بررسی کاربرد لیزر در علوم چشم پزشکی و اعصاب
ایسنا علوم پزشکی تهران- چهارمین روز از مدرسه تابستانی لیزر پزشکی با موضوعات کاربرد لیزر در علوم چشم پزشکی و علوم اعصاب برگزار شد. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران، در چهارمین روز از وبینار مدرسه تابستانی لیزر، دکتر پرویز پروین عضو هیات علمی گروه لیزر دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک)، دکتر احمد امجدی عضو هیات […]
ایسنا علوم پزشکی تهران- چهارمین روز از مدرسه تابستانی لیزر پزشکی با موضوعات کاربرد لیزر در علوم چشم پزشکی و علوم اعصاب برگزار شد.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران، در چهارمین روز از وبینار مدرسه تابستانی لیزر، دکتر پرویز پروین عضو هیات علمی گروه لیزر دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک)، دکتر احمد امجدی عضو هیات علمی پروه لیزر دانشگاه صنعتی شریف، دکتر شریفی مهر پژوهشگر پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی، دکتر شیرین فریور استاد دپارتمان علوم زیستی و دکتر مهاجرانی عضو عیئت علمی این پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی به ایراد سخنرانی پرداختند.
کاربرد لیزر در علوم چشم پزشکی
دکتر پرویز پروین به مباحث «آناتومی و ساختار چشم»، و «برهمکنش نور با بافت ارگان مهمی مثل چشم»، اشاره کرد و روش های تصویر برداری نوری همدوس OCT و روش های تصویر برداری فلورسانس نوری و همچنین مزیت های این روش های تصویربرداری در تشخیص زود هنگام بیماری های جشمی، رتینوپاتی های بیماران دیابتی، اسیب های قرنیه و … را برشمرد.
وی با معرفی سیستم های نوظهور لیزرهای پالس کوتاه و فوق کوتاه فمتو ثانیه ای به اهمیت این سیستم ها در درمان بیماری های چشم، همچون درمان گلوکوم، کاتارات، رتینوپاتی ها و خونریزی های شبکیه، درمان تومورهای چشمی، پرداخت.
کاربرد لیزر در درمان و تشخیص بیماری های اعصاب
دکتر احمد امجدی لیزر در درمان و تشخیص بیماری های اعصاب را مورد بررسی قرار داد.
عضو هیات علمی پروه لیزر دانشگاه صنعتی شریف به بیان روش های توسعه داده شده سیستم های مبتنی بر نور و ارتقای آنها برای تصویربرداری های نواحی عمیق تر یا هدایت این سیستم های تصویربرداری نوری به صورت لیزرهای اندوسکوپ پرداخت.
امجدی استفاده از سیستم های اندوسکوپ نوری را راهی مهم به جراحی های تومورهای مغزی در بخش های سخت و دست نیافتنی مغز معرفی کرد.
وی با معرفی روش در دست تحقیق جوش لیزری اعصاب آسیب دیده، ابراز امیدواری کرد که در آینده با توسعه این روش شاهد ترمیم اعصاب آسیب دیده ناشی از تروما باشیم.
در این روش که Nerve Welding نامیده می شود، با اتصال دو قسسمت پاره شده فیبر عصبی با ماده که بسیار گرانتر از طلاست و تابش لیزر به محل این اتصال، می تواند در زمان خاص هدایت اگسون های تولید شده جدید عصبی از سمت مغز برای ترمیم عصب آسیب دیده را تسریع کند.
دستیابی به ابزار های تشخیص و درمان یک مولکول در آینده
در ادامه دکتر شریفی مهر، پژوهشگر پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی، درباره نانوبیوفوتونیک و کاربرد آن در علوم تشخیص و درمان پزشکی توضیحاتی ارایه داد و جایگاه اضافه شدن کاربرد مواد نانویی و مواد هوشمند را در بیوفوتونیک برای دستیابی به تشخیص های زود هنگام در سطح سلولی و جراحی های سلولی و زیر سلولی را بیان کرد.
وی همچنین با معرفی مواد تراسونیک پتانسیل دستیابی به ابزار های تشخیص و درمان در یک مولکول را در آینده نزدیک نوید داد.
دکتر شیرین فریور عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی و استاد دپارتمان علوم زیستی نیز فریور مبانی اپتوژنتیک، کاربردها و چالش ها را با رویکرد زیستی و ژنتیکی بیان کرد و نمونه ای از تحقیق در دست خود با هدف اپتوژنتیک سلول های بنیادین و اپتوژنتیک مهاری سیستم ایمنی برشمرد.
در پایان دکتر مهاجرانی عضو عیئت علمی این پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی «تور مجازی بازدید آزمایشکاه فوتونیک پلیمرها و مواد آلی» این پژوهشکده را با هدف آشنایی حضار با نمونه آزمایش های بیوفوتونیکی و خدمات و تحقیقات این آزمایشگاه ارائه کرد.
مهاجرانی با نمایش ویدیویی از آزمایشگاه، تجهیزات، خدمات، تحقیقات و زمینه های کاری مشترک در حوزه بیوفوتونیک، و لیزر پزشکی اعلام آمادگی کرد که این آزمایشگاه برای اجرای پروژه های مشترک بین رشته ای با هدف ارتقای فوتونیک زیست پزشک و ساخت سیستم های مرتبط همکاری می کند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید