مصائب پنهانی بیماری کویید ۱۹ برای مبتلایان به پارکینسون
ایسنا علوم پزشکی تهران – محققان دانشگاه ردبود واقع در هلند دریافتند با وجود این که تمرکز اصلی متخصصان بر آن دسته از بیماران پارکینسونی است که دچار علایم شدید بیماری کویید ۱۹هستند، سایر افراد مبتلا به پارکینسون نیز از پیامدهای مصیبت بار این بیماری در امان نیستند. به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، در […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – محققان دانشگاه ردبود واقع در هلند دریافتند با وجود این که تمرکز اصلی متخصصان بر آن دسته از بیماران پارکینسونی است که دچار علایم شدید بیماری کویید ۱۹هستند، سایر افراد مبتلا به پارکینسون نیز از پیامدهای مصیبت بار این بیماری در امان نیستند.
به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، در واقع ساختار بیماری پارکینسون بهگونهای است که بیماران را در معرض استرس دائمی و مزمن قرار میدهد و تدابیری مانند فاصلهگذاری اجتماعی، قرنطینه در منازل، کاهش فعالیتهای فیزیکی و ارتباطات فردی موجب تشدید این وضعیت در بیماران مبتلا به پارکینسون میشود.
افزایش استرس نیز به نوبه خود موجب تشدید اختلال در عملکردهای حرکتی بیماران مبتلا به پارکینسون و کاهش اثرگذاری داروهای مورد استفاده برای درمان این بیماری میشود. همچنین به اعتقاد محققان قرارگرفتن در معرض استرس میتواند موجب فعال شدن پارکینسون نهفته شود.
به گفته محققان استفاده از استراتژیهای مدیریت فردی به منظور مقابله با استرس و افزایش تطبیقپذیری و همچنین افزایش فعالیت فیزیکی بیماران مبتلا به پارکینسون در این وضعیت بحرانی، نقش موثری در درمان این بیماران ایفا میکند.
با توجه به این که بحران کرونا یک عامل استرسزای خارجی است که روی مجموعه بزرگی از بیماران مبتلا به پارکینسون اثرگذار است، اکنون زمان مناسبی برای انجام تحقیقات و مطالعات علمی در رابطه با بیماری پارکینسون و اثرپذیری آن از عوامل استرس زا محسوب میشود و نتایج تحقیقاتی که در این دوران انجام میشود، در درازمدت برای تمام مبتلایان به پارکینسون مفید خواهد بود.
محرک اصلی بیماری پارکینسون یک نسخه جهشیافته از پروتئینی به نام آلفا سینوکلین است. این پروتئین در نورونهای تولیدکننده دوپامین تجمع مییابد. جسم سیاه مغز پیامهای عصبی را از طریق نخاع به عضلات مختلف ارسال میکند و این فرآیند از طریق ماده شیمیایی دوپامین صورت میگیرد. به مرور زمان با تجمع آلفا سینوکلین عملکرد سلولهای عصبی مختل شده و سلولها از بین میروند. در این حالت مشکلات حرکتی ایجاد میشود و مراحل اولیه پارکینسون شکل میگیرد.
بیماری پارکینسون معمولا با لرزش یک دست آغاز میشود و به تدریج اکثر اندامها را درگیر میکند. بیش از ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان به پارکینسون مبتلا هستند. پارکینسون دومین بیماری شایع عصبی پس از آلزایمر است و در حال حاضر هیچ درمانی برای این عارضه وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده میشد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. این ویروس در دو ماه گذشته بیش از ۱۰۰ کشور و منطقه را درگیر کرده است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Journal of Parkinson’s Disease منتشر شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید