هوش مصنوعی در برابر کرونا ویروس
ایسنا علوم پزشکی تهران – کنسرسیومی جدید متشکل از دانشمندان برتر قادر خواهد بود با استفاده از برخی از پیشرفته ترین ابر رایانه های جهان به دنبال راه حل مناسب برای مقابله با کرونا ویروس جدید باشد. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز ، رایانه های پیشرفته ، استادان زبده […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – کنسرسیومی جدید متشکل از دانشمندان برتر قادر خواهد بود با استفاده از برخی از پیشرفته ترین ابر رایانه های جهان به دنبال راه حل مناسب برای مقابله با کرونا ویروس جدید باشد.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از نیویورک تایمز ، رایانه های پیشرفته ، استادان زبده شطرنج را شکست داده اند و یاد گرفته اند که چگونه از میان کوهی از اطلاعات چهره و صداها را تفکیک کنند. اکنون ، یک میلیاردر توسعه دهنده نرم افزارهای کامپیوتری و هوش مصنوعی در حال همکاری با دانشگاه ها و شرکت های برتر تکنولوژیکی است تا متوجه شوند آیا هوش مصنوعی می تواند به مهار پاندمی های فعلی و آینده جهان کمک کند یا خیر.
توماس سیبل ، بنیانگذار و مدیر اجرایی شرکت C3.ai ، یک شرکت هوش مصنوعی در ردوود سیتی کالیفرنیا در این باره گفت: این کنسرسیوم عمومی و خصوصی در ۵ سال اول طرح ۳۶۷ میلیون دلار هزینه خواهد کرد و نخستین جوایز آن به گروه یا فردی اختصاص می یابد که راهی برای کاهش سرعت شیوه کرونا ویروس جدید پیدا کند. بیماری که کره زمین را فرا گرفته است.
آقای سیبل در مصاحبه ای گفت: من نمی توانم استفاده مهمتری از هوش مصنوعی را تصور کنم.
این کنسرسیوم تحقیقاتی معروف به موسسه تحول دیجیتال C3.ai ، با مشارکت کمیته هایی از دانگشاه پرینستون ، کارنگی ملون ، انستیتوی فناوری ماساچوست ، دانشگاه کالیفرنیا ، دانشگاه ایلینویز و دانشگاه شیکاگو و همچنین شرکت های C3.ai و مایکروسافت در تلاش است دانشمندان برتر را در کنار هم قرار دهد تا با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی به دنبال یافتن راه حل مشکلات اجتماعی گسترده باشند. اولین چالش این پروژه بیماری همه گیر کرونا ویروس است.
این موسسه تازه تاسیس به دنبال یافتن راه های جدید به منظور کاهش سرعت شیوع بیماری کرونا ، سرعت بخشیدن به توسعه درمان های پزشکی ، طراحی و استفاده مجدد از داروها ، برنامه ریزی آزمایشات بالینی ، پیش بینی سیر تکامل بیماری ، ارزیابی اقدامات مداخله جویانه در روند بیماری، بهبود راهکارهای بهداشت عمومی و یافتن راههای بهتر در آینده برای مبارزه با شیوع ویروس های همه گیر است.
کاندولیزا رایس ، وزیر امور خارجه سابق ایالات متحده که در هیئت مدیره شرکتC3.ai مشغول به کار است و اخیراً به عنوان مدیر آینده موسسه هوور انتخاب شده است . موسسه هوور که یک اندیشکده محافظه کار در دانشگاه استنفورد است اعلام کرد این ابتکار فرصتی بی نظیر برای مدیریت بهتر این پدیده ها و جلوگیری از وقوع بدترین نتایج برای بشریت است.
این موسسه در نظر دارد سالانه حداکثر ۲۶ گرانت یا کمک هزینه اهدا کند که هرکدام علاوه بر منابع محاسباتی ، ۵۰۰۰۰۰ دلار بودجه تحقیقاتی نیز به همراه دارد. لازم است محققان اصلی تحت نظارت دانشگاه های کنسرسیوم قرار بگیرند اما به همکاران و اعضای تیم در موسسات دیگر نیز اجازه همکاری داده می شود. این سازمان انتظار دارد تا ماه مه پیشنهادهای تازه ای در مورد کنترل و مهار کرونا ویروس دریافت کند و قصد دارد اولین کمک های مالی خود را در ماه ژوئن اهدا کند. یافته های این پژوهش ها به اطلاع عموم خواهد رسید.
مدیران این موسسه شانکار ساستری از دانشگاه کالیفرنیا برکلی و رایادورگام سیرکانت از دانشگاه ایلینویز هستند. تجهیزات مورد نیاز برای انجام محاسبات کامپیوتری توسط شرکت های C3.ai و مایکروسافت و همچنین آزمایشگاه ملی لارنس برکلی در دانشگاه کالیفرنیا و مرکز ملی کاربردهای رایانه ای فوق العاده در دانشگاه ایلینویز تامین می شود. این مراکز برخی از پیشرفته ترین ابر رایانه های جهان را در اختیار دارند.
موفقیت در پروژه هوش مصنوعی تحولی بسیار دشوار است ، به خصوص در زمینه مشکلات رایج دنیای واقعی مانند اتومبیل های بدون سرنشین. آقای سیبل در پاسخ به این سؤال که آیا این مؤسسه صرفا دنبال شعارهای تبلیغاتی است و در پی نتایج عملی نیست ، پاسخ داد: احتمال عدم موفقیت در این پروژه نزدیک صفر است.
این مطلب در حالی بیان می شود که در دهه های اخیر ، بسیاری از آمریکایی های ثروتمند به دنبال این بوده اند که از طریق تحقیقات علمی ، خود را به عنوان حامی پیشرفت های اجتماعی معرفی کنند . در بعضی موارد موسسات تحت حمایت این افراد از دولت فدرال پیشی می گیرند، زیرا اهداف دولت غالبا غیرقابل توصیف و بودجه آن غیرقابل پیش بینی است.
مجله فوربس دارایی خالص فعلی آقای سیبل را ۳٫۶ میلیارد دلار تخمین زده است. اولین گروه مجازی او یک شرکت هلدینگ متنوع است که شامل سرمایه گذاری های بشردوستانه است.
آقای سیبل متولد ۱۹۵۲ است و در رشته تاریخ و علوم کامپیوتر در دانشگاه ایلینویز تحصیل کرد و قبل از تأسیس کمپانی Siebel Systems در سال ۱۹۹۳ مدیر اجرایی شرکت کامپیوتری اوراکل بود. این شرکت در زمینه نرم افزارهای ارائه دهنده خدمات مشتری پیشگام بود و در سال ۲۰۰۶ با اوراکل ادغام شد. در سال ۲۰۰۹ او شرکت C3.ai را تاسیس کرد.
آقای سیبل در ایمیلی گفت: قسمت اول نام این شرکت ، مخفف نام سه گرایش دیجیتال است: داده های بزرگ ، محاسبات ابری و اینترنت اشیاء که با استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی قدرت آنها تقویت می شود. سال گذشته ، وی پایان نامه خود را در کتابی به نام “تحول دیجیتالی: در دوره انقراض انبوه زنده بمانید و شکوفا شوید” منتشر کرد. شرکت تازه تاسیس او با مشتریانی در پروژه هایی مانند شناسایی کلاهبرداری دیجیتال و ایجاد شهرهای هوشمند همکاری می کند.
در یک مصاحبه ، اریک هورویتز ، دانشمند ارشد مایکروسافت و پزشکی که در هیئت مدیره موسسه spinoff مشغول به کار است ، فشار موجود برای یافتن راه حل مقابله با کرونا ویروس جدید را به شلیک به سمت ماه تشبیه کرد.
وی گفت ، قدرت این رویکرد از گرد هم آمدن بازیگران اصلی و نهادهای کلیدی ناشی می شود. دکتر هورویتز گفت: ما جایگاه و مقام انفرادی افراد را فراموش می کنیم و فقط روی این مساله تمرکز می کنیم که به عنوان تیم چه کاری می توانیم انجام دهیم.
منتقدین تکنولوژی هوش مصنوعی را به عنوان یک ابزار قدرتمند خطرناک ، حتی تهدیدی برای اسارت بشریت توسط روبات هایی با قدرت های فوق بشری مورد سرزنش قرار می دهند.
آقای سیبل گفت: من به هیچ وجه نمی گویم که هوش مصنوعی تماما گل و بلبل است ، اما این مؤسسه جدید مکانی است که می تواند بانی خیر باشد.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید