چگونه ایمنی خود در برابر کرونا ویروس را تقویت کنید
ایسنا علوم پزشکی تهران – با افزایش شیوع کرونا ویروس، ممکن است این سوال برایتان پیش آید که: چگونه می توانم خودم را سالم نگه دارم؟ و آیا قرص ها من را از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ محافظت می کنند؟ به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان ، دکتر […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – با افزایش شیوع کرونا ویروس، ممکن است این سوال برایتان پیش آید که: چگونه می توانم خودم را سالم نگه دارم؟ و آیا قرص ها من را از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ محافظت می کنند؟
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان ، دکتر ملیسا ماجومدار ، متخصص تغذیه و رژیم غذایی در این باره گفت: هیچ مکمل خاصی وجود ندارد که شما را در برابر کرونا ویروس جدید محافظت کند و هرکس چنین ادعایی مطرح کند توسط کمیسیون تجارت فدرال و همچنین سازمان غذا و دارو ایالات متحده تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد.
اما خبرهای امیدوار کننده ای نیز به گوش می رسد. روش هایی وجود دارد که به وسیله آنها می توانید سیستم ایمنی بدن را بهینه نگه دارید و این می تواند به شما در حفظ سلامتی و کنترل اوضاع در شرایط بحرانی کمک کند.
این موارد شامل شستشوی مناسب دست ، رژیم غذای مناسب ، فعالیت بدنی ، مراقبه و مدیریت استرس و خواب کافی است.
در دو بخش موارد لازم در زمینه تقویت ایمنی بدن را توضیح خواهیم داد. در اینجا بر روی رژیم غذایی شما متمرکز خواهیم شد و در بخش دوم در مورد روشهای دیگر برای کمک به ایمنی بدن صحبت خواهیم کرد.
با پر کردن بشقاب خود با مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن شروع کنید. یکی از بهترین راههای سالم ماندن ، خوردن یک رژیم غذایی مغذی است به این دلیل که سیستم ایمنی بدن برای انجام کار خود دائما به مواد مغذی وابسته است.
برای شروع دریافت دوز مورد نیاز بدن از ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های تقویت کننده سیستم ایمنی، لازم است نیمی از بشقاب خود را با سبزیجات و میوه ها پر کنید. در اینجا چندین ماده مغذی مهم وجود دارد که در ایمنی بدن نقش دارند و منابع غذایی آنها به شرح زیر است:
هویج ، کلم و زردآلو تامین کننده بتاکاروتن
بتا کاروتن به ویتامین A تبدیل می شود و برای یک سیستم ایمنی قوی ضروری است. دکتر ماجومدار گفت که این کار با کمک به آنتی بادی ها در پاسخ به سموم و ویروس های خارجی انجام می شود.
منابع خوب بتا کاروتن شامل سیب زمینی شیرین ، هویج ، انبه ، زردآلو ، اسفناج ، کلم پیچ ، کلم بروکلی ، کدو و طالبی است.
پرتقال ، توت فرنگی و کلم بروکلی منبع ویتامین C
دکتر ماجومدار توضیح داد: ویتامین C سطح آنتی بادی های خون را افزایش می دهد ، به تمایز لنفوسیت ها (گلبول های سفید) کمک می کند و به بدن کمک می کند تا تصمیم بگیرد از چه نوع محافظتی در برابر عوامل خارجی استفاده کند.
برخی تحقیقات نشان داده اند که مقادیر بالاتر ویتامین C، حداقل ۲۰۰ میلی گرم، ممکن است مدت زمان علائم سرماخوردگی را کمی کاهش دهد. به راحتی می توانید ۲۰۰ میلی گرم ویتامین C را از ترکیب غذاهایی مانند پرتقال ، گریپ فروت ، کیوی ، توت فرنگی ، جوانه بروکسل ، فلفل قرمز و سبز ، کلم بروکلی ، کلم پخته شده و گل کلم دریافت کنید.
تخم مرغ ، پنیر و قارچ منبع ویتامین D
ویتامین D تولید پروتئینی را تنظیم می کند که عوامل عفونی از جمله باکتری ها و ویروس ها را به طور انتخابی از بین می برد. هولیک اضافه کرد: ویتامین D همچنین فعالیت و تعداد گلبولهای سفید معروف به لنفوسیتهای کشنده T 2 را تغییر می دهد و می تواند شیوع باکتریها و ویروسها را کاهش دهد.
دکتر مایکل هالیک ، متخصص ویتامین D در دانشگاه بوستون که بیش از هجده جلد کتاب در مورد این ویتامین نوشته گفت: کمبود ویتامین D مرتبط با زمستان – عدم تولید ویتامین D ناشی از کمبود آفتاب – می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و خطر ابتلا به آلودگی های ویروسی را افزایش دهد که باعث ابتلا به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی می شود. تحقیقات نشان می دهد که مکمل های ویتامین D ممکن است به محافظت بدن در برابر عفونت های حاد دستگاه تنفسی کمک کند.
منابع غذایی خوب ویتامین D شامل ماهی های چرب ، از جمله ماهی های کنسروی مانند قزل آلا و ساردین است. تخم مرغ ، شیر غنی شده و محصولات شیر گیاهی؛ پنیر ، آب غنی شده و قارچ نیز حاوی ویتامین D هستند.
در حالی که هیچ مدرکی مبنی بر اینکه مکمل های ویتامین D شما را در برابر ویروس ها محافظت می کند ، وجود ندارد اما عاقلانه است اگر احساس می کنید به اندازه کافی از این ویتامین مهم دریافت نمی کنید می توانید پس از انجام آزمایش خون ، یک مکمل ویتامینD را مصرف کنید.
لوبیا ، آجیل ، غلات و غذاهای دریایی منبع روی
دکتر ماجومدار توضیح داد: روی به سلولهای سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا رشد و تفکیک شوند.
نتایج یک مطالعه فراتحلیل نشان داد که مکمل های روی ممکن است مدت زمان علائم سرماخوردگی را کوتاه کند. با این حال ، نتیجه گیری شده که قبل از ارائه توصیه های قطعی در این باره، نیاز به انجام آزمایش های بزرگ با کیفیت بالا وجود دارد.
منابع روی شامل لوبیا ، نخود ، عدس ، غلات غنی شده ، آجیل ، دانه ، جوانه گندم ، صدف (از جمله کنسرو)، خرچنگ ، گوشت گاو و ماست است.
شیر ، تخم مرغ و آجیل تامین کننده پروتئین مورد نیاز بدن
پروتئین یک منبع مهم برای سلولهای ایمنی و آنتی بادی ها است و نقش مهمی در کمک به سیستم ایمنی بدن در انجام وظایف خود دارد. پروتئین از دو منبع حیوانی و گیاهی سرچشمه می گیرد و شامل ماهی ، مرغ ، گوشت گاو ، شیر ، ماست ، تخم مرغ و پنیر ، و همچنین آجیل ، دانه ، لوبیا و عدس است.
دکتر ماجومدار میان وعده های سرشار از پروتئین ، مانند نخود فرنگی بو داده را توصیه می کند که آن را می توانید به جای میان وعده های فاقد پروتئین ، مانند بیسکویت بخورید.
موز ، لوبیا و موارد دیگر منبع پروبیوتیک ها
دکتر ماجومدار توضیح داد: مواد پروبیوتیک به تقویت سلامت میکروبیوم کمک می کنند که به نوبه خود سیستم ایمنی بدن ما را پشتیبانی می کند.
منابع پروبیوتیک شامل غذاهای لبنی تخمیر شده مانند ماست و کفیر و پنیرهای کهنه شده و همچنین غذاهای تخمیر شده مانند کیمچی ، سوسیس فرنگی ، میزو و تمپه هستند. منابع پربیوتیک شامل غلات سبوس دار ، موز ، پیاز ، سیر ، تره فرنگی ، مارچوبه ، کنگر فرنگی و لوبیا است.
اگرچه ممکن است بعضی از گیاهان گزینه های مناسبی برای مقابله با علائم ویروسی باشند، اما در رژیم غذایی افراد جایگاهی ندارند. یک پژوهش نشان داد که مکمل میوه انگور کولی یا elderberry علائم تنفسی فوقانی هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش می دهد.
ماجومدار گفت: اگرچه تاثیر این مکمل به طور خاص در مورد کروناویروس مورد مطالعه قرار نگرفته ، اما ممکن است برای سلامتی ایمنی عمومی بدن مفید باشد. اگر علاقه ای به مصرف گیاهان دارید ، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
به بدن خود آبرسانی کنید!
دکتر ملیسا ماجومدار گفت: کم آبی بدن می تواند یک عامل فشار روحی بدن باشد. زنان باید روزانه ۲.۷ لیتر و مردان ۳.۷ لیتر مایعات مصرف کنند. این مقدار شامل مایعات و غذاهای غنی از آب مانند میوه ، سبزیجات و سوپ می باشد.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید