آیا آب نمک غرغره کردن برای مبارزه با کروناویروس مفید است؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد آب نمک غرغره کردن از عفونتهای تنفسی ناشی از کروناویروس یا باکتری های دیگر جلوگیری می کند. اما یک نکته منفی نیز وجود دارد. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز ، در حالی که آمریکایی ها به […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد آب نمک غرغره کردن از عفونتهای تنفسی ناشی از کروناویروس یا باکتری های دیگر جلوگیری می کند. اما یک نکته منفی نیز وجود دارد.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز ، در حالی که آمریکایی ها به دنبال راه هایی برای مبارزه با گسترش ویروس کرونا هستند ، یکی از موضوعات محبوب که به تازگی در اینترنت پرطرفدار شده ، آب نمک غرغره کردن است. چه ادعایی در مورد غرغره کردن وجود دارد ، و آیا اثبات پزشکی برای این مطلب وجود دارد که غرغره کردن آب نمک ممکن است به مبارزه با کرونا ویروس یا سایر عفونت های تنفسی کمک کند؟
تا به امروز ، مانند بسیاری از موارد پزشکی ، هیچ استاندارد طلایی کارآزمایی شده در مقیاس بزرگ برای تأیید اثربخشی غرغره با آب نمک ، سرکه یا هر نوع محلول خوراکی دیگر برای جلوگیری از عفونتهای تنفسی فوقانی و تحتانی ناشی از کرونا ویروس تایید نشده است. برخی مطالعات نشان می دهند که دهانشویه و مایعات مختلف دیگر که معمولاً برای غرغره استفاده می شوند میکروب ها را از بین می برند ، اما این که غرغره کردن در واقع باعث پیشگیری یا درمان بیماری است در آزمایشات دقیق تا کنون اثبات نشده است.
با این حال ، غرغره کردن یک اقدام بهداشتی رایج در بسیاری از کشورها است. در شرق آسیا ، به ویژه در ژاپن ، غرغره کردن به همراه سایر روش ها نظیر شستن دست ، استفاده از ماسک صورت و فاصله گذاری اجتماعی به عنوان یک نکته بهداشت عمومی در فصل سرما و آنفولانزا به شدت مورد توصیه قرار می گیرد. (هر چند همه افراد نمی توانند به طور مؤثر غرغره کنند ، از جمله برخی از افراد مبتلا به درد گردن ، سکته مغزی یا زوال عقل و همچنین کودکانی که عموماً زیر ۸ سال سن دارند.) جای تعجب نیست که بیشتر مطالعات اولیه ای که بیان می کنند غرغره کردن ممکن است به جلوگیری و معالجه عفونت تنفسی فوقانی و تحتانی کمک کند، از ژاپن می آیند.
جذاب ترین یافته در مورد استفاده از یک راه حل بدون نسخه غرغره دهان با بتادین است که ده ها سال توسط مردم ژاپن و کشورهای دیگر برای درمان گلودرد استفاده می شود. در یک مطالعه تجربی ژاپنی در سال ۲۰۰۲ ، ۲۳ بیمار مبتلا به بیماری تنفسی مزمن چهار یا چند بار در روز با محلول پویدون-ید یا همان بتادین غرغره انجام دادند. محققان دریافتند که ، در مقایسه با تعداد عفونتهای حاد تنفسی قبل از اینکه گروه شروع به غرغره کردند ، غرغره منظم برای چند ماه تا دو سال با استفاده از محلول پویدون-ید منجر به کاهش تقریبی ۵۰ درصدی بروز عفونتهای حاد تنفسی شد. غرغره کردن با این محلول منجر به کاهش عفونت های ناشی از برخی باکتری های ویروسی شده ، از جمله سودوموناس ، استاف و هموفیلوس.
مطالعات آزمایشگاهی همچنین مزایای احتمالی ناشی از غرغره کردن را نشان داده است ، اگرچه محدودیت عمده این مطالعات آزمایشگاهی این است که آنچه در آزمایشگاه عمل می کند ممکن است منجر به مزایای سلامتی برای بیماران نشود. به عنوان مثال ، مطالعه ای در یک آزمایشگاه آلمانی که توسط یک سازنده محلول گلو درد پووییدون-ید انجام گرفته ، نشان داد که این محلول برای حذف بیش از ۹۹ درصد از کرونا ویروس هایی که باعث بیماری سارس و مرس می شوند موثر است. یک مطالعه دیگر در آزمایشگاهی ژاپن نشان داد که محصولات ید پوویدون از سایر داروهای ضد عفونی کننده متداول مانند کلرهگزیدین گلوکونات و کلرید بنزالکونیوم در غیرفعال کردن بسیاری از ویروسهای مشکل ساز دیگر ، مانند کوکساکی ، رینو ویروس ، آدنو ویروس ، روتاویروس و آنفولانزا بهتر عمل می کند.
در ایالات متحده ، محلولهای ید پوویدون به عنوان ضد عفونی کننده های پوستی به فروش می رسند و حاوی مواد تشکیل دهنده ای هستند که در صورت مصرف ، می توانند صدمات جدی ایجاد کنند. آماده سازی هایی که برای غرغره کردن نیاز هستند به طور کلی در این کشور موجود نیست. بسیار مهم است افرادی که دچار عارضه های پوستی هستند از مواد ضد عفونی کننده پوست ، از جمله مواردی که حاوی ید پوویدون-ید هستند برای غرغره کردن استفاده نکنند. در کانادا یک محلول غرغره ید پوویدون با نام تجاری بتادین به فروش می رسد. با این حال برخی از افراد به ید حساسیت دارند و ید می تواند در بیمارانی که مشکلات تیروئید دارند ، عوارضی ایجاد کند.
شواهد کمتری در تایید مزایای ضد میکروبی بالقوه سایر محلول های غرغره وجود دارد. به عنوان مثال ، ضدعفونی کننده لیستری در تست های آزمایشگاهی نشان داده که قدرت ضد ویروسی در برابر برخی از ویروس هایی که حداقل ۳۰ ثانیه در معرض آن بوده اند ، داراست. گرچه این مطالعات به بررسی کرونا ویروس نپرداخته اند.
یک مطالعه بالینی به تازگی در انگلیس بر روی ۶۶ بیمار انجام شد و نشان داد که استفاده از یک محلول نمکی هایپرتونیک خانگی برای شستشوی بینی و غرغره ، میزان ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. (بعضی از سرماخوردگی ها توسط کرونا ویروس ها ایجاد می شوند ، گرچه به مراتب کم خطر تر از کروناویروس جدیدی هستند که در حال شیوع است.) در حالی که شستشوی بینی به یک آماده سازی استریل نیاز دارد ، غرغره کردن اینطور نیست. محلول غرغره در این تحقیق شامل یک قاشق چایخوری نمک محلول در یک فنجان آب برای تهیه یک محلول تقریبی با ۳ درصد نمک است که حداکثر شش بار در روز غرغره می شود. یک مطالعه آزمایشگاهی انجام شده توسط همان گروه از محققان ، مکانیسم بالقوه عملکرد محلول آب نمک را کشف کرد ، به موجب آن سلول های گلو مقادیر کلر اضافی را از محلول آب نمک جذب کردند تا محلولی تولید کنند که دارای خاصیت ضدویروسی است.
سایر مطالعات محدود ، فعالیت ضد ویروسی بالقوه ای را در مورد غرغره کردن با چای سبز یا محلول های حاوی کاتچین ، ترکیبات چای سبز یا سرکه سیب نشان داده اند. با این حال ، این مطالعات در آزمایشگاه انجام شده است ، بنابراین ارتباط بالینی ناشناخته ای برای بیماران وجود دارد ، و هیچکدام به طور خاص کروناویروس را بررسی نکردند. یک مطالعه حتی نشان داد که غرغره کردن با آب لوله کشی ممکن است در کاهش بروز عفونتهای تنفسی فوقانی در یک جمعیت سالم مفید باشد ، اگرچه یک مطالعه دیگر این یافته را تأیید نکرد.
از همه مهمتر ، اگر از دیدگاه سود و زیان به غرغره کردن نگاه کنیم ، به نظر می رسد که انجام منظم این کار ضرر خاصی ندارد. این یک راه حل کم هزینه است و ممکن است به درمان گلودرد نیز کمک کند. این که آیا غرغره در واقع با سرماخوردگی یا آنفولانزا مبارزه خواهد کرد ، چه رسد به بیماری شدید کروناویروسی که اکنون در حال شیوع است ، با توجه به محدود بودن اساس شواهد فعلی هنوز قطعی نیست.
مترجم: مجید پوست چیان
عالی بود
خیلی مطلب خوبی بود. ما امیدواریم غرغره آب و نمک تو درمان و پیشگیری کرونا خوب باشه
سلام مردم که نمی توانند منتظر بررسی های آزمایشکاهی تجارب خود باشند تا اداره استاندارد ها و WHO تایید کند. چیزی که مورد آزمایش هزاران نفر با نتیجه مثبت بوده که مشابه همان روش استاندارد شما می باشد . شما هم یک موضوع را با طی مراحلی به تایید میرسانید که نهایتا روی انسان آزمایش میدانی انجام میدهید. که هر دو روش مشابه هم هستند . مهم نتیجه است.