مسئولین به فکر عرضه صنعتی و بهداشتی محصولات غذایی باشند/ حذف میوه و سبزیجات احتمال ابتلا به کرونا را افزایش خواهد داد
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص تغذیه ضمن تأکی بر عرضه صنعتی و بهداشتی محصولات غذایی، گفت: تا مادامی که عرضه صنعتی و بهداشتی همه مواد غذایی صورت نگرفته به همه مردم توصیه می کنم میوه و سبزی جات را با ریکا بشورند تا ویروس از بین برود. همچنین به هیج عنوان مصرف میوه […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک متخصص تغذیه ضمن تأکی بر عرضه صنعتی و بهداشتی محصولات غذایی، گفت: تا مادامی که عرضه صنعتی و بهداشتی همه مواد غذایی صورت نگرفته به همه مردم توصیه می کنم میوه و سبزی جات را با ریکا بشورند تا ویروس از بین برود. همچنین به هیج عنوان مصرف میوه و سبزیجات را کاهش ندهند که اگر چنین کنند سیستم ایمنی افراد به شدت ضعیف خواهد شد و شانس ابتلا بالا خواهد رفت.
دکتر جعفریان در گفت وگو با ایسنا علوم پزشکی تهران، اظهار کرد: یکی از ضعف های سیستم مدیریت غذایی کشورمان این است که بسیاری از مواد غذایی را به صورت فله ای عرضه می کنیم و کرونا فرصتی شد که سیستم به فکر این باشد که عرضه مواد غذایی فله ای را به حداقل ممکن برساند. اگر سبزیجات و میوه جات را به شکل بسته بندی شده و با اطمینان خاطر به مصرف کننده دهیم بسیاری از نگرانی ها در مورد آلوده بودن آن ها برطرف می شود.
وی ادامه داد: برای صد در صد مردم ما این دغدغه است که آیا غذاهایی که به شکل فله ای مصرف می شوند، ریسک انتقال ویروس را دارند یا خیر؟ باید بگویم که سبزیجات و میوه جات و حتی نان، اگر مراقب نباشیم و دستورالعمل های لازم برای بهداشتی کردن آنها را ندانیم، مطمئناً در ریسک ابتلا قرار می گیریم.
دکتر جعفریان خاطرنشان کرد: خیلی شواهد قوی وجود ندارد که ویروس جدید کرونا از طریق خوردن مواد غذایی به بدن منتقل و افراد را مبتلا کند البته شاید در تک موردهایی بوده، اما اکثر مطالعات تایید نمی کند که از طریق خوردن مبتلا به این ویروس شوید بلکه ابتلا از طریق آلودگی ثانویه است. به عنوان مثال وقتی به سبزی آلوده دست می زنیم و سپس با همین دست دهان، چشم و بینی خود را لمس می کنیم از این طریق ویروس را به بدن خود منتقل می کنیم.
این متخصص تغذیه بیان کرد: به اعتقاد من نقش سیستم مدیریت غذایی ما کاملاً محرز است. بسیاری از کشورهای دنیا میوه، سبزی و مواد غذایی به شکل بسته بندی عرضه می کنند و با اطمینان به مصرف کننده می گویند که مواد بسته بندی شده فاقد هرگونه ویروس است چون کاملاً سیستماتیک و بدون دست بسته بندی صورت گرفته و قبل از اینکه عرضه شود فرایند ضد عفونی اتفاق می افتد بنابراین توصیه می کنم چون نمی دانیم این بیماری تا چه زمانی در کشور شیوع خواهد داشت، و اگر تمام شد بیماری های مشابه هم در راه است یا خیر، مسئولین حتما به فکر عرضه صنعتی و بهداشتی محصولات غذایی باشند.
دکتر جعفریان در پایان گفت: تا مادامی که عرضه صنعتی و بهداشتی همه مواد غذایی صورت نگرفته توصیه می کنم حداقل میوه و سبزی جات را با ریکا بشورید تا ویروس از بین برود. همچنین به هیج عنوان مصرف میوه و سبزیجات را کاهش ندهید و اگر چنین کنید شک نداشته باشید که سیستم ایمنی افراد به شدت ضعیف خواهد شد و شانس ابتلا بالا خواهد رفت.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید