استفاده از نور لیزر در درمان هدفمند آرتروز
ایسنا علوم پزشکی تهران – داروهایی وجود دارد که به کاهش علائم روماتیسم مفاصل کمک می کند ، اما این داروها می توانند عوارض جانبی ناخوشایندی بر سایر قسمت های بدن داشته باشند. با این حال ، یک سیستم آزمایشی جدید مبتنی بر نور ، برای تغییر این موضوع طراحی شده است. به گزارش ایسنا […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – داروهایی وجود دارد که به کاهش علائم روماتیسم مفاصل کمک می کند ، اما این داروها می توانند عوارض جانبی ناخوشایندی بر سایر قسمت های بدن داشته باشند. با این حال ، یک سیستم آزمایشی جدید مبتنی بر نور ، برای تغییر این موضوع طراحی شده است.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از اطلس نیوز، یکی از مشکلات داروهای آرتریت روماتوئید موجود در این واقعیت نهفته است که بعد از مصرف یا تزریق ، آنها در بدن پخش می شوند. این بدان معنی است که اگر این داروها به مقدار لازم برای کاهش التهاب مفاصل مصرف شوند ، ممکن است عوارض جانبی مانند درد معده یا بی خوابی ایجاد کنند.
اگر آنها فقط هنگام حضور در مفاصل بدن فعال شوند ، دوزهای بسیار کمتری نیاز خواهد بود که طبیعتا منجر به عوارض جانبی کمتری خواهد شد. اینجاست که سیستم جدید وارد می شود.
این سیستم لیزری جدید توسط دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی ایجاد شده و شامل اتصال یک داروی موجود به مولکولهای مخصوص ویتامین B12 می باشد. سپس این مولکولها درون گلبول های قرمز خون بارگذاری و به جریان خون تزریق می شوند.
تا زمانی که این سلولها در معرض نور لیزر نافذ به بافت قرار نگیرند ، این دارو تا دو ساعت غیرفعال باقی می ماند. اگر لیزر در مفصل آرتریتیک روی پوست نگه داشته شود، با این وجود ، حتی میزان کم نور آن در داخل مفصل باعث ایجاد مولکولهای B12 در همان نزدیکی می شود تا بتوانند داروی خود را از درون گلبول های قرمز آزاد کنند. در نتیجه ، دارو فقط زمانی شروع به اثرگذاری می کند که در مفصل هدف قرار گرفته باشد.
در بررسی کارآزمایی ، این فناوری با موفقیت برای تحویل داروی آرتروز دگزامتازون به پنجه های مفاصل موش آزمایش شد. در مقایسه با تزریق دگزامتازون خالص مستقیم به جریان خون ، سیستم فعال شده با لیزر برای دستیابی به همان اثر درمانی نیاز به دو برابر کمتر دوز دارویی دارد.
امیلیا زیوات عضو این تیم پژوهشی و دانشجوی دکترا گفت: ما امیدواریم که بستر تحویل دارویی که طراحی کرده ایم کنترل بهتری در تحویل داروها داشته باشد و میزان مواجهه سیستماتیک و عوارض جانبی را در بیماران کاهش دهد. تصور می کنیم که این روش برای هر دارویی که بتواند به سیستم پاسخگوی لیزری متصل شود ، مفید خواهد بود و این امر راه را برای برنامه های فراتر از آرتریت قابل باز می کند.
خلاصه مقاله در مجله FASEB منتشر شده است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید