تحقیقات نشان می دهد تصلب شرایین به سرعت در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی ایجاد می شود
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک مطالعه نشان داده پلاک های چربی موجود در عروق خونی که قلب ، مغز و پاها را تأمین می کند ، به سرعت در افراد بین ۴۰ تا ۵۰ سال ایجاد می شود. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی ، مطالعه جدیدی که […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – یک مطالعه نشان داده پلاک های چربی موجود در عروق خونی که قلب ، مغز و پاها را تأمین می کند ، به سرعت در افراد بین ۴۰ تا ۵۰ سال ایجاد می شود.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی ، مطالعه جدیدی که در مجله دانشکده قلب و عروق آمریکایی منتشر شد نشان می دهد که بیماری آترواسکلروز یا تصلب شرایین – روند ایجاد پلاکهای چربی در عروق که علت اصلی بیماری عروق کرونر قلب هستند – به سرعت در افراد بین سنین ۴۰ تا ۵۰ سال افزایش می یابد.
محققان این مطالعه را با استفاده از تکنیک های تصویربرداری انجام دادند و نشان دادند که تصویربرداری با سونوگرافی ساده تر و کارآمدتر از سایر تکنیک ها است.
بیماری قلبی و تصلب شریان
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، آترواسکلروز هنگامی اتفاق می افتد که رسوبات کلسترول و سایر مواد در دیواره شریان ها جمع می شوند و باعث تنگ شدن این عروق می شوند.
این تنگ شدن می تواند جریان خونرسانی را کاهش داده یا در شدیدترین حالت ، آن را کاملاً مسدود کند. هنگامی که این اتفاق در شریانهایی که وظیفه خونرسانی به قلب را بر عهده دارند رخ دهد ، به آن بیماری کرونر قلب گفته می شود. این علائم می تواند شامل درد قفسه سینه ، ضعف ، سرگیجه ، درد در بازوها و تنگی نفس باشد.
سرانجام ، این قضیه می تواند به ضعف عضله قلب فرد منجر شود ، که می تواند باعث حمله قلبی شود.
عوامل خطرساز برای بیماری عروق کرونر قلب عبارتند از: سیگار کشیدن ، دیابت ، اضافه وزن یا چاقی ، رژیم غذایی ناسالم و داشتن یک عضو خانواده که دارای بیماری قلبی است.
رشد سریع تصلب شرایین
در مطالعه جدید ، محققان داده های ۱۰ سال را بررسی ، تجزیه و تحلیل کردند و از ۴۲۰۰ مرد و زن میانسال که از سلامتی خوبی برخوردار بودند ، استفاده شد.
آنها دریافتند که برخلاف تصور کارشناسان ، تصلب شرایین به سرعت در سنین ۴۰ تا ۵۰ سال اتفاق می افتد ، حتی در افرادی که سالم به نظر می رسند.
به گفته دکتر بورخا ابیانیز ، مدیر تحقیقات بالینی موسسه قلبی و عروقی (CNIC) در مادرید اسپانیا: این مطالعه اولین پروژه ای است که در فواصل مکرر تجزیه و تحلیل پیشرفت بیماری تصلب شرایین را انجام می دهد.
دیدگاه قبلی این بود که این بیماری در طول زندگی بسیار کند پیشرفت می کند. با این حال ، نتایج جدید نشان می دهد که در ۴۰٪ از افراد مورد بررسی، این بیماری خیلی سریع پیشرفت کرده است. داده های آینده از این مطالعه نشان می دهد که آیا این پیشرفت با حوادث قلبی عروقی بعدی همراه است یا خیر. تاکنون سرعت پیشرفت آترواسکلروز عاملی برای ارزیابی خطر فردی در نظر گرفته نشده است.
این تحقیق همچنین شواهدی را برای تأیید عوامل خطر کلاسیک تصلب شرایین یافت.
تصویربرداری با سونوگرافی کارآمد
محققان همچنین با کشف این مطلب که تصلب شرایین به سرعت در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی اتفاق می افتد ، از روشهای تصویربرداری با سونوگرافی نیز برای تعیین پلاکهای چربی در شریان خون شرکت کنندگان استفاده کردند.
به گفته دکتر والنتین فاستر ، مدیر CNIC و پژوهشگر اصلی این مطالعه ، این روش به تیم این امکان را می دهد که پیشرفت بیماری را زودتر از آنچه ممکن است با نشانگرهای کلاسیک شناسایی شود، از جمله وجود کلسیم کرونر تشخیص دهند. سی تی اسکن به ما امکان می دهد افراد در معرض خطر بیشتری را شناسایی کنیم که می توانند از مداخلات اولیه پزشکی بهره مند شوند.
تصویربرداری سی تی اسکن نیاز به قرار دادن فرد در معرض دوز کم اشعه دارد، اما سونوگرافی از این کار جلوگیری می کند. در این مطالعه ، پژوهشگران قادر به مقایسه هر دو روش به طور مستقیم برای تعیین کیفیت نسبی آنها بودند.
به گفته دکتر بئاتریز لوپز مگلگار ، پژوهشگر اصلی این تحقیق ، نتایج نشان می دهد که سونوگرافی شریان های محیطی روش کارآمدتری برای تشخیص پیشرفت تصلب شرایین نسبت به مطالعه کلسیم عروق کرونر توسط سی تی اسکن است.
پزشکان غالباً بعد از اینکه شخص دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شود ، تصلب شرایین را تشخیص می دهند. در این مرحله پایانی ، مداخلات برای کاهش آترواسکلروز اثر محدودی دارند.
بنابراین ، توانایی تشخیص آترواسکلروز و دانستن آن در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی ، می تواند به جلوگیری از پیشرفت بیماری تا مراحل خطرناک ، کمک کند.
از دیدگاه دکتر لوپز ملگار ، یافته کلیدی تحقیق این است که طی یک پیگیری کوتاه فقط ۳ ساله ، ۴۰٪ از افراد بین ۴۰ تا ۵۰ سال پیشرفت عمده تصلب شرایین در مکانهای مشخص از جمله کاروتید ، شریان های استخوان ران و کرونر را نشان دادند.
وی گفت : پیشرفت سریع بیماری می تواند این افراد را نسبت به بروز علائم یا وقایع بالینی مانند حمله قلبی یا سکته مغزی آسیب پذیرتر کند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید