نیازی به پاک کردن مواد غذایی نیست، اما دست های خود را بشویید
ایسنا علوم پزشکی تهران – آیا پاک کردن مواد غذایی جزئی از روال ضد کرونایی در زندگی شما شده است؟ کارشناسان می گویند اکنون ممکن است زمان تجدید نظر باشد ، به خصوص اگر این تلاش اضافی بر استرس روزانه شما بیفزاید. حتی سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تأکید می کند که هیچ […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – آیا پاک کردن مواد غذایی جزئی از روال ضد کرونایی در زندگی شما شده است؟
کارشناسان می گویند اکنون ممکن است زمان تجدید نظر باشد ، به خصوص اگر این تلاش اضافی بر استرس روزانه شما بیفزاید. حتی سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تأکید می کند که هیچ خطر واقعی ابتلا به ویروس ناشی از کووید ۱۹ از این طریق وجود ندارد.
به گزارش سی ان ان ، این سازمان اخیراً توئیت کرد: ما می خواهیم به مردم اطمینان دهیم که در حال حاضر هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد بسته بندی مواد غذایی موجب انتقال بیماری کووید-۱۹ می شود.
جیمی لوید اسمیت یکی از دانشمندانی است که مطالعه ای را انجام داده تا دریابد SARS-CoV-2 ، ویروسی که باعث بیماری کووید-۱۹ می شود ، چه مدت بر روی سطوح مختلف باقی می ماند.
علی رغم اینکه تحقیقات وی نشان می دهد ویروس ممکن است تا ۲۴ ساعت روی مقوا و تا سه روز بر روی فلز و پلاستیک باقی بماند ، لوید اسمیت زحمت تمیز کردن مواد غذایی خود را به دوش نمی کشد.
لوید گفت: من شخصاً این کار را نمی کنم. من دستانم را به عنوان منبع بالقوه آلودگی در نظر می گیرم در حالی که مشغول دست زدن به مواد غذایی و باز کردن آنها هستم و سپس آنها را کاملاً شستشو می دهم.
دکتر جان ویلیامز ، ویروس شناس ، که ده ها سال است بیماری های ویروسی را مورد بررسی قرار می دهد، بیش از حد نگران این موضوع نیست.
ویلیامز گفت: ما شخصاً در حال تهیه غذا در خانه هستیم و غذای بیرون بر بچه های زیادی را از خانه دریافت می کنیم.
لوید اسمیت گفت: شانس کمی وجود دارد که به اندازه ی کافی ویروس در یک بسته مواد غذایی یا یک ظرف غذا وجود داشته باشد ، به نظر من این یک ریسک فرضی است. بنابراین ، من مراقب هستم ، دستان خود را شستشو می دهم ، اما آنها را به عنوان منبع رادیواکتیو ویروسی در نظر نمی گیرم.
لوید اسمیت گفت : اگر فرد در معرض خطر ویروس افراد مسن یا کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند باشند ، ممکن است توصیه های او تغییر کند. یکی از اقدامات احتیاطی مناسب و آسان برای ضدعفونی مواد غذایی که نیازی به یخچال ندارند این است که اجازه دهید یک روز یا بیشتر قبل از باز کردن در جایی باقی بمانند. این میزان سطح آلودگی های موجود را به شدت کاهش می دهد.
چرا اینقدر نگران مواد غذایی هستیم؟
نگرانی بابت انتقال ویروس از طریق لمس سطوح از اواخر ماه مارس پس از مطالعه منتشر شده در مجله معتبر پزشکی New England بین مردم شایع شد. لوید اسمیت گفت: آنچه این مطالعه نشان داد این است که در شرایط خاصی در آزمایشگاه ، SARS-CoV-2 تا سه ساعت در ذرات معلق در هوا ، حداکثر چهار ساعت روی مس ، تا ۲۴ ساعت روی مقوا و تا دو یا سه روز روی پلاستیک و استیل ضد زنگ باقی می ماند.
لوید اسمیت گفت : این آزمایش عوامل دیگری را که می تواند به غیرفعال کردن ویروس بیانجامد ، مانند نور آفتاب یا ضد عفونی کننده را در نظر نگرفته است ، بنابراین هیچ عدد جادویی در یافته های آنها پیدا نشده است.
ویلیامز ، رئیس بخش بیماریهای عفونی کودکان در مرکز پزشکی دانشگاه پیتسبورگ گفت: میزان ویروس SARS-CoV-2 نیز به مرور زمان و به سرعت کاهش می یابد.
ویلیامز گفت : در این مطالعه در عرض هشت ساعت میزان ویروس صد برابر روی مقوا کاهش یافته است. این بدان معنی است که ۹۹.۹٪ ویروس طی هشت ساعت از بین رفته و همین مورد در مورد استیل ضدزنگ و پلاستیک نیز صادق است.
متخصصان می گویند اگر می خواهید بر موضوعی متمرکز شوید که باعث ایجاد تفاوت اساسی در روند شیوع بیماری کووید-۱۹ شود ، وسواس داشتن در مورد شستشوی صحیح یا ضد عفونی کردن دستان پس از هرگونه برخورد احتمالی با کرونا ویروس بسیار مهم است.
چاپمن اظهار داشت به جای نگرانی در مورد مدت باقی ماندن ویروس و ضدعفونی کردن همه چیز، می توانید این اتفاق بسیار بعید با ریسک پایین را مدیریت کنید و حتی با تمرین مناسب شستشوی خوب دست احتمال آن را پایین بیاورید. هنگامی که از فروشگاه مواد غذایی به خانه بازگشتید یا از غذای آماده استفاده کرده اید ، از اسپری ضدعفونی کننده دستی استفاده کنید.
ویلیامز گفت : اگر هنوز از خطر آلودگی محصولات غذایی خود مضطرب هستید ، از دستمال های ضد عفونی کننده برای تمیز کردن قسمت خارج ظروف استفاده کنید. بنابراین اگر مردم نگران انتقال ویروس از طریق مواد غذایی هستند ، کافی است ظروف غذا را از کیسه بیرون بیاورید و آن را دور بیندازید و سپس از کمی ژل ضدعفونی کننده دست یا صابون و آب استفاده کنید.
ویلیامز اضافه کرد: هنوز هم احتمال ابتلا به ویروس از این طریق بسیاربسیار کم است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید