آیا یک داروی ضد فشار خون می تواند کرونا ویروس را ظرف ۲ روز از بین ببرد؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک مطالعه جدید در زمینه کشت سلولی نشان می دهد که داروی آیورمکتین ، یک داروی ضد انگلی موجود ، قادر است کرونا ویروس جدید را ظرف ۴۸ ساعت از بین ببرد. با این وجود ، این که آیا این رویکرد در انسان ایمن و مؤثر است ، هنوز باید […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک مطالعه جدید در زمینه کشت سلولی نشان می دهد که داروی آیورمکتین ، یک داروی ضد انگلی موجود ، قادر است کرونا ویروس جدید را ظرف ۴۸ ساعت از بین ببرد. با این وجود ، این که آیا این رویکرد در انسان ایمن و مؤثر است ، هنوز باید بررسی شود.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی، با ادامه یافتن تلاش برای کشف درمان مؤثر برای بیماری کروناویروس جدید، پژوهشگران در حال آزمایش داروهای جدید و قدیمی هستند.
مقاله ای که اخیراً در ژورنال Antiviral Research منتشر شده ، نشان می دهد که محققان آزمایشگاه مرجع بیماری های عفونی ویکتوریا (VIDRL) و دانشگاه موناش که هر دو در ملبورن استرالیا قرار دارند ، ممکن است یک روش درمانی مناسب پیدا کنند: یک داروی ضد پلاسمی موجود به نام آیورمکتین راهگشای دانشمندان است.
آیورمکتین عفونت های انگلی مانند مواردی را که ناشی از شپش سر و زخم ایجاد می شود ، درمان می کند. تحقیقات گذشته نشان می دهد که ممکن است این دارو بتواند با برخی از ویروس ها از جمله HIV-1 و ویروس دنگو نیز مقابله کند.
محققان این پژوهش ، از طریق آزمایشات کشت سلولی نشان داده اند که این دارو ممکن است با سندرم حاد تنفسی کروناویروس (SARS-CoV-2) ، که باعث بیماری کووید-۱۹ می شود ، مبارزه کند.
ایورمکتین تک دوز به ظاهر مؤثر است
طی این مطالعه پژوهشگران کشت سلولی را به کرونا ویروس جدید آلوده کردند ، سپس آنها را با ۵ میکرومول ایورمکتین درمان کردند.
محقق برجسته ، دکتر کایلی واگستاف در این باره گفت: ما دریافتیم که حتی یک دوز واحد نیز می تواند به طور کلی تمام RNA ویروس را تا ۴۸ ساعت از بین ببرد و حتی در ۲۴ ساعت نیز کاهش قابل توجهی در آن رخ داده است.
در حالی که به نظر می رسد این یافته ها نوید بخش این هستند که آیورمکتین می تواند با کرونا ویروس مبارزه کند ، محققان هشدار می دهند تا زمانی که آزمایش های بالینی صحت آن را تأیید نکنند ، نمی توان دریافت که آیا این یک روش درمانی مناسب بر روی انسان است یا خیر.
واگستاف توضیح داد: آیورمکتین از داروهای بی خطر است و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اکنون باید بدانیم که آیا دوز مصرفی آن در انسان مؤثر است ، این مرحله بعدی پژوهش ماست.
درمورد اینکه چرا او و تیم همکارش تصمیم گرفتند به جای تولید داروی جدید ، به دنبال دارویی موجود باشند ، پاسخ ساده است.
اگر تحقیقات تأیید کند که یک داروی موجود می تواند با کرونا ویروس مبارزه کند ، در دسترس بودن این دارو و این واقعیت که قبلاً تحت آزمایش و کارآزمایی قرار گرفته می تواند به معنای این باشد که این درمان به سرعت می تواند در دسترس افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ قرار گیرد.
واگستاف خاطرنشان کرد: وقتی با یک بیماری همه گیر جهانی مواجه هستیم و یک درمان قطعی نیز وجود ندارد ، اگر یک ترکیب دارویی موثر در سراسر جهان موجود باشد ، این ممکن است زودتر به مردم کمک کند. حقیقت امر این است که زمانی طولانی نیاز است تا واکسن به طور گسترده در دسترس عموم قرار گیرد.
دانشمندان از این چشم انداز هیجان زده شدند
پژوهشگران هنوز کاملاً درک نکرده اند که چگونه داروی آیورمکتین قادر به مبارزه با کرونا ویروس است. با این حال ، بر اساس یافته های مطالعات قبلی ، این تیم فرض می کنند که این دارو ممکن است تداخل ویروس در کاهش توانایی سلول میزبان در از بین بردن متجاوزان خارجی را متوقف کند.
دکتر لئون کالی ، دانشمند برجسته پزشکی و نویسنده اصلی این مطالعه ، از کشف فعلی خود و همکارانش ابراز شور و شوق کرده است.
وی گفت: من به عنوان متخصص ویروس شناسی و فردی که بخشی از این تیم پژوهشی هستم از چشم اندازی که آیورمکتین به عنوان داروی بالقوه بر علیه کووید-۱۹ ارائه می دهد ، هیجان زده هستم.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید