نوجوانان سیگاری به ندرت موفق به ترک سیگار می شوند
ایسنا علوم پزشکی تهران – افرادی که سیگار کشیدن را از سنین نوجوانی شروع می کنند ، احتمال بیشتری دارد که در دوران بزرگسالی به صورت روزانه سیگار بکشند و ترک آن نیز در این افراد بسیار سخت تر از دیگران است. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان، یافته […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – افرادی که سیگار کشیدن را از سنین نوجوانی شروع می کنند ، احتمال بیشتری دارد که در دوران بزرگسالی به صورت روزانه سیگار بکشند و ترک آن نیز در این افراد بسیار سخت تر از دیگران است.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان، یافته های یک مطالعه که به تازگی منتشر شده نشان می دهد سیگار کشیدن ، حتی به صورت آزمایشی ، در بین کودکان هر سنی به شدت نکوهیده است.
دیوید جاکوبز ، پژوهشگر اصلی این مطالعه و استاد بهداشت عمومی در بخش اپیدمیولوژی و سلامت جامعه دانشگاه مینسوتا گفت: استعمال سیگار یک تهدید سلامتی قابل پیشگیری است و بذر آن در دوران کودکی کاشته می شود.
این مطالعه ، که در ژورنال انجمن قلب آمریکا منتشر شده ، اطلاعات بیش از ۶۶۶۰ نفر که ۵۷ درصد آنها زنانی از از ایالات متحده ، استرالیا و فنلاند بودند را مورد بررسی قرار داده است.
این گزارش به بررسی تجربیات این افراد درمورد سیگار کشیدن بین سنین ۶ تا ۱۹ سالگی ، در دهه ۲۰ و ۴۰ سالگی آنها می پرداخت. در این مطالعه آمده: شیوع استعمال سیگار در دوران نوجوانی و بزرگسالی در بین شرکت کنندگان آمریکایی ، فنلاندی و استرالیایی در این مطالعه مشابه بود.
نویسندگان پژوهش افزودند: این تحقیقات ، طولانی ترین مطالعه پیگیرانه راجع به سیگار کشیدن در سنین پایین است.
بر اساس این مطالعه مشخص شد: بین ۲۵۰ تا ۲۷۰ میلیون نفر در کشورهای توسعه یافته در جهان روزانه سیگار می کشند و تصور می شود که سیگار کشیدن عامل شش میلیون مرگ و میر در سال در میان افراد بالای ۳۰ سال است. در ایالات متحده ، ۸۷٪ از افرادی که به طور روزانه سیگار می کشند این کار را قبل از ۱۸ سالگی و ۹۵٪ قبل از ۲۱ سالگی شروع شده اند.
این تحقیق نشان داد که هر چه افراد از سنین پایین تری شروع به استعمال سیگار کنند ، احتمال بیشتری وجود دارد که سیگار کشیدن روزانه را در دهه ۲۰ سالگی عمرشان ادامه دهند و همچنین احتمال کمتری وجود دارد که سیگار کشیدن را در دهه ۴۰ سالگی زندگی ترک کنند.
این مطالعه نشان داد حتی کودکانی که فقط چند سیگار را تجربه می کردند ، بیشتر احتمال دارد که در دوران بزرگسالی به صورت روزانه سیگار بکشند.
در این مطالعه مشخص نشده که چرا افراد سیگاری با سابقه سیگار زودرس و شدیدتر ، تمایل به سیگار کشیدن بیشتر در بزرگسالی دارند و برای ترک این کار نیز مشکلات بیشتری دارند ، اما آنها اظهار داشتند که دلیل این امر قرار گرفتن زودرس در معرض نیکوتین است.
بر اساس این مطالعه ، اگر استعمال دخانیات در سنین کودکی آغاز شود میزان اعتیاد افراد به نیکوتین قویتر است.
رز ماری رابرتسون ، معاون ارشد علوم و مسئول انجمن پزشکی قلب آمریکا گفت: این یک مطالعه بسیار مهم است ، زیرا به دلیل در برگیری داده هایی از کشورهای مختلف و نیز به این دلیل که توانسته رفتار افراد را در سنین میانسالی نیز دنبال کند ، یک مشاهد مهم محسوب می شود.
وی افزود: این نکته تأکید مجدد بر اهمیت دور نگه داشتن محصولات دخانی از دسترس کودکان قبل از ۲۱ سالگی برای جلوگیری از بروز اعتیاد طولانی مدت است.
وی گفت که این یافته ها ممکن است در مورد سیگار الکترونیکی نیز صدق بکند ، وسیله ای که این روزها در بین دانش آموزان دبیرستانی به عنوان پدیده ای همه گیر شناخته شده است.
طبق آمار سازمان غذا و داروی ایالات متحده ، ۲۷.۵ درصد دانش آموزان دبیرستانی ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ سیگار الکترونیکی استعمال می کردند . این میزان در سال ۲۰۱۸ از ۲۰.۸ درصد و در سال ۲۰۱۷ نیز ۱۱.۷ درصد بود.
رابرتسون گفت: محصولات سیگار الکترونیکی در زمانی که شرکت کنندگان این مطالعه در سنین نوجوانی بودند هنوز معرفی نشده بود ، اما ممکن است این یافته ها در مورد سیگار الکترونیکی یا ویپ نیز صادق باشد ، زیرا مشکلات اعتیاد به نیکوتین و همچنین اثرات منفی نیکوتین بر روی مغز در حال رشد جوانان در این دستگاه های تحویل نیکوتین یا همان ویپ نیز دیده می شود.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید