بررسی محققان برای دست یافتن به آنتی بادی کووید ۱۹ با استفاده از جرم گوش
ایسنا علوم پزشکی تهران – تیمی از محققان بین المللی می گویند که دستگاه جدید جمع آوری موم گوش ممکن است روشی ساده، ارزان و بدون درد برای اندازه گیری سطح کورتیزول و به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با استرس مانند افسردگی باشد. به گزارش سرویس ترجمه ایسنا علوم پزشکی تهران، این […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – تیمی از محققان بین المللی می گویند که دستگاه جدید جمع آوری موم گوش ممکن است روشی ساده، ارزان و بدون درد برای اندازه گیری سطح کورتیزول و به نوبه خود خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با استرس مانند افسردگی باشد.
به گزارش سرویس ترجمه ایسنا علوم پزشکی تهران، این مطالعه کوچک نشان داد که موم گوش حاوی کورتیزول بسیار غلیظ نسبت به نمونه های مو است، روشی سنتی تر و تحت تأثیر عوامل استرس زا یا عوامل دیگر نیست.
در حالی که محققان امیدوارند که روش آنها بتواند معیار عینی تری از بیماری روانی را برای پزشکان فراهم کند، اما یک روانشناس گفت که ضروری نیست و ممکن است احساسات واقعی افراد را باطل کند.
مدت هاست که پزشکان از حذف موم گوش با گوش پاک کن توصیه نمی کنند، زیرا سواب ها می توانند بیش از حد غوطه ور شوند و به لاله گوش حساس آسیب برسانند، اما طبق تحقیقی که آنها منتشر کردند، تیمی از محققان از انگلستان، شیلی و آلمان گفتند که جمع آوری موم گوش با دستگاه جدیدشان نه تنها ایمن نیست بلکه می تواند راهی قدرتمند برای کنترل افسردگی و سایر شرایط مرتبط با استرس باشد.
این دستگاه با اندازه گیری میزان هورمون استرس کورتیزول که در جرم گوش تجمع می یابد، کار می کند. کورتیزول به طور معمول از طریق خون، ادرار، بزاق یا نمونه های مو اندازه گیری می شود، اما این نمونه ها فقط یک عکس فوری از سطح استرس را ارائه می دهند که ممکن است به دلیل اندازه گیری تهاجمی آزمایشات خود افزایش یابد.
برعکس، سطح کورتیزول در موم گوش «پایدارتر است و با دستگاه جدید ما، گرفتن نمونه سریع و ارزان برای آزمایش آسان است».
محققان می گویند، این روش می تواند تشخیص برخی بیماری های روانی را دقیق تر کند، با افزودن یک اندازه گیری عینی به موارد ذهنی تر مانند ارزیابی های رفتاری حضوری، افراد همچنین می توانند از دستگاه در خانه استفاده کنند و از لاله گوش خود از طریق «ترمز» داخلی محافظت کنند.
محققان امیدوارند که بتوانند تشخیص و مراقبت از میلیون ها نفر مبتلا به افسردگی یا بیماری های مربوط به کورتیزول مانند بیماری آدیسون و سندرم کوشینگ و سایر موارد بالقوه دیگر را تغییر دهند.
در این مطالعه نمونه های موم گوش با نمونه های خون و مو مقایسه شده است.
تیم تحقیقاتی سطح کورتیزول را در موم گوش ۳۷ شرکت کننده آزمایش کردند، ابتدا با استفاده از یک روش سرنگ استاندارد (و تا حدودی دردناک) و یک ماه بعد، از همان روش در یک گوش و روش جدید تیم در گوش دیگر استفاده کردند.
آنها همچنین نمونه های کورتیزول را از مو و خون جمع آوری کردند و دریافتند که موم گوش حاوی کورتیزول غلیظ تری نسبت به نمونه های مو است البته به اندازه خون نیست. تکنیک جدید سریعترین و بالقوه ارزانترین نیز بود و کمتر تحت تأثیر عوامل دیگری مانند مصرف الکل و وقایع استرس زا قرار گرفت. همچنین به عنوان راحت تر از روش های سنتی رتبه بندی شد.
این تیم تحقیقاتی اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که آیا با پشتیبانی از این دستگاه سطح گلوکز را اندازه گیری کند که در این صورت دیابت یا حتی آنتی بادی های COVID-19 قابل تشیخص خواهد بود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید