محققان معتقدند: بی توجهی به جنسیت و سن بیماران مبتلا به کرونا بسیار خطرناک است
ایسنا علوم پزشکی تهران – اطلاعات موجود در کشورها نشان می دهد که تعداد بیشتری از مردان نسبت به زنان در اثر ویروس کرونا جان خود را از دست می دهند ، اختلاف معناداری که باید واکنش ها و پروژه های تحقیقات واکسن در دنیا به خصوص ایالات متحده را تحت تاثیر قرار دهد اما […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – اطلاعات موجود در کشورها نشان می دهد که تعداد بیشتری از مردان نسبت به زنان در اثر ویروس کرونا جان خود را از دست می دهند ، اختلاف معناداری که باید واکنش ها و پروژه های تحقیقات واکسن در دنیا به خصوص ایالات متحده را تحت تاثیر قرار دهد اما اینگونه نیست.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز، با شیوع کرونا ویروس جدید در جهان ، صدها هزار نفر مبتلا و حداقل ۵۰ هزار نفر فوت کرده اند و اکنون دانشمندان بیشتر و بیشتر در مورد آن آموخته اند. می دانیم افراد سالمند – ۶۰ سال و بالاتر – در معرض خطر بیشتری قرار دارند. بر اساس داده های چین ، ایتالیا و کره جنوبی ، ما همچنین می دانیم که به نظر می رسد مردان آمار تلفات بالاتری بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ دارند.
اما در ایالات متحده آمریکا ، در حالی که تست های گسترده انجام می شود ، یک نکته وجود دارد که کنترل نمی شود: تفکیک جنسیتی آمار یعنی اینکه چه تعداد از زنان در مقایسه با مردان آلوده هستند؟ آیا زنان و مردان به یک اندازه احتمال آلوده شدن دارند؟ میزان مرگ و میر برای هر جنس چقدر است؟ آیا علائم دقیقاً برای مردان و زنان یکسان است؟
جدیدترین به روزرسانی در مورد موارد و مرگ و میر در ایالات متحده از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها هیچ اشاره ای به تعداد بیماران مرد و زن نکرد. وقتی در این باره سوال شد ، سخنگوی این مرکز گفت : ما در حال حاضر آن اطلاعات را برای اشتراک گذاری نداریم و تحقیقات اضافی لازم است ، زیرا این اطلاعات به طور مداوم در ایالت ها در دسترس نیست.
سابرا کلین ، پژوهشگر دانشکده بهداشت عمومی جانس هاپکینز بلومبرگ که تفاوت جنسیتی در عفونت های ویروسی را بررسی می کند در این باره گفت: ما می توانیم با اطمینان از داده های بسیاری از کشورها بگوییم که مرد بودن شانس خطر را افزایش می دهد. وی گفت: این نکته به خودی خود گواه است چرا هر کشور باید داده های خود را تفکیک کند. اما ایالات متحده این کار را نمی کند.
این متخصصان می گویند ، این نوع اطلاعات – یا فقدان آن – از اهمیت برخوردار است زیرا زنان و مردان احتمالاً واکنشهای بنیادی متفاوتی در مورد ویروس ، واکسن و درمان آن دارند. در واقع ، تحقیقات نشان داده که ویروس های سارس ، آنفولانزا ، ابولا و ایدز در مردان و زنان متفاوت هستند.
کارولین کریادو پرز در کتاب برنده جایزه خود “زنان نامرئی” می نویسد: پژوهشگران اختلاف جنسیتی در هر سیستم و اندام در بدن انسان از جمله سیستم ایمنی بدن را پیدا کرده اند.
یک مقاله تحقیقاتی تازه از دانشگاه علم و فناوری هواژانگ در ووهان چین این یافته را تأیید می کند. دانشمندان پلاسمای خون ۳۳۱ بیمار کروناویروس را بررسی کردند و دریافتند در شدیدترین موارد ابتلا ، زنان از آنتی بادی بالاتری نسبت به مردان برخوردار بودند. اگرچه این مقاله مورد بررسی قرار نگرفته ، اما دلیل دیگری برای ثبت داده های جنسیتی مبتلایان کووید ۱۹ را ارائه می دهد.
دکتر کلین گفت: با این حال ، آزمایش های واکسن کروناویروس در ایالات متحده آمریکا واقعاً در حال بررسی نسبت جنسیتی نیستند.
انستیتوی ملی آلرژی و بیماریهای عفونی امریکا در حال حاضر آزمایشات مرحله یکم واکسن بالقوه کرونا ویروس را در ۴۵ فرد سالم انجام می دهد. به گفته وب سایت این مرکز ، هدف از آزمایش های مرحله اول “یادگیری در مورد ایمنی و شناسایی عوارض جانبی است.” همچنین در این مرحله محققان مقدار صحیح دوز واکسن را تعیین می کنند.
اما آزمایشات این واکسن فقط سن و جنس افراد را به عنوان بخشی از تجزیه و تحلیل زیر گروه بررسی می کند ، زیرا تعداد بیشتری از شرکت کنندگان برای انجام یک تجزیه و تحلیل جامع و معنی دار از تفاوت های جنسیتی و سنی لازم است.
این مرکز در حال توسعه برنامه هایی برای آزمایش بالینی بالقوه واکسن در مقیاس بزرگتر است.
این رویکرد می تواند خطرناک باشد. بر اساس گزارش دفتر پاسخگویی دولت آمریکا ، بین سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۰ تنها ۲۲ درصد از آزمایشهای اولیه ایمنی در مقیاس کوچک برای کاربردهای جدید دارویی ارائه شده به سازمان غذا و داروی امریکا بر روی نان انجام شده است . همین سازمان همچنین دریافت که ۸ تا از ۱۰ داروی تأیید شده ای که بین سالهای ۱۹۹۷ و ۲۰۰۱ به بازار آمده اند خطرات بهداشتی بیشتری را برای زنان نسبت به مردان ایجاد می کنند ، از جمله این مشکلات ایجاد بیماری قلبی دریچه ای و نارسایی کبد است.
از سوی دیگر ، موسسه جانسون که تلاش می کند آزمایش های بالینی واکسن کووید ۱۹ را از ماه سپتامبر آغاز کند ، اعلام کرده که داده ها را از نظر جنس و سن از مرحله ی اول به بعد تجزیه و تحلیل می کند.
با بررسی نقاط کور داده های جنسیتی می توان به این واقعیت پی برد که از نظر تاریخی ، علم بدن زن را مطالعه نکرده است.
پرز گفت: فرض بر این است که هیچ تفاوت اساسی بین بدن زن و مرد غیر از اندازه و عملکرد دستگاه تولید مثل وجود ندارد. علاوه بر این ، محققان اغلب استدلال می کنند که بدن زنان به علت وجود هورمونهای “نوسانی ، غیرعادی” بسیار پیچیده است. در نتیجه ، زنان سالهاست کمتر در تحقیقات پزشکی ، آزمایشات بالینی داروها ، واکسنها و کتابهای زیست شناسی شرکت داشته اند.
گزارشی از دفتر پاسخگویی دولت در سال ۲۰۱۵ نشان داد که اگرچه تعداد بیشتری از زنان نسبت به مردان در سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴ برای تحقیقات علمی ثبت نام کرده اند ، اما مشخص نیست که آیا زنان در کلیه زمینه های تحقیق به اندازه کافی حضور داشتند.
مشاهده هرگونه اختلاف جنسیتی در مطالعات و نتایج بررسی ها می تواند عواقب بسیار دور و درازی داشته باشد. دکتر کلین گفت: لحظه ای که ما در سال ۲۰۰۹ به تفکیک داده های جنسی در طول اپیدمی H1N1 پرداختیم ، سریع متوجه شدیم که زنان باردار یک جمعیت در معرض خطر هستند. بنابراین ، آنها اولین نفراتی بودند که بررسی شدند. برای تولید واکسن اپیدمی کووید ۱۹ ، ما در مورد اثرات این بیماری در زنان باردار چیز زیادی نمی دانیم.
دایان مازورانا ، دانشمندی که در زمینه بحران های بشردوستانه در دانشگاه تافتز کار می کند و نویسنده گزارشی درباره تناسب جنسیتی است در این باره گفت: خیلی مهم نیست که بتوانید اطلاعات بدست آورید ، اما اغلب سیستم هایی برای جمع آوری اطلاعات تنظیم شده اند. داده ها از هم تفکیک می شوند و سپس آنچه نیاز دارید افرادی هستند که می توانند آن داده ها را تحلیل و تفسیر کنند.
دکتر کلین گفت: این اطلاعات را به عهده مسئولان قرار داده است.
کارگروه ۱۲ نفره کرونا ویروس متشکل از مردان بود. سپس در ماه فوریه ، دو زن به این مجموعه اضافه شدند: دکتر دبورا بیرکس که هماهنگ کننده ستاد مبارزه با این بیماری است و سیما ورما ، مدیر مرکز خدمات پزشکی.
دکتر بیرکس در یک جلسه توجیهی در کاخ سفید به تفاوت نابرابری جنسیتی در مرگ و میر در ایتالیا اشاره کرد ، اما این داده ها هنوز در ایالات متحده در دسترس نیست.
دکتر کلین گفت: در حال حاضر همه تلاش خود را می کنند ، اما اگر کسی نمی خواهد این اطلاعات را جمع آوری کند ، نشان دهنده این است که آنها نمی خواهند واقعیت را ببینند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید