تحقیقات جدید: بهترین کاهش وزن با روزه گرفتن حاصل می شود
ایسنا علوم پزشکی تهران – تحقیقات جدید نشان می دهد که خوردن صبحانه و جلوگیری از مصرف تنقلات در اواخر شب بهترین روش برای سوزاندن چربی و کاهش وزن است. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی، تقریباً نیمی از بزرگسالان سعی در کاهش وزن دارند و بسیاری از افراد […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – تحقیقات جدید نشان می دهد که خوردن صبحانه و جلوگیری از مصرف تنقلات در اواخر شب بهترین روش برای سوزاندن چربی و کاهش وزن است.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی، تقریباً نیمی از بزرگسالان سعی در کاهش وزن دارند و بسیاری از افراد به روزه گرفتن به عنوان روشی ساده برای سوزاندن کیلوهای اضافی روی آورده اند. این رژیم غذایی شامل روزه گرفتن برای مدت معینی از روز و سپس مصرف تمام کالری های مورد نیاز در ساعات باقیمانده است. به عنوان مثال ، غذا نخوردن به مدت ۱۶ ساعت و سپس تغذیه در ۸ ساعت باقیمانده روز به عنوان روش ۱۶: ۸ شناخته شده است.
روزه متناوب به طور فزاینده ای رایج شده است ، یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۸ از بیش از هزار بزرگسال در ایالات متحده نشان داد این نوع رژیم محبوب ترین رژیم غذایی است. اما آیا مهم است چه ساعتی از روز را روزه بگیرید؟
به گفته پژوهشگران دانشگاه واندربیلت در نشویل امریکا ، نه تنها میزان کالری که فرد مصرف می کند ممکن است بر افزایش وزن تأثیر بگذارد بلکه زمان مصرف این کالری ها نیز مهم است.
ساعت بیولوژیکی بدن را تنظیم کنید
این یافته ها مربوط به ساعت بیولوژیکی است که دانشمندان از آن به عنوان ریتم شبانه روزی یاد می کنند. ساعت داخلی بدن صدها فرآیند را تنظیم می کند ، از خواب و تغذیه گرفته تا دمای بدن و سطح هورمون ها. تحقیقات مرتبط با اختلال ریتم شبانه روزی ، مانند تأثیر آن بر کارگران شیفت با عوارض جانبی سلامتی از جمله چاقی همراه است.
این اثرات سلامتی ممکن است به دلیل اختلال در خوردن غذا باشد و نشان می دهد زمان مصرف مواد غذایی بر بدن تأثیر می گذارد.
پروفسور کارل جانسون ، نویسنده ارشد این مطالعه و کرنلیوس وندربیلت استاد علوم زیست شناسی توضیح دادند: مطالعات زیادی در مورد حیوانات و انسان ها وجود دارد که نشان می دهد نه تنها آنچه می خورید حائز اهمیت است بلکه وقت غذا خوردن نیز بسیار مهم است.
برای آزمایش این فرضیه ، پژوهشگران متابولیسم شش نفر را هنگام خوردن وعده های غذایی در ساعات مختلف روز تحت نظر گرفتند.
نظارت بر متابولیسم
شرکت کنندگان این مطالعه در سنین ۵۰ سال و بالاتر بودند ، بنابراین به گروهی تعلق دارند که ممکن است در معرض خطر اختلالات متابولیکی باشند. آنها هر روز سه وعده غذایی در طول دو جلسه ۵۶ ساعته جداگانه میل کردند ، طی هر دوی این دوره ها این افراد روزه شبانه انجام می دادند.
در یکی از جلسات ، شرکت کنندگان صبحانه ، ناهار و شام میل کردند. در جلسه دیگر ، شرکت کنندگان صبحانه را نادیده گرفتند اما یک وعده غذایی اضافی را به عنوان میان وعده در اواخر عصر دریافت کردند.
صبحانه (ساعت ۸ صبح) و میان وعده دیر هنگام (ساعت ۱۰ بعد از ظهر) هر دو حاوی ۷۰۰ کالری و از نظر غذایی معادل آن بودند. میزان فعالیت بدنی که شرکت کنندگان انجام دادند نیز در هر دو جلسه یکسان بود.
محققان با استفاده از محفظه متابولیک انسانی وندربیلت ، متابولیسم شرکت کنندگان را تحت نظر داشتند تا به آنها اندازه گیری مداوم میزان متابولیک و تجزیه کربوهیدرات ها و چربی ها را بدهند.
صرف صبحانه در مقابل شام
محققان دریافتند که علیرغم دریافت کالری و انجام فعالیت فیزیکی مداوم ، زمان مصرف مواد غذایی تأثیر معنی داری بر میزان چربی سوزی شرکت کنندگان می گذارد.
هنگامی که شرکت کنندگان یک میان وعده در اواخر شب خوردند ، چربی کمتری نسبت به زمانی که در صبحانه به همان میزان کالری مصرف کردند ، سوزاندند.
به عبارت دیگر ، میان وعده ساعت ۱۰ بعد از ظهر توانایی بدن را در تجزیه چربی به تأخیر انداخت و باعث شد که در عوض کربوهیدرات ها تجزیه شوند. به طور متوسط ، شرکت کنندگانی که صبحانه می خوردند طی بیست و چهار ساعت ۱۵ گرم چربی بیشتری نسبت به افرادی که میان وعده ی اواخر شب را می خورند ، سوزاندند. با گذشت زمان ، این می تواند به تجمع چشمگیر چربی منجر شود.
کوین کلی توضیح داد: این یافته تأیید می کند که زمان وعده های غذایی در طول چرخه روز و شب ، چگونه بر استفاده از مواد غذایی در مقابل ذخیره کردن آنها در بدن تأثیر می گذارد و هر غذایی که قبل از خواب مصرف شود باعث سوزاندن چربی در هنگام خواب می شود.
این یافته که ریتم شبانه روزی بدن ، چربی سوزی را تنظیم میکند می تواند پیامدهای مهمی در عادت های غذایی داشته باشد و نشان می دهد که غذا نخوردن از شام تا صبحانه برای کاهش وزن بهتر از صرف صبحانه است.
این یافته ها در ژورنال PLOS Biology ارائه شده است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید