گوش دادن سی دقیقه موسیقی در روز احتمال حمله قلبی را کاهش می دهد
ایسنا علوم پزشکی تهران – تحقیقات جدید نشان داده گوش دادن به ۳۰ دقیقه موسیقی در روز ، خطر بروز مشکلات قلبی در افرادی که دچار سکته قلبی شده اند را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی ، نتایج این مطالعه قرار […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – تحقیقات جدید نشان داده گوش دادن به ۳۰ دقیقه موسیقی در روز ، خطر بروز مشکلات قلبی در افرادی که دچار سکته قلبی شده اند را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی ، نتایج این مطالعه قرار است در هفتاد و ششمین نشست علمی سالانه دانشکده قلب و عروق امریکا ، که قرار است در تاریخ ۲۸ مارس ۲۰۲۰ آغاز شود ، ارائه شود.
به گفته نویسنده اصلی این مطالعه ، پروفسور پیشراگ میروویچ ، از دانشکده پزشکی دانشگاه بلگراد ، مطالعات بسیار اندکی در مورد تأثیر موسیقی بر وضعیت قلب انجام شده است.
وی گفت: بر اساس یافته های ما ، معتقدیم که موسیقی درمانی می تواند به بیماران پس از سکته قلبی کمک کند ، نه تنها بیمارانی که مبتلا به آنژین اولیه زودرس هستند. اجرای این روش بسیار آسان و ارزان است.
به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) ، هر ۴۰ ثانیه یکبار در ایالات متحده یک فرد دچار حمله قلبی می شود و این برابر با تقریباً ۸۰۵ هزار حمله قلبی در سال است.
حملات قلبی می توانند کشنده باشند ، به ویژه اگر در خارج از بیمارستان اتفاق بیفتد ، اما بسیاری از مردم نیز بهبود می یابند. تعداد قابل توجهی از این افراد در ۲ روز اول پس از وقوع حمله قلبی ، اضطراب و درد قفسه سینه را تجربه می کنند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده همچنین خاطرنشان کرد که ممکن است فردی که دچار حمله قلبی شده باشد ، خطر بیشتری برای حمله قلبی در آینده یا ابتلا به بیماری قلبی عروقی داشته باشد.
درمان سکته قلبی بستگی به نوع حمله و ویژگی های خاص هر فرد دارد. طبق گزارش انجمن قلب آمریکا (AHA) ، این ممکن است شامل روشهای مختلف و داروهای تجویزی باشد.
مطالعه جدید شامل ۳۵۰ نفر بود که دچار سکته قلبی شده و دچار آنژین پس از انفارکتوس شدند یعنی درد قفسه سینه که به دنبال سکته قلبی بروز می کند. نیمی از این افراد فقط تحت درمان رایج قرار گرفتند ، در حالی که نیمی دیگر از این افراد هر روز ۳۰ دقیقه موسیقی درمانی دریافت می کردند.
موسیقی درمانی برای هر فرد متناسب بود. ابتدا محققان کلیپ های ۳۰ ثانیه ای از انواع گوناگون موسیقی را برای هر شخص پخش کردند و با اندازه گیری گشادگی مردمک چشم هر فرد ، میزان آرامش بخشی هر نوع موسیقی را تعیین کردند.
پژوهشگران پس از تصمیم گیری در مورد اینکه کدام یک آرامش بخش ترین نوع موسیقی است ، با هر یک از شرکت کنندگان برای انتخاب آرامش بخشترین سرعت و تونالیتی مشورت کردند.
سپس این تیم ، از افراد گروه موسیقی درمانی خواستند که در هر زمان مناسب ، ترجیحا با چشمان بسته شده در محیطی آرام ، روزانه ۳۰ دقیقه به موسیقی گوش دهند.
این کار به مدت ۷ سال ادامه یافت ، در حالی که شرکت کنندگان موسیقی درمانی به طور مرتب یادداشت روزانه خود را ثبت می کردند. همه شرکت کنندگان ارزیابی های تکمیلی هر ۳ ماه یک بار در سال اول داشتند ، سپس سالانه یک بار نیز مورد ارزیابی تکمیلی طی شش سال بعدی مطالعه قرار گرفتند.
محققان پس از گذشت هفت سال دریافتند افرادی که تحت موسیقی درمانی و همچنین درمانهای سنتی قرار داشتند نسبت به افرادی که فقط درمانهای سنتی دریافت کرده بودند ، اضطراب ، احساس درد و پریشانی کمتری را تجربه کردند.
به طور متوسط ، گروه موسیقی درمانی براساس نمرات ، یک سوم اضطراب کمتر و یک چهارم درد آنژین کمتری داشتند.
علاوه بر این ، محققان دریافتند افرادی که موسیقی درمانی دریافت کرده اند به طور قابل توجهی کمتر به انواع بیماری های قلبی مبتلا می شوند. این گروه ۱۸٪ نارسایی قلبی کمتر ، ۲۳٪ حمله قلبی کمتر ، ۲۰٪ نیاز کمتر به جراحی بای پس عروق کرونر داشتند و ۱۶٪ نیز کمتر دچار مرگ قلبی شدند.
پروفسور میتروویچ اظهار داشت که موسیقی درمانی با کاهش واکنش جنگ و گریز که موجب فشار بیشتر به قلب می شود، به این تاثیرات دست یافت.
وی افزود: اضطراب مخرب می تواند باعث افزایش فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک و در نهایت منجر به افزایش بار کاری قلب شود.
با پیشرفت این مطالعات ، پروفسور میتروویچ می خواهد نتایج را با جزئیات بیشتری بررسی کند تا اثرات خاص این نوع درمان را بر روی شرکت کنندگان در سنین مختلف و افراد دارای مشکلات پزشکی دیگر بررسی کند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید