ترکیب دارویی جدید برای مقابله با سرطان مغز
ایسنا علوم پزشکی تهران – ایمونوتراپی روشی برای درمان سرطان است که سعی می کند سیستم ایمنی بدن را بسیار تقویت کند تا سلول ها و تومورها را از بین ببرد. دانشمندان به طور مداوم روش های جدیدی برای استفاده از سیستم دفاع طبیعی بدن در برابر این بیماری پیدا می کنند. آخرین موفقیت دانشمندان […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – ایمونوتراپی روشی برای درمان سرطان است که سعی می کند سیستم ایمنی بدن را بسیار تقویت کند تا سلول ها و تومورها را از بین ببرد. دانشمندان به طور مداوم روش های جدیدی برای استفاده از سیستم دفاع طبیعی بدن در برابر این بیماری پیدا می کنند. آخرین موفقیت دانشمندان در مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس انجام شده که سه عامل ایمونوتراپی را در موشهایی که سرطان مغز دارند ترکیب کرده اند تا به نتایج چشمگیر در بهبودی طولانی مدت بیماران انسانی برسند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از اطلس نیوز، پژوهشگران دانشگاه تگزاس در تلاش بودند تا روش های درمانی برای سرطان کشنده و شایع مغزی به نام گلیوبلاستوما را بهبود بخشند ، که میانگین بقای افراد پس از دچار شدن به این سرطان تنها ۱۵ ماه است. یکی از خصوصیات این سرطان که محققان به دنبال بهره برداری از آن بودند ، افزایش سطح پروتئینی به نام CD47 است که در سطح سلول تومور وجود دارد.
این پروتئین برای توانایی سرطان در فرار از سیستم ایمنی بدن بسیار حیاتی است و به عنوان نوعی سیگنال مانند “مرا نخورید” عمل می کند. این پروتئین یکی از کارکردهای مهم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند ، یعنی اسکن بدن برای مهاجمین خطرناک مانند باکتریهای سلولهای سرطانی و شفاف کردن آنها را از کار می اندازد.
داروهایی برای جلوگیری از عملکرد CD47 و فعال کردن سیستم ایمنی بدن برای از بین بردن سلولهای سرطانی در دست تهیه هستند ، اما تاثیر آنها در برابر تومورهای جامد اثبات نشده است. پژوهشگران در ظروف آزمایشگاهی ، پروتئین هایی به نام آنتی بادی های مونوکلونال CD47 را آزمایش کردند که پروتئین CD47 به آن متصل می شود و آن را پوشش می دهند. در حالی که این امر باعث افزایش مصرف سلولهای گلیوبلاستوما توسط سلولهای ایمنی به نام فاگوسیتها شد ، نتایج آزمایش بسیار چشمگیر نبود.
در دور دیگر آزمایشات ، تیم سعی در تقویت سیگنال “من را بخور” از طریق داروی چند ساله به نام تموزولومید کردند ، که بخش مشترک بسیاری از برنامه های درمانی گلیوبلاستوما را تشکیل می دهد. این کار با افزایش پاسخ استرس در سلولهای سرطانی انجام می شود ، بنابراین سیستم ایمنی بدن آنها را بهتر تشخیص داده و از بین می برد ، اگرچه این آزمایشات در بار دوم نیز نتایج متوسطی را به دست آورد.
محققان سپس این دو دارو را به صورت ترکیبی مورد آزمایش قرار دادند و گمان می کردند که از طریق مکانیسم های مختلف کار می کنند در نتیجه استفاده از آنها به صورت پشت سر هم می تواند پاسخ قوی تری ایجاد کند. این گمانه زنی ها ثابت شده که دقیق هستند و باعث می شود سلولهای ایمنی بدن سلولهای گلیوبلاستومای بیشتری را بخورند. علاوه بر این ، محققان دریافتند که این روش اثرات طولانی مدت پس از درمان دارد و سلولهای ایمنی بدن با فرستادن سیگنال به سلولهای ایمنی T، نوع دیگری از سلولهای ایمنی ، حتی سلولهای گلیوبلاستومای بیشتری را از بین می برند.
با این حال ، در آزمایش های پیگیری بر روی موش ها ، محققان به یک بن بست رسیدند. در حالی که درمان ترکیبی ، تومورهای مغزی را کاهش داده و عمر آنها را طولانی تر می کند ، سلول های تومور با گذشت زمان سازگار می شوند و راهی جدید برای محافظت از خود در برابر حملات سیستم ایمنی بدن ابداع می کنند. پژوهشگران با اضافه کردن یک آنتی بادی جدید به نام آنتی PD-1 توانستند به این دفاع جدید نفوذ کنند و به کشتن سلولهای سرطانی ادامه دهند.
این ترکیب سه بخشی ثابت کرد که بقای موشها به طرز چشمگیری افزایش می یابد ، ۵۵ درصد از حیوانات که از این طریق تحت درمان قرار می گیرند در واقع برای مدت زمان ادامه مطالعه زنده می مانند. پژوهشگران می گویند که این فرآیند شبیه به بهبودی طولانی مدت در بیماران انسانی است و امیدوار هستند که به زودی آزمایش های بالینی را بر روی بیماران سرطانی آغاز کنند تا به بررسی پتانسیل های این ترکیب دارویی در این زمینه بپردازند.
ون جیانگ ، مدیر این مطالعه گفت: اگر یک درمان جدید حتی یک یا دو ماه شانس زنده ماندن افراد را افزایش دهد ، این یک داروی شگفت انگیز محسوب می شود. در اینجا ، ما به طور بالقوه در مورد بخش قابل توجهی از بیمارانی که می توانند درمان شوند صحبت می کنیم. ایجاد سیستم ایمنی ذاتی و سازگار می تواند پیشرفت بزرگی در زمینه مقابله با گلیوبلاستوما باشد.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید