آیا می توانید در برابر کرونا ویروس ایمن شوید؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – به احتمال زیاد این کار امکان پذیر است ، حداقل برای مدتی کوتاه. این کار فرصت های جدیدی برای انجام آزمایش ها و بررسی روش های درمانی فراهم می کند. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز ، از آنجا که تعداد مبتلایان به کروناویروس در […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – به احتمال زیاد این کار امکان پذیر است ، حداقل برای مدتی کوتاه. این کار فرصت های جدیدی برای انجام آزمایش ها و بررسی روش های درمانی فراهم می کند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز ، از آنجا که تعداد مبتلایان به کروناویروس در سراسر جهان از پانصد هزار نفر فراتر رفته و بیش از یک میلیارد نفر در خانه هایشان قرنطینه شده اند ، دانشمندان در حال دست و پنجه نرم کردن با یکی از مهمترین سؤالات در مورد این بیماری هستند: آیا افرادی که پس از ابتلا از این عفونت جان سالم به در می برند در برابر این ویروس مصون می شوند؟
پاسخ ، یک بله قاطعانه است ، اما برخی ناشناخته ها در این زمینه وجود دارد و این مساله به چند دلیل مهم است.
به عنوان مثال ، افرادی که ایمنی بدن آنها در برابر کروناویروس تایید شده می توانند از خانه های خود خارج شوند و به تقویت نیروی کار و کادر درمانی کمک کنند تا واکسن این بیماری تولید شود. به طور خاص ، کارکنان مراقبت های بهداشتی که به داشتن ایمنی قوی مشهور هستند ، می توانند به وظیفه مراقبت از بیماران وخیم ادامه دهند.
افزایش ایمنی در جامعه نیز راه پایان یک بیماری پاندمی یا همه گیر است. هر چه تعداد افراد کمتر و کمتری آلوده شوند ، کرونا ویروس قدرت خود را از دست می دهد و حتی آسیب پذیرترین شهروندان نیز در برابر تهدید آن ایمن تر می شوند.
سیستم ایمنی بدن همچنین ممکن است یک درمان زودرس داشته باشد. آنتی بادی هایی که از بدن افراد بهبود یافته جمع آوری شده اند ممکن است به بهبود کسانی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا هستند ، کمک کند.
سازمان غذا و دارو ایالات متحده به تازگی استفاده از پلاسمای خون بیماران بهبود یافته برای معالجه برخی موارد وخیم کرونا ویروس را تصویب کرد. چند روز قبل ، اندرو کومو ، فرماندار نیویورک اعلام کرد که نیویورک اولین ایالتی خواهد بود که آزمایش سرم از افرادی که از بیماری کووید ۱۹ بهبود یافته اند را برای معالجه کسانی که به طور جدی بیمار هستند ، آغاز می کند.
آقای کوومو گفت: این یک آزمایش برای افرادی است که در شرایط وخیم بیماری قرار دارند ، اما اداره بهداشت ایالت نیویورک در این زمینه با برخی از بهترین آژانس های مراقبت های بهداشتی نیویورک همکاری کرده است و ما فکر می کنیم این اتفاق نوید بخش روزهای بهتری در زمینه مبارزه با کووید ۱۹ است.
اولین خط دفاع بدن در برابر ویروس عفونی ، آنتی بادی به نام ایمونوگلوبولین M است که وظیفه آن هوشیاری بدن و هشدار دادن به بقیه سیستم ایمنی بدن در برابر مهاجمان خارجی مانند ویروس ها و باکتری ها است. چند روز پس از ابتلا به عفونت ، سیستم ایمنی بدن این آنتی بادی را در نوع دوم آن به نام ایمونوگلوبولین G ، به طرزی خلاقانه برای شناسایی و خنثی سازی ویروس خاص طراحی می کند.
پالایش ممکن است تا یک هفته طول بکشد. روند و قدرت آنتی بادی های نهایی هم متفاوت است. بدن برخی افراد آنتی بادی های خنثی کننده قدرتمند را در برابر عفونت ایجاد می کنند ، در حالی که برخی دیگر پاسخ ملایم تری دارند.
آنتی بادی های ایجاد شده در پاسخ به عفونت برخی ویروس ها مانند فلج اطفال یا سرخک یک عمر مصونیت را برای بدن انسان به ارمغان می آورند. اما آنتی بادی های ضد ویروس هایی که باعث سرماخوردگی می شوند فقط یک تا سه سال دوام می آورند و این مساله ممکن است در مورد پسرعموی جدید آنها یعنی کروناویروس جدید نیز صادق باشد.
یک مطالعه بر روی میمون هایی که آلوده به کرونا ویروس جدید بودند نشان داد که میمون ها پس از آلوده شدن ، آنتی بادی های خنثی کننده تولید کرده و در مقابل عفونت های دیگر مقاومت می کنند. اما هنوز مشخص نیست که میمون ها یا افرادی که به ویروس آلوده شده اند ، چه مدت در امان خواهند ماند.
دکتر وینیت مناچری ، ویروس شناس دانشگاه تگزاس امریکا گفت: بیشتر افرادی که در زمان اپیدمی سارس آلوده شده اند – ویروسی که پسر عموی کروناویروس جدید به نام SARS-CoV-2 است – دارای مصونیت طولانی مدت بین ۸ تا ۱۰ سال بودند.
دکتر مناچری گفت: کسانی که از بیماری MERS ، که یک نوع کرونا ویروس دیگر است بهبود یافته اند ، از ایمنی بسیار کوتاه مدت تری برخوردار بودند. وی افزود: افرادی که به این ویروس آلوده شده اند مصونیت آنها حداقل یک یا دو سال به طول می انجامد و ما فراتر از آن را نمی توانیم پیش بینی کنیم.
دکتر فلورین کرامر ، میکروبیولوژیست دانشکده پزشکی ایکان در نیویورک گفت: با این وجود ، حتی اگر مدت مصونیت ناشی از آنتی بادی ها کوتاه مدت باشد و افراد دوباره به ویروس مبتلا شوند ، احتمال دارد که دوره دوم ابتلای آنها به کروناویروس خفیف تر از بار اول باشد.
وی خاطرنشان کرد: حتی پس از اینکه بدن تولید آنتی بادی های خنثی کننده را متوقف می کند ، زیرمجموعه ای از سلولهای حافظه ایمنی می توانند واکنش را به طور مؤثر فعال کنند.
دکتر کرامر گفت: شما احتمالاً قبل از اینکه دوباره به علائم بیماری مبتلا شوید ، یک پاسخ ایمنی خوب خواهید داشت و ممکن است واقعاً روند بیماری را متوقف کنید.
سؤال اساسی این است که آیا کودکان و بزرگسالان که فقط علائم خفیفی دارند واکنش ایمنی نیرومندی ایجاد می کنند تا زمان تولید واکسن از ابتلا به ویروس مصونیت داشته باشند.
دکتر ماریون کوپمانز ، ویروس شناس دانشگاه اراسموس در روتردام و تیم وی پاسخ های آنتی بادی را در ۱۵ بیمار آلوده و کارمندان مراقبت های بهداشتی بررسی کرده اند.
محققان همچنین از نمونه خون حدود ۱۰۰ نفر از افرادی که به یکی از چهار کرونا ویروس عامل سرماخوردگی مبتلا شده بودند استفاده کرده اند.
دکتر کوپمنس گفت : اگر این نمونه ها پاسخ نسبی سیستم ایمنی بدن به کرونا ویروس جدید را نشان دهند ، ممکن است علت این مساله را توضیح دهد که چرا برخی افراد مانند کودکان فقط علائم خفیفی از این بیماری را دارند. آنها ممکن است دارای آنتی بادی های مربوط به کرونا ویروسهای مرتبط باشند که حداقل مقداری درمقابل این ویروس جدید نیز مؤثر است.
سریعترین روش برای ارزیابی ایمنی ، آزمایش خونی است که به دنبال آنتی بادی های محافظ در خون افرادی است که از کووید ۱۹ بهبود یافته اند. آزمایش های آنتی بادی در سنگاپور ، چین و تعداد معدودی از کشورهای دیگر استفاده می شود. اما آنها فقط در بیشتر کشورهای غربی به بازار عرضه می شوند.
هفته گذشته ، دکتر کرامر و همکارانش یک نوع آزمایش آنتی بادی را ابداع کردند که می تواند طی چند روز تا چند هفته در بازار عرضه شود. این تیم اثر گذاری مثبت آزمایش پلاسمای خون گرفته شده از سه بیمار مبتلا به کووید ۱۹ را تأیید کردند. محققان به دنبال تأیید سریع سازمان غذا و داروی ایالات متحده هستند.
ده ها آزمایشگاه دیگر نیز در حال کار بر روی لیستی سرگیجه آور از آزمایش های جدید هستند ، اگرچه اینها بیشتر بر اساس داده های محدودی هستند که هنوز توسط دانشمندان دیگر بررسی نشده است.
دکتر کرامر گفت: مهم نیست چه کسی آنها را ساخته ، تا زمانی که قابل اعتماد باشند ، این یک ابزار فوق العاده زیبا است. از آنجا که این یک کرونا ویروس جدید است ، آزمایش ها باید مانند تست ایدز یک جواب مثبت یا منفی فراهم کنند. اینگونه می توانید بفهمید چه کسی در معرض خطر قرار گرفته و چه کسی نگرفته است.
چند روز پیش مقامات بهداشت عمومی انگلیس گفتند که آنها میلیون ها تست آنتی بادی تازه تولید شده را خریداری کرده و آنها را برای استفاده از بیماران در منزل ارزیابی می کنند. این مقامات گفتند شهروندانی که متوجه شده اند در معرض کرونا ویروس قرار گرفته اند و در حال حاضر در برابر کروناویوس مصون هستند ، می توانند به زندگی عادی خود برگردند.
این امر به ویژه برای کارمندان مراقبت های بهداشتی مفید خواهد بود. کسانی که می دانند حداقل دارای مصونیت ایمنی بدن هستند ، می توانند در خط مقدم مراقبت های اورژانسی قرار بگیرند و جان همکارانی که در معرض ویروس قرار نگرفته اند را نجات دهند.
آنگلا راسموسن ، متخصص بیماریهای زایمان در دانشگاه کلمبیا نیویورک گفت: اگر این کار برای ماهها به طور پیوسته انجام شود ، مثلا برای ۱۸ ماه همانطور که برخی افراد پیش بینی کرده اند ، وجود کارمندان مراقبت های بهداشتی که در برابر کرونا ویروس مصون هستند ، واقعاً کمک بزرگی خواهد بود.
اما آزمایشاتی از این دست ممکن است برای تشخیص عفونت کروناویروس هنگام شروع کار چندان مفید نباشد ، زیرا به دلیل مدت زمان لازم بدن برای تولید آنتی بادی ها طول می کشد.
آزمایش دکتر کرامر سه روز پس از ظهور علائم ، پاسخ آنتی بادی را جمع آوری می کند. با توجه به اینکه افراد تا ۱۴ روز پس از عفونت ممکن است علائم بیماری را نشان ندهند ، زمان زیادی طول می کشد تا از این آزمایش به عنوان یک ابزار تشخیصی مفید بهره ببریم.
با این وجود ، یافتن افرادی که پاسخ های آنتی بادی قدرتمندی دارند ، می تواند به یافتن راههای درمانی جدید کمک کند. در اصل ، آنتی بادی های استخراج شده از خون بیماران بهبودیافته به بیماران دیگر که شرایط وخیمی دارند تزریق می شود.
به دنبال گزارش های اولیه از موفقیت چین در این زمینه ، چندین تیم در حال تلاش برای چنین آزمایشی بودند. به گفته بنیانگذار آن ، دکتر لی سان ، یک شرکت مستقر در پکن به نام AnyGo Technology پنجاه هزار کیت آزمایش را به مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها و بیمارستان های ووهان ، پکن و شانگهای ارائه داده است.
دکتر شانژن ژنگ ، پزشک ارتش چین می گوید تیم وی تاکنون بیش از ۱۰ بیمار را معالجه کرده و داده های بسیاری از بیماران دیگر که تحت درمان با پلاسما در استان هوبی قرار گرفته اند ، در حال ارزیابی است.
دکتر کرامر گفت: این رویکرد در واقع “روشی بسیار قدیمی است”. این تکنیک برای نجات سربازان آمریکایی آلوده به ویروس بواسیر هانتانا در طول جنگ کره و برای درمان افرادی در آرژانتین که مبتلا به ویروس بواسیر جونین بودند استفاده شده است.
با این حال ، قبل از استفاده از این روش ، دانشمندان باید مسائل مربوط به ایمنی را بررسی کنند ، از جمله این که اطمینان حاصل شود پلاسما گرفته شده از بیماران بهبود یافته عاری از سایر ویروس ها و سموم است.
کمپانی های دارویی مانند Takeda و Regeneron امیدوارند با تولید آنتی بادی ضد کرونا ویروس در آزمایشگاه ، برخی از این نگرانی ها را پاسخ دهند.
در نهایت ، فقط با انجام این آزمایشات دانشمندان قادر خواهند بود بگویند که تعداد افراد کافی از جمعیت آلوده شده و جامعه ایمن شده است. آن زمانی خواهد بود که ویروس شروع به ترک بدن افراد میزبان می کند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید