آیا واکسن ۱۰۰ ساله «ب ث ژ» می تواند به مبارزه با کرونا ویروس کمک کند؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – پژوهشگران در تلاش هستند تا داروهای جدید و واکسن هایی برای بیماری کووید ۱۹ پیدا کنند ، با این حال واکسنی که قدمتی بیش از یک قرن دارد ، علاقه محققان را برانگیخته است. واکسن باسیلوس کالمت-گورین – که برای اولین بار برای مقابله با سل تولید شده در کارآزمایی […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – پژوهشگران در تلاش هستند تا داروهای جدید و واکسن هایی برای بیماری کووید ۱۹ پیدا کنند ، با این حال واکسنی که قدمتی بیش از یک قرن دارد ، علاقه محققان را برانگیخته است. واکسن باسیلوس کالمت-گورین – که برای اولین بار برای مقابله با سل تولید شده در کارآزمایی های بالینی در سراسر جهان به عنوان روشی برای مقابله با کروناویروس جدید مورد مطالعه قرار گرفته است.
به گفته دکتر دنیز فاوستمن ، مدیر ایمونوبیولوژی بیمارستان عمومی ماساچوست و استادیار پزشکی هاروارد ، سل و عفونت کووید ۱۹ دو بیماری بسیار متفاوت هستند . سل در ابتلا به وسیله یک نوع باکتری ایجاد می شود در حالی که کووید ۱۹ توسط ویروس ایجاد می شود. ، اما واکسن ب ث ژ ممکن است به افراد در ایجاد واکنش های ایمنی در برابر عفونت هایی غیر از سل کمک کند و منجر به تاثیرات غیر هدفمند شود.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان ، وی گفت: به عبارت دیگر ، در قالب کارآزمایی بالینی ، پس از تزریق این واکسن، افراد به فواید سلامتی رسیدند که هیچ ارتباطی با بیماری سل ندارد. فاوستمن بررسی کرده که واکسن ب ث ژ چگونه بر افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ برای سالهای متمادی تأثیر می گذارد. او علاقه مند است دریابد که اثرات غیر هدفمند واکسن ب ث ژ ، چگونه سیستم ایمنی بدن را به روشی مفید برای افراد مبتلا به بیماری های خود ایمنی مانند دیابت نوع ۱ تغییر می دهد.
اگرچه مکانیسم دقیق این تاثیرات غیر هدفمند واکسن ب ث ژ مشخص نیست ، اما اعتقاد بر این است که این واکسن می تواند باعث تقویت پاسخ ایمنی بدن شود.
در حال حاضر هیچ واکسن یا درمان تأیید شده ای توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای بیماری کرونا ویروس جدید وجود ندارد. دکتر ویلیام شافنر ، متخصص بیماریهای عفونی در دانشکده پزشکی دانشگاه وندربیلت ، اظهار امیدواری کرد که واکسن ب ث ژ مانند هر یک از درمانها و واکسنهای در حال توسعه غیر متعارف در برابر بیماری کووید ۱۹ مؤثر باشد .
شافنر گفت: من فکر می کنم واکسن ب ث ژ یک مفهوم خارج از جعبه و غیر منتظره است. ولی ما دوست داریم در این باره خوش بین باشیم ، اما باید منتظر بمانیم و ببینیم چه اتفاقی میفتد.
چندین کشور در سراسر جهان از جمله استرالیا و هلند آزمایشات بالینی انسانی را برای ارزیابی اثربخشی واکسن ب ث ژ آغاز کرده اند.
فاوستمن و همکارانش در حال آماده سازی کارآزمایی بالینی در بوستون امریکا هستند که هم اکنون تحت یک روند بررسی چند مرحله ای قرار دارد. پس از تصویب ، او و اعضای تیمش امیدوارند در حدود ۴۰۰۰ کارمند مراقبت های بهداشتی را در این کارآزمایی مورد مطالعه قرار دهند.
فاوستمن گفت : این واکسن بیش از ۱۰۰ سال است که در دسترس است و به نظر می رسد نسبتاً بی خطر باشد.
وی افزود: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ب ث ژ به عنوان ایمن ترین واکسنی که تاکنون در جهان تولید شده ، شناخته می شود. بیش از ۳ میلیارد نفر این واکسن را تزریق کرده اند.
در حالی که چندین کشور ، از جمله ایالات متحده ، واکسن ب ث ژ را بطور منظم تجویز نمی کنند ، اما این واکسن هنوز هم به طور گسترده در کشورهای در حال توسعه مورد استفاده قرار می گیرد.
محققان در تلاش هستند تا دریابند آیا کشورهایی که واکسن ب ث ژ را به طور منظم به اطفال تزریق می کنند ، میزان مرگ و میر کمتری بر اثر بیماری کووید ۱۹ دارند یا خیر. در یک مطالعه در نیویورک ، ارتباطی بین سیاستهای واکسیناسیون جهانی ب ث ژ در کشورها و کاهش عوارض و مرگ و میر بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ مشاهده شده است. این مطالعه به صورت یکپارچه بررسی نشده و در ژورنال های پزشکی منتشر نشده است.
اما چرا کشور چین علی رغم سیاست ملی تزریق واکسن ب ث ژ از دهه ۱۹۵۰ ، دارای آمار مرگ و میر بالا بر اثر کووید ۱۹ بود؟ این مطالعه حاکی است که چین در طول انقلاب فرهنگی در دهه ۱۹۶۰ و ۷۰ دچار ضعف سیاسی بوده و این خلا ممکن است منجر به ایجاد یک جمعیت کثیر میزبان بالقوه شده باشد که تحت تأثیر ویروس کرونا بیماری را گسترش داده اند.
فاوستمن گفت : همچنین چین در مقایسه با برخی از کشورهای دیگر بدون سیاست های کلی واکسیناسیون مانند ایتالیا ، اسپانیا و ایالات متحده ، از افزایش منحنی شیوع کرونا با شیب زیاد برخوردار نبوده است. وی همچنین اضافه کرد که انواع مختلف واکسن ب ث ژ ممکن است از نظر میزان کارایی متفاوت باشند.
یکی از اصلی ترین محدودیت های این پژوهش این است که داده های کشورهای مختلف که هر کدام مقالات و روش های گوناگون برای آزمایش کرونا ویروس دارند را مقایسه می کند.
وندربیلت شافنر گفت: این مقایسه ای دشوار درباره شدت شیوع بیماری کووید ۱۹ در بین کشورهایی بود که از واکسن ب ث ژ استفاده می کنند و مواردی که این کار را انجام نمی دهند. ما نباید از این داده ها نتیجه کلی بگیریم زیرا کشورها بسیار متفاوت هستند. بنابراین ممکن است دلایل بسیاری وجود داشته باشد که تعیین کند چه میزان ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در آن کشورها اتفاق می افتد.
این مطالعه تشویقی بیشتر برای تحقیقات دقیق تر ، مانند آزمایشات بالینی است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید