کووید ۱۹ باعث سکته مغزی ناگهانی در بزرگسالان می شود
ایسنا علوم پزشکی تهران- بر اساس یک پژوهش جدید پزشکان گزارش دادند که کروناویروس جدید باعث بروز سکته مغزی ناگهانی در بزرگسالان بین دهه ۳۰ و ۴۰ سالگی شده که به شدت هم بیمار نیستند. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان ، پزشکان اظهار داشتند که بیماران ممکن است […]
ایسنا علوم پزشکی تهران- بر اساس یک پژوهش جدید پزشکان گزارش دادند که کروناویروس جدید باعث بروز سکته مغزی ناگهانی در بزرگسالان بین دهه ۳۰ و ۴۰ سالگی شده که به شدت هم بیمار نیستند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان ، پزشکان اظهار داشتند که بیماران ممکن است تمایلی به تماس با اورژانس نداشته باشند زیرا شنیده اند که بیمارستان ها مملو از مبتلایان به کرونا ویروس است.
شواهدی وجود دارد که نشان می دهد بیماری کووید-۱۹ می تواند باعث انسداد خون به روش های غیرمعمول شود و سکته مغزی می تواند نتیجه مورد انتظار چنین وضعیتی باشد.
دکتر توماس آکسلی ، جراح مغز و اعصاب در بیمارستان مانت سینا نیویورک و همکارانش داده های پنج بیمار تحت درمان را بیان کردند. همه این افراد زیر ۵۰ سال سن داشتند و همگی علائم خفیف عفونت کووید-۱۹ داشتند و یا اینکه اصلا علائمی نداشتند.
آکسلی به سی ان ان گفت: به نظر می رسد که ویروس باعث افزایش لخته شدن خون در شریانهای بزرگ شده و منجر به سکته مغزی شدید می شود.
وی ادامه داد: گزارش ما نشان از افزایش هفت برابری شیوع سکته مغزی ناگهانی در بیماران جوان طی دو هفته گذشته دارد. اکثر این بیماران سابقه بیماری زمینه ای ندارند و با علائم خفیف (یا در دو مورد بدون علائم) در خانه بستری بودند.
برای افراد جوان بسیار غیر معمول است که دچار سکته مغزی ، به خصوص سکته مغزی در عروق بزرگ مغز شوند.
این تیم پژوهشی در بیانیه ای در مجله پزشکی نیو انگلستان نوشت: برای مقایسه ، طی ۱۲ ماه گذشته به طور متوسط ۰.۷۳ بیماران ما در هر ۲ هفته که زیر ۵۰ سال بودند دچار سکته مغزی شدید شده اند. این یعنی کمتر از دو نفر در هر ماه دچار این عارضه شده اند.
اگر بلافاصله درمان نشود ، سکته در سرخرگ باعث صدمات شدیدی می شود. حداقل یک بیمار درگذشته است و سایرین در مراکز توانبخشی ، مراقبت های ویژه یا در بخش سکته مغزی بستری هستند. اکسلی گفت : فقط یک نفر به خانه خود رفته اما نیاز به مراقبت شدید دارد.
وی گفت: فردی که دچار سکته شدید می شود به شدت ناتوان می شود.این به معنی بروز لخته بزرگتر است. این یکی از بزرگترین شریان های مغز را شامل می شود.
هنگامی که جریان خون متوقف شود ، سلولهای مغزی می میرند و هر چه مدت زمان طولانیتری مسدود شود ، آسیب در مغز گسترده تر می شود. درمان سریع در چنین شرایطی بسیار حیاتی است. اکسلی گفت: مؤثرترین درمان سکته مغزی شدید ، بازیابی لخته خونی است ، اما این عمل باید طی ۶ ساعت و گاهی اوقات در ۲۴ ساعت انجام شود.
اکسلی گفت تیم وی می خواهد به مردم بگوید که مراقبت علائم عفونت کروناویروس باشند و در صورت وجود هرگونه شواهد سکته مغزی با اورژانس تماس بگیرند. تاکنون به مردم توصیه شده که فقط در صورت بروز تنگی نفس یا تب شدید با اورژانس تماس بگیرند.
وی گفت که دستگاه حافظه آسان برای تشخیص سکته مغزی عبارت “FAST” است که در آن F به معنای افتادگی صورت ،A برای ضعف بازو ، S برای مشکل گفتاری و T برای زمان تماس با اورژانس است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید