دستگاه های تهویه هوا ممکن است باعث شیوع کووید ۱۹ شود
ایسنا علوم پزشکی تهران – افزایش ابتلا به ویروس کرونا, در گرمای تابستان باعث شد دانشمندان به بررسی و تحقیق, درباره تهویه کننده های هوا و کولرها بپردازند و حدس می زنند این موضوع میتواند یک نکته مهم و نادیده گرفته شده در گسترش شیوع ویروس کرونا باشد. به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – افزایش ابتلا به ویروس کرونا, در گرمای تابستان باعث شد دانشمندان به بررسی و تحقیق, درباره تهویه کننده های هوا و کولرها بپردازند و حدس می زنند این موضوع میتواند یک نکته مهم و نادیده گرفته شده در گسترش شیوع ویروس کرونا باشد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران، دانشمندان معتقدند همانطور که در سرمای زمستان زمینه مناسبی برای مبادله میکروبها و ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا به وجود میآید, رفتن مردم به مکانهایی که کولرهای بزرگی دارند که با بیشترین ظرفیت خود کار میکنند نیز میتواند همین تاثیر را داشته باشد. مردم در گرما برای خنک شدن به مکانهای بسته می روند. این فرآیند باعث کاهش فاصله گذاری اجتماعی شده و احتمال اینکه به قسمتهایی دست بزنند که قبلا توسط افراد آلوده لمس شده و یا قطرات سرفه یا عطسه افراد روی آن پاشیده شده بیشتر میشود.
از همه اینها مهم تر خود دستگاه های تهویه هوا هم به دلیل روشی که هواکش های آن کار میکنند, خطرآفرین هستند . وقتی دمای هوای بیرون خیلی زیاد باشد، کولر گازی برای جلوگیری از هدر رفت و ذخیره انرژی مقداری از هوای داخل را می کشد و دوباره بیرون می دهد. این موضوع نشان می دهد که هرچقدر دمای بیرون بیشتر باشد مقدار هوایی که از داخل کشیده میشود و دوباره خارج میشود بیشتر است و طی این فرایند مقدار هوای که شما تنفس می کنید درصد بیشتری از مقدار هوایی است که افراد از شش های خود خارج میکنند. اگر کسی در آنجا آلوده به ویروس باشد و در آن مکان عطسه یا سرفه بکند ممکن است به علت چرخش هوای داخل، شانس ابتلا به ویروس به مراتب افزایش می یابد. این دستگاهها فن هایی دارند که هوا را به همه جا پخش میکند و باعث میشود این ذرات بسیار ریز و ویروس معلق در هوا فاصله بیشتری را طی کنند.
راه حل هایی برای هوای تمیزتر در مکانهای بسته
آسان ترین راه برای در امان ماندن از ویروس در مکانهای بسته این است که هوای آزاد بیرون وارد شود. برای مثال در خانه, در ها و پنجرهها را به طور مرتب باز و بسته کنید. اجازه دهید هوای تمیز داخل شود. این فرآیند در ساختمانهای تجاری سختتر است. همچنین این کار در زمانی که شما میخواهید خانه را سرد یا گرم کنید میسر نیست.
یک راه حل دیگر برای کاهش احتمال ورود ویروس به خانه, دستگاه هایی هستند که بر روی دیوار یا سقف نصب میشوند و اشعه ی UV یا فرابنفش کوتاهبرد از خود منتشر میکنند. این اشعه های UV کوتاهبرد, به اندازه نور خورشید هم به پوست آسیب نمی زنند. اما میکروب های موجود را از بین میبرند. این دستگاه ها باعث کنترل گسترش شیوع کرونا و دیگر ویروس های معلق در هوا میشود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید