عموم مردم از ماسک های سه لایه جراحی استفاده کنند/ مراجعه بیماران به اورژانس به شکل سینوسی است
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص اورژانس توصیه کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا دو اصل یعنی شست و شوی دست ها و خودداری از حضور در مراکز تجمع جمعیت جدی گرفته شود. وی همچنین بیان کرد: عموم...
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص اورژانس توصیه کرد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا دو اصل یعنی شست و شوی دست ها و خودداری از حضور در مراکز تجمع جمعیت جدی گرفته شود. وی همچنین بیان کرد: عموم مردم از ماسک های سه لایه جراحی استفاده کنند، ماسک های فیلتردار مناسب افراد عادی نیست.
علایم کرونا تغییری نکرده است
دکتر مجتبی عقیلی در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: اخیراً در شبکه های اجتماعی و رسانه ها بر روی موضوعاتی مانور میدهند مبنی بر اینکه علائم بیماری کرونا تغییر کرده است و شاهد علایم جدید این بیماری در میان مبتلایان هستیم، اما واقعیت این است که ما در فضای بالین چنین تغییر علایمی را متوجه نشده ایم.
این متخصص اورژانس ادامه داد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور، این ویروس چهره های مختلفی داشت، گاهی بیمار بدون علائم تنفسی به اورژانس مراجعه کرده و همچنان نیز به این شکل است یعنی در ابتدای امر بسیاری از بیماران از ضعف، بیحالی، درد شدید شکم، اسهال، تهوع، استفراغ، دردهای عضلانی و اسکلتی و علایم سرماخوردگی به اورژانس مراجعه می کردند و هم اکنون هم چنین مشکلاتی وجود دارد و هیچ تغییر چشمگیری در تظاهرات بالینی بیماری پیدا نشده است.
ویروس کووید ۱۹ جهش نیافته است
وی با تأکید بر اینکه با بیان مباحث غیر علمی نباید ترس را به مردم القا کنیم، گفت: شواهد بالینی نشان می دهد که ویروس کووید ۱۹ جهش نیافته و تغییر چشمگیری در بروز علایم این بیماری به وجود نیامده است به همین دلیل نباید به فضاسازی هایی که در شبکه های اجتماعی وجود دارد اهمیتی دهیم و تنها مباحث علمی از زبان کارشناسان را بپذیریم.
این متخصص اورژانس اظهار کرد: ویروس کووید ۱۹ ارگان های مختلف بدن را درگیر می کند بنابراین در میان انسان های مختلف با بیماری های زمینه ایی مختلف می تواند علائم مختلفی داشته باشد، ولی شایع ترین علائم این بیماری تنگی نفس، تب، گلو درد، تعریق و ضعف های عضلانی و اسکلتی و همچنین علایم گوارشی است.
مراجعه بیماران به اورژانس به شکل سینوسی است
دکتر عقیلی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر تعداد مراجعین مبتلایان به کرونا به مراکز درمانی محل فعالیتش کاهش یافته است؟ گفت: در مرکز درمانی که بنده مشغول هستم و به عنوان یکی از بزرگترین مرکز درمانی کشور یعنی مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) است، خوشبختانه مراجعین کاهش پیدا کرده اند البته مراجعه بیماران به اورژانس به شکل موج سینوسی است، به عبارت دیگر تعداد مراجعین در یک روز کمتر و در یک روز بیشتر است، ولی نسبت به زمان اوج بیماری تعداد بیماران کاهش یافته است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران به افرادی که به اورژانس به دلیل بیماری های مختلف مراجعه می کنند، توصیه کرد: همگی باید یک اصل را بپذیریم و آن اینکه قرار نیست بیماری کرونا از جامعه ما رخت ببندد و یکباره ناپدید شود. از نظر علمی باید بپذیریم که بیماری کرونا در جامعه ادامه خواهد داشت و ما باید مانند تمام ویروس هایی که شبیه سرماخوردگی هستند، با این بیماری نیز زندگی کنیم و در واقع با آن کنار بیاییم.
وی افزود: تمامی مردم به هنگام مراجعه مراکز درمانی حداقل سعی و تلاش خود را کنند تا با بیماران مبتلا به کرونا و سایر بیماران برخورد مستقیم نداشته باشند. البته باید به این نکته اشاره کنم که در مراکز درمانی پروتکل های بهداشتی در حد بالایی رعایت می شود، مراجعین طبقه بندی می شوند و افرادی که علایم مشکوک به کرونا دارند به سرعت از سایر بیماران جدا می شوند و مسیر دیگری در اورژانس را طی می کنند.
شست و شوی دست ها را به هیچ وجه فراموش نکنید
این متخصص اورژانس نسبت به شست و شوی دست ها و استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا به کرونا تأکید و بیان کرد: طیف وسیعی از بیمارانی که کرونا دارند، ممکن است کاملا بدون علامت باشند یا ناقل بدون علامت باشند. این دسته از بیماران هر جایی که باشند بدون علامت هستند به همین دلیل رعایت و مراقبت های بهداشتی در سطح جامعه و در خانواده بسیار مهم است و به همگان توصیه می شود که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مسری از جمله کرونا، شست و شوی دست ها را به هیچ وجه فراموش نکنند.
از حضور در مراکز تجمع جمعیتی خودداری کنید
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: علاوه بر شست و شوی مکرر دست ها، نکته دوم که مورد تأکید است، خودداری از حضور در مراکزی است که تجمع جمعیتی را شاهد هستیم. ممکن است بسیاری از بیماران بدون علامت باشند. اگر افرادی مجبور به حضور در این مراکز درمانی هستند حتماً از ماسک استفاده کنند، ماسک باعث پیشگیری و کاهش انتقال بیماری از افراد مبتلا به افراد دیگر می شود.
از ماسک های جراحی سه لایه استفاده کنید
دکتر عقیلی در مورد ماسک های مناسب برای عموم مردم، اظهار کرد: افرادی که مجبور هستند در تجمع حضور یابند از ماسک های جراحی سه لایه استفاده کنند، ماسک های ساده پارچه ای در پیشگیری از ابتلا به کرونا کمکی نمی کنند. برای افراد عادی جامعه ماسک های فیلتر دار اصلاً توصیه نمی شود چرا که ضرورتی ندارد.
این متخصص اورژانس گفت: اگر عضوی از خانواده یا یکی از نزدیکانمان به کرونا مبتلا شدند یا علایم این بیماری را داشتند توصیه می شود تا بهبودی کامل، فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود، وسایل شخصی و همچنین سرویس بهداشتی، حمام و اتاق جداگانه ای برای این بیماران در نظر گرفته شود.
شایع ترین علت مراجعه افراد به مراکز اورژانس
دکتر عقیلی در مورد شایع ترین علت مراجعه افراد به مراکز اورژانس، گفت: مراجعین اورژانس چندین گروه مختلف هستند که دو طیف عمده آنها بیماران ترومایی و بیماران غیر ترومایی است. بیماران ترومایی بسته به حوادثی که اتفاق می افتد از جمله تصادفات جاده ای و حوادث مختلفی که در محیط کار و اجتماع رخ می دهد به اورژانس مراجعه می کنند. و بیماران غیر ترومایی افرادی هستند که دچار سکته های قلبی، مغزی، کاهش هوشیاری، بیماری های طبی که از کنترل خارج شدند مثل نارساهای قلبی، درد شکم، تهوع، استفراغ می شوند.
انتهای پیام
هیچ نظر! یکی از اولین.