استفاده از فناوری مافوق صوت برای مقابله با آلزایمر برای اولین بار
ایسنا علوم پزشکی تهران – محققان استرالیایی برای اولین بار فناوری مافوق صوت را برای درمان آلزایمر در سلولهای مغز انسان به کار گرفتند. براساس گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، پیش از این فناوری مافوق صوت به منظور درمان آلزایمر در موشها مورد آزمایش قرار گرفته است اما اکنون محققان موسسه تحقیقاتی QIMR Berghofer در […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – محققان استرالیایی برای اولین بار فناوری مافوق صوت را برای درمان آلزایمر در سلولهای مغز انسان به کار گرفتند.
براساس گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، پیش از این فناوری مافوق صوت به منظور درمان آلزایمر در موشها مورد آزمایش قرار گرفته است اما اکنون محققان موسسه تحقیقاتی QIMR Berghofer در استرالیا استفاده از سلولهای اندوتلیال به دست آمده از سلولهای بنیادی افرادی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به آلزایمر هستند، نشان دادند استفاده از امواج مافوق صوت متمرکز در کنار یک شیوه درمانی با استفاده از میکروحبابها، امکان بازکردن راههایی را در سدخونی – مغزی فراهم میکند.
سد خونی مغزی یک مانع جداکننده بین مایع برون سلولی مغز در سیستم اعصاب مرکزی و جریان خون گردشی در بدن است که توسط سلولهای اندوتلیال ساخته شده و از بافت مغز محافظت میکند. اما این عملکرد محافظتی مانع ورود داروها به مغز شده و درمان بیماریهایی مانند آلزایمر را با استفاده از دارو به امری دشوار بدل میکند.
اکنون محققان دریافتند با استفاده از فناوری مافوق صوت و میکروحبابها میتوان پیوند بین سلولهای تشکیل دهنده سد خونی- مغزی را تضعیف کرده و امکان جذب داروها توسط بافت مغز را فراهم کرد.
آسیبدیدگی و اختلال سد خونی-مغزی منجر به بروز اختلالات و بیماریهای عصبی مختلف از جمله آلزایمر میشود. بنابراین درک صحیح عملکرد و نحوه نفوذ ایمن به سد خونی-مغزی برای درمان و مقابله با بیماریها امری ضروری است.
آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که حافظه، افکار، مهارتهای کلامی و قضاوت، درک مطلب و به طور کلی عملکرد شناختی بیمار را تحت تاثیر قرار میدهد.
آخرین آمار منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت در مورد زوال عقل
-آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است.
-زوال عقل یکی از مهم ترین دلایل ناتوانی و وابستگی سالمندان در سراسر جهان است.
-زوال عقل نه تنها تاثیر جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بر مبتلایان دارد، بلکه خانواده و جامعه را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
– در حال حاضر حدود ۵۰ میلیون نفر به زوال عقل مبتلا هستند و سالانه حدود ۱۰ میلیون نفر به این تعداد افزوده میشود.
– گرچه قربانیان زوال عقل عمدتا سالمندان هستند؛ ولی این عارضه یک بخش طبیعی از پیری نیست.
-حدود پنج درصد از مبتلایان به آلزایمر در دهه چهل و پنجاه سالگی علائم اولیه را نشان میدهند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Stem Cell Reports منتشر شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید