درصدی از بیماران از طریق سایر اعضای خانواده به کرونا مبتلا می شوند/ با رعایت پروتکل های بهداشتی احتمال ابتلا به کووید ۱۹ به حداقل می رسد
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ طب مادر و جنین با اشاره به اینکه درصدی از بیماران از طریق سایر اعضای خانواده به این ویروس آلوده مبتلا شدند، تأکید کرد: زنان باردار که گروه آسیب پذیر هستند، با رعایت پروتکل های بهداشتی در منزل از سلامت خود و جنین […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ طب مادر و جنین با اشاره به اینکه درصدی از بیماران از طریق سایر اعضای خانواده به این ویروس آلوده مبتلا شدند، تأکید کرد: زنان باردار که گروه آسیب پذیر هستند، با رعایت پروتکل های بهداشتی در منزل از سلامت خود و جنین در برابر این ویروس حفاظت کنند.
دکتر سولماز پیروی در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران، به مهم ترین مسایلی که در دوران پاندمی کرونا سلامت زنان را تحریک می کند، اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر همگی در معرض خطر ابتلا به کرونا هستیم و راه های پیشگیری از ابتلا به این ویروس از طریق رسانه ها و مطبوعات و همچنین نهادهای ذی ربط بیان می شود و از سوی دیگر مردم نیز یکسری اطلاعات را به یکدیگر منتقل می کنند.
اطلاعات مربوط به بیماری کرونا را از منابع معتبر دریافت کنید
وی ادامه داد: چند نکته بسیار مهم وجود دارد که مناسب می دانم بر روی آنها تأکید کنم، اولاً در اوایل شیوع کرونا در کشور مردم بیشتر اطلاعات مربوط به این بیماری را از طریق رسانه های معتبر دریافت می کردند چرا که در اوایل هنوز اطلاعات مربوط به این بیماری به طور گسترده در شبکه های اجتماعی وجود نداشت، بعد از گذشت زمانی که پاندمی و اپیدمی کرونا مزمن شد، اکثریت مردم یکسری اطلاعات اشتباه را به یکدیگر منتقل می کنند بنابراین تأکید دارم که هموطنان جهت کسب اطلاعات صحیح و دقیق درباره این بیماری حتماً به سایت ها، منابع و کانال های معتبر مراجعه کنند و اطلاعات را از این طریق کسب نمایند.
کرونا از فرد به فرد منتقل می شود
دکتر پیری با تأکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی برای مقابله با کرونا، گفت: سازمان بهداشت جهانی و نهادهای ذی ربط در زمینه پیشگیری از ابتلا به کرونا به چندین نکته از جمله شستن دست ها و استفاده از ماسک تأکید کردند؛ ما پزشکان با بسیاری از بیماران در ارتباط هستیم و از همه این افراد شرح حال می گیریم و در جریان نحوه ابتلا و درمانش هستیم به همین دلیل تأکید می کنم که همیشه یا حداقل تا زمانی که در پاندمی کرونا هستیم در نظر داشته باشیم که بیماری از فرد به فرد منتقل می شود.
وی افزود: فردی که به ویروس کووید ۱۹ مبتلا شده و در منزل یا بیمارستان بستری است علایمی همچون تب، سرفه و… دارد که اطرافیان قطعاً مراقب هستند تا خود به این ویروس مبتلا نشوند، اما افرادی هم به این ویروس مبتلا شدند و علایم خفیف این بیماری را دارند یا علایمی ندارند، این افراد اگر حفاظت کافی نداشته باشند، به احتمال بسیار این ویروس را به دیگران نیز منتقل می کنند.
درصدی از بیماران از طریق سایر اعضای خانواده به این ویروس آلوده مبتلا شدند
این متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: وقتی با بیماران کرونایی درباره نحوه ابتلای آنان به این ویروس صحبت می کنیم، درصد بسیار بالایی از این افراد بیان می کنند که در مواجهه با فرد مبتلا به این بیماری قرار گرفتند یا در موقعیتی بودند که این ویروس در آن مکان یا موقعیت وجود داشته و این افراد نیز از طرق مختلف به این بیماری مبتلا شدند. عده بسیاری از مبتلایان نیز از طریق فرزندان خود به این بیماری مبتلا شدند چرا که فرزندان به مدرسه یا خارج از منزل در حال رفت و آمد هستند و به نوعی این ویروس را به منزل منتقل می کنند و چون عموم مردم در منزل از ماسک استفاده نمی کنند، ویروس به سایر اعضای خانواده منتقل می شود. بسیاری از همکاران پزشک ما که در بخش های پر خطر و محل بستری بیماران کرونایی در حال خدمت هستند، از طریق بیماران و در بیمارستان به این ویروس مبتلا نمی شوند بلکه بسیاری از آنان از طریق عموم مردم جامعه و اعضای خانواده خود به این بیماری مبتلا شدند.
وی در ادامه توصیه ای به زنان باردار داشت و عنوان کرد: از زنان باردار درخواست می کنم که اگر هر یک از اعضای خانواده شان علایمی شبیه سرماخوردگی مانند بدن درد، تب خفیف، بی حالی و گلو درد دارند، گمان نکنند که این بیماری، کرونا نیست بلکه هر یک از اعضای خانواده، هر علامت جدیدی که داشتند بلافاصله اقدامات احتیاطی را در منزل انجام دهند، ماسک بزنند و اتاق فرد مشکوک به کرونا را جدا کنند، هر چند که مسایل بهداشتی و شستن دست ها را رعایت می کردند، اما این مراقبت را دو برابر کنند تا سایر افراد داخل منزل به این بیماری مبتلا نشوند.
با رعایت پروتکل های بهداشتی احتمال ابتلا به کووید ۱۹ به حداقل می رسد
وی گفت: اگر هر یک از ما در سطح جامعه، منزل و محیط کار پروتکل های بهداشتی را رعایت و اقدامات احتیاطی را در نظر داشته باشیم و مدام از ماسک استفاده کنیم، احتمال ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در بدن خود را به حداقل می رسانیم.
دکتر پیری ضدعفونی کردن سطوح و وسایل را ضروری دانست و تصریح کرد: در صورتی که بیمار کرونایی در منزل قرنطینه شده است، باید توجه داشته باشیم که تنها یک نفر با وسایل شخصی بیمار در تماس باشد چرا که از این طریق زنجیره انتقال این ویروس قطع خواهد شد و گسترش این ویروس به حداقل خواهد رسید.
وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه بارها و بارها به استفاده از روش های مجازی و الکترونیکی برای انجام امور مختلف تأکید شده است، برای حفظ سلامت خود و اطرافیان باید از طرق مختلف مراجعه های حضوری را به حداقل برسانیم، همچنین به کارمندان توصیه می شود در شرایط فعلی که بیماری بسیار شیوع یافته، از روش دورکاری استفاده نمایند.
ویروس کرونا از طریق صحبت کردن نیز منتقل می شود
وی به راه های انتقال ویروس کرونا اشاره و بیان کرد: انتقال این ویروس از طریق قطرات تنفسی آلوده و سرفه بسیار شایع است، اما این ویروس از طریق صحبت نیز منتقل می شود به همین دلیل فاصله دو متری حتماً باید رعایت شود و اگر امکان رعایت این فاصله وجود نداشت، باید از ماسک استفاده شود.
این متخصص زنان و زایمان اظهار کرد: عده بسیاری از جمله زنان باردار بیان می کنند که چندین ماه است پروتکل های بهداشتی را رعایت کردند و تاکنون به این بیماری مبتلا نشدند به همین دلیل در رعایت اصول لازم سستی می کنند، اما باید توجه داشت که مبتلا نشدن به این بیماری در طول این هشت ماه، دلیل بر این نمی شود که در هفته ها و ماه های آینده به این ویروس مبتلا نشوید بنابراین تأکید می کنم تا زمانی که درمان یا واکسن این بیماری ساخته شود، دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی توسط همگان به خصوص زنان باردار که بسیار آسیب پذیر هستند، رعایت گردد.
مخاطراتی که در دوره کرونا زنان باردار را تهدید می کند
وی در پاسخ به این پرسش که در دوران کرونا چه مخاطراتی زنان باردار را تهدید می کند؟ اظهار کرد: تمام خطراتی که در دوران کرونا برای زنان غیر باردار وجود دارد، زنان باردار را نیز تهدید می کند. به دلیل اینکه تأثیرات این ویروس بر بدن افراد متفاوت است و افراد پس از ابتلا علایم متفاوتی را نشان می دهند به گونه ای که برخی علایمی خفیف یا هیچ علایمی ندارند و برخی دیگر بسیار در معرض خطر قرار می گیرند، زنان باردار به دلیل وضعیت و شرایطی که دارند باید چندین برابر از خود حفاظت کنند تا مبتلا به این ویروس نشوند.
زنان باردار حتماً واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند
این متخصص زنان و زایمان در پاسخ به این پرسش که تزریق واکسن آنفلوآنزا برای زنان باردار ضرورتی دارد؟ گفت: توصیه سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت و درمان ایران و تمام ارگان های ذی ربط در سراسر دنیاست که زنان باردار حتماً واکسن آنفلوآنزا تزریق نمایند و علت آن هم این است که هر دو بیماری(کرونا و آنفلوآنزا) تنفسی هستند؛ برای آنفلوانزا، واکسن وجود دارد و این واکسن تا درصدهای بسیار بالا انسان را در برابر ویروس H1N1 که کشنده است، محافظت می کند و از سوی دیگر کسانی که در برابر آنفلوآنزا ایمن شدند در صورت ابتلا به بیماری شبیه سرماخوردگی متخصصین بیماری های عفونی سریعاً به سراغ تشخیص بیماری دیگری غیر از آنفلوآنزا می روند.
وی رعایت نکات بهداشتی توسط زنان باردار برای حفظ سلامت خود و جنین را ضروری دانست و بیان کرد: به منظور حفظ سلامتی مادر و فرزند، رعایت یکسری از اصول توسط زنان باردار ضروری است، اصولی مانند شستن دست ها که از سلامت مادر و جنین در برابر بسیاری از ویروس محافظت می کند و در مقابله با بیماری ها پیشگیری کننده است.
ویروسی در ادرار که برای جنین بسیار مضر است
دکتر پیری نکته دیگر اینکه احتمال ابتلای زنان باردار به بیماری از طریق سایر فرزندان که در خارج از منزل در حال رفت و آمد هستند، بسیار است بنابراین چنانچه یکی از فرزندان دچار هر علامت بیماری شد، مادر باردار حتماً باید اقدامات پیشگیرانه را داشته باشد، ماسک بزند و تمام دستورالعمل های بهداشتی از جمله شستن دست ها را رعایت و از تماس دست با ادرار، مدفوع و ترشحات و آب بزاق فرزند خود خودداری کند و در صورتی که قصد شستن لباس های فرزندان با دست را دارند، حتماً از دستکش استفاده نمایند چرا که در ادرار، ویروسی ترشح می شود که برای جنین بسیار مضر است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید