رصد وضعیت زخم از راه دور با بانداژ نانویی
ایسنا علوم پزشکی تهران- یک شرکت استارتآپ در حوزه زیست فناوری، باند زخمی ساخته است که به پزشکان در رصد وضعیت زخم بیمار از راه دور کمک میکند. به گزارش ستاد ویژه فناوری نانو، اگر فردی از زخم مزمن نظیر زخم پوست دیابتی رنج ببرد، برای پزشک بسیار مهم است که این زخم بهطور پیوسته […]
ایسنا علوم پزشکی تهران- یک شرکت استارتآپ در حوزه زیست فناوری، باند زخمی ساخته است که به پزشکان در رصد وضعیت زخم بیمار از راه دور کمک میکند.
به گزارش ستاد ویژه فناوری نانو، اگر فردی از زخم مزمن نظیر زخم پوست دیابتی رنج ببرد، برای پزشک بسیار مهم است که این زخم بهطور پیوسته پایش شود تا وضعیت زخم در کنترل باشد. این باند که حاوی گرافن است برای کنترل زخمهایی نظیر زخمهای مزمن بسیار مفید است و همچنین به دلیل خواص آنتیباکتریالی گرافن، به بهبود سریعتر زخم نیز کمک میکند.
این باند توسط یک استارتآپ فعال در حوزه زیستفناوری ساخته شده است. شرکت گرافیل (Grapheal) از مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه انشعاب یافته است.
در این باند از یک فیلم پلیمری استفاده شده که در آن اجزای الکترونیکی انعطافپذیر قرار داده شده است، الکترودهای گرافنی موجود در بخش الکترونیکی میتوانند تماس مستقیم با زخم ایجاد کنند. گرافن از یک لایه اتمی از جنس کربن تشکیل شده که دارای هدایت الکتریکی بالایی است. با تغییر شیمیایی زخم، نظیر افزایش پ هاش آن در اثر عفونت، هدایت الکتریکی الکترودهای گرافنی نیز تغییر میکند. این دادهها بهصورت بیسیم از بانداژ به تلفن هوشمند یا تبلت منتقل میشود و این داده از این مسیر میتواند به سرور موجود در فضای ابری منتقل شود و در نهایت مورد تجزیه و تحلیل پزشک قرار گیرد.
پزشکان یا پرستاران میتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری بیمار و بدون نیاز به برداشتن بانداژ از روی زخم، بهصورت آنلاین وضعیت زخم را بررسی کنند.
مزیت این بانداژ به همین جا ختم نمیشود. گرافن دارای خواص ضدباکتری است که پیش از این توسط دانشمندان شناخته شده است. در نتیجه، وجود گرافن در محیط میتواند در تسهیل روند بهبود بیماری تاثیر مثبت داشته باشد.
براساس گزارشهای منتشر شده، آزمایشهای بالینی این فناوری به زودی آغاز و پیشبینی میشود که در مدت سه سال این فناوری به مرحله تجاریسازی برسد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید