تأثیر کرونا بر فعالیت های پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران/ در گفت وگو با دکتر فاتح
ایسنا علوم پزشکی تهران – معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: با توجه به تغییر سبک زندگی و مدیریت سلامت پس از شیوع کرونا در کشور، اقدامات و فعالیت های پژوهشی سازمان علوم پزشکی تهران نیز تحت تأثیر این موضوع قرار گرفت. مرکز درمان در منزل اقدامات جدیدی را در دستور کار […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: با توجه به تغییر سبک زندگی و مدیریت سلامت پس از شیوع کرونا در کشور، اقدامات و فعالیت های پژوهشی سازمان علوم پزشکی تهران نیز تحت تأثیر این موضوع قرار گرفت. مرکز درمان در منزل اقدامات جدیدی را در دستور کار قرار داد و طرح پایش سلامت کارکنان نیز برنامه ریزی و اجرا شد.
دکتر محسن فاتح در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران، در مورد تاثیرات شیوع کرونا بر مراکز خدمات تخصصی و گروه های پژوهشی حوزه معاونت پژوهشی، اظهار کرد: معاونت پژوهشی در چندین حوزه از جمله در گروه های پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی فعالیت می کند که در هر یک از این حوزه ها نوع فعالیت ها متفاوت تعریف شده است. در حوزه پژوهشی عموماً در دو زمینه فعالیت داریم، یک فعالیت در قالب گروه پژوهشیِ سبک زندگی و مدیریت سلامت است و دیگری در حیطه ایمونولوژی و آلرژی می باشد.
وی با بیان اینکه شیوع کرونا در کشور بخشی از فعالیت های پژوهشی را متوجه خود کرد، گفت: با توجه به اینکه عمده فعالیتی که گروه پژوهشی انجام می دهد در حوزه سبک زندگی و مدیریت سلامت است، وقوع مساله ای به نام کرونا و بحث فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه باعث شد الگوی زندگی بخش زیادی از افراد جامعه تحت تأثیر قرار گیرد. دوستان ما در این مدت همزمان با تحقیق و پژوهش در مورد ویروس کووید ۱۹، طرح هایی در مورد تأثیراتی که قرنطینه می تواند روی تغییر سبک زندگی، سلامت جسمی افراد و فعالیت های اسکلتی، عضلانی، روحی، روانی و تغذیه بگذارد را اجرایی کردند که نتایج آن در آینده نزدیک منتشر خواهد شد.
دکتر فاتح بیان کرد: با توجه به تأثیری که ایمنی بدن می تواند در بروز یا کنترل علایم کرونا داشته باشد، در زمینه ایمونولوژی و آلرژی طرح و مطالعاتی انجام شد. این مطالعات در قالب بررسی و جمع آوری اطلاعاتی بود که در جوامع مختلف روی بحث کرونا وجود داشت و هدف، نتیجه گیری از مجموعه مطالعات بود که در این راستا چندین مقاله در ارتباط با کرونا و تأثیرات آن بر سیستم ایمنی بدن، منتشر شد.
معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اظهار کرد: عملکرد و اقدامات مراکز خدمات تخصصی هر یک بنا به شرایطی که داشتند، تحت تأثیر شیوع کرونا در کشور قرار گرفتند. مرکز خدمات تخصصی درمان در منزل در دوره شیوع و فراوانی کرونا با توجه به ازدحام و محدودیت هایی که در ارایه خدمات در مراکز درمانی مثل بیمارستان ها وجود داشت، توانست فعالیت های خود را در زمینه پایش بیماری و اقدامات مراقبتی برای مبتلایان به کرونا در منزل و سایر بیماران ارایه دهد.
دکتر فاتح به طرح پایش سلامت کارکنان در دوره شیوع کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: در شرایط بحرانی کرونا، طرح پایش سلامت کارکنان طرح ریزی شد که با همکاری پژوهشکده علوم بهداشتی و دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی این طرح در حال اجرایی شدن است؛ با استفاده از این طرح افراد در برابر کرونا مورد حفاظت و مراقبت قرار می گیرند. در صورت احتمال وجود موج دوم کرونا در پاییز و چنانچه این بیماری کرونا به بیماری های تنفسی در کشور افزوده شود، اقدامات مراقبتی در ارتباط با کرونا و بیماری های تنفسی با مداومت بیشتری دنبال خواهد شد.
معاون پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران به تأثیر کرونا بر مرکز خدمات تخصصی آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران اشاره و تصریح کرد: کرونا بر فعالیت این مرکز چندان تأثیرگذار نبود بلکه مقداری بر حجم کاری آن افزوده شد چرا که علایم بیماری های آلرژیک و بیماری تنفسی کرونا در یکسری موارد شباهت هایی داشت و باعث شد در این مجموعه ملاحظاتی را به لحاظ ایمنی، حفاظت فردی و مراقبتی با شدت بیشتری داشته باشیم. مرکز تخصصی آسم و آلرژی براساس نوع فعالیتی که داشتند، توانستند در این دوران به افراد جامعه در زمینه های مختلف به نوعی کمک کنند.
دکتر فاتح در مورد فعالیت مرکز داندانپزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در دوران شیوع کرونا، گفت: با توجه به بخشنامه های وزارت بهداشت، فعالیت های مراکز دندانپزشکی پر خطر محسوب شد لذا فعالیت این مرکز در بازه زمانی به حداقل رسید، اما در ادامه با تمهیداتی که همکاران ما در بخش دندانپزشکی در نظر گرفتند و با حفظ پروتکل های مراقبتی که مورد تاکید وزارت بهداشت بود، به نوعی دوباره فعالیت خود را از سر گرفتند و تلاش دارند خدمات لازم در این زمینه را به بیماران ارایه دهند.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید