چرا فاصله گذاری اجتماعی برای مهار کروناویروس مهم است
ایسنا علوم پزشکی تهران – محققان می گویند که انتشار سریع کروناویروس جدید یا همان SARS-CoV-2 به احتمال زیاد به دلیل جابجایی افرادی است که علائم خفیف دارند یا اصلا علامتی ندارند ، یعنی کسانی که حتی از اینکه آلوده به ویروس هستند آگاهی ندارند. پژوهشگران توضیح می دهند به همین دلیل است که فاصله […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – محققان می گویند که انتشار سریع کروناویروس جدید یا همان SARS-CoV-2 به احتمال زیاد به دلیل جابجایی افرادی است که علائم خفیف دارند یا اصلا علامتی ندارند ، یعنی کسانی که حتی از اینکه آلوده به ویروس هستند آگاهی ندارند. پژوهشگران توضیح می دهند به همین دلیل است که فاصله گذاری اجتماعی برای کنترل زنجیره انتقال بیماری بسیار اهمیت دارد.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی ، یکی از اصلی ترین سوالاتی که در ذهن دانشمندان و کارشناسان بهداشت عمومی در حال حاضر وجود دارد این است که چرا کروناویروس جدید یا SARS-CoV-2 به سرعت در کشورهای جهان گسترش می یابد؟ و چرا این اتفاق علیرغم افزایش روزافزون اقدامات کنترلی و محدودیت های مسافرتی رخ می دهد؟
روز به روز محققان بیشتری از این فرضیه حمایت می کنند که احتمالاً این مساله به دلیل حرکت افرادی است که از ابتلای خود به کرونا به دلیل داشتن علائم خفیف یا نداشتن علائم ویروس آگاه نیستند.
در یک مطالعه مقدماتی جدید ، پروفسور چائولونگ وانگ و همکارانش از دانشگاه علم و فناوری هواژانگ در ووهان چین استدلال می کنند که در هنگام شیوع تهاجمی کرونا در شهر آنها ، بیش از ۵۰٪ موارد ابتلا تایید نشده بودند و ممکن است این موارد وجود داشته باشند. افراد مبتلا به علائم محدود یا خفیف که توانایی فعالیت روزانه در اجتماع را داشتند شامل این آمار می شوند.
این مطالعه هنوز در ژورنال های علمی مورد بررسی قرار نگرفته ، اما در حال حاضر بصورت آنلاین در دسترس است.
موارد بدون علامت ممکن است ویروس را منتقل کنند. در مطالعه جدید ، پژوهشگران روشی را ایجاد کردند که قادر به پیش بینی الگوهای انتقال ویروس باشد. این روش جنبش جمعیت ، موارد تأیید نشده و موارد قرنطینه را در نظر گرفت.
این برآوردها همچنین ۲۵۹۶۱ مورد از کسانی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده بودند و مقامات چینی تا ۱۸ فوریه ۲۰۲۰ در استان هوبی ثبت کرده بودند ، را نیز در بر گرفت.
با این حال ، محققان محاسبه می کنند که تعداد واقعی موارد ابتلا به کووید ۱۹ تا آن تاریخ در واقع نزدیک به ۳۶.۷۹۸ نفر بوده است.
این می تواند شیوع تهاجمی ویروس در منطقه را توضیح دهد. محققان معتقدند ، بسیاری از افراد باید ویروس را منتشر کرده باشند بدون اینکه از آن آگاه باشند. بنابراین آنها به حفظ ارتباطات اجتماعی ادامه دادند.
پروفسور وو تانگچون ، نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: براساس محافظه کارانه ترین تخمین ما ، حداقل ۵۹٪ از افراد آلوده ، بدون آزمایش و به طور بالقوه در اجتماع می چرخیدند و دیگران را آلوده می کردند.
وی افزود: این مساله ممکن است توضیح دهد که چرا ویروس به سرعت در استان هوبی گسترش یافت و اکنون در سراسر دنیا نیز شیوع پیدا کرده است.
محققان همچنین اظهار داشتند که از ۹۰ درصد از موارد آلودگی جدید در دوره زمانی که مسئولان مداخلات فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه را اعمال کردند ، جلوگیری شده است.
تنها راه شکستن زنجیره انتقال کرونا
به نظر می رسد مطالعات دیگر به نتایج مشابهی اشاره می کنند. به عنوان مثال ، تجزیه و تحلیل مدل سازی آماری که در مجله Eurosurveillance منتشر شده نشان می دهد که تعداد قابل توجهی از افرادی که ویروس را به کشتی مسافرتی Diamond Princess وارد کرده اند ، بدون علامت بوده اند. در ماه فوریه ، چندین مسافر در این کشتی کروز تست کووید ۱۹ را انجام دادند که منجر به شیوع کرونا ویروس در کشتی شد. تقریباً بلافاصله ، مقامات ذیربط اعلام کردند که این کشتی به مدت ۱۴ روز وارد وضعیت قرنطینه خواهد شد.
نویسندگان تجزیه و تحلیل ژورنال Eurosurveillance نشان می دهند که بخش عمده ای از موارد ابتلا به کووید ۱۹ در کشتی تفریحی ممکن است از موارد بدون علامت باشند. در واقع ، آنها می گویند که تقریبا ۱۷.۹٪ موارد ممکن است علامتی بروز نداده باشند.
با این حال ، پژوهشگران همچنین خاطرنشان کردند که این کشتی یک “زمین کشت” مطلوب برای ویروس است زیرا تعداد زیادی از مسافران این کشتی از افراد مسن و در معرض خطرترین گروه بودند.
پروفسور جراردو چول از مؤسسات مطالعاتی دانشگاه ایالتی جورجیا در آتلانتا توضیح می دهد: شما باید به خاطر داشته باشید که این جمعیت ، یک گروه خاص بود.
اگرچه هنوز مشخص نیست که افراد دارای علائم خفیف یا بدون علامت تا چه حد در گسترش ویروس نقش دارند ، اما شواهد جدید نشان می دهد که آنها حداقل قادر به انتقال آن هستند.
یک مطالعه در آلمان نشان می دهد که افراد در هفته اول پس از ابتلا به ویروس ، دارای مقادیر زیادی ویروس در نمونه هایی هستند که از بینی و گلوی آنها گرفته شده است.
این بدان معناست که اگرچه در ابتدا ممکن است علائم کمی داشته باشند و یا حتی علائمی نداشته باشند ، اما افرادی که به کروناویروس جدید مبتلا شده اند ممکن است هنوز بدون آگاهی از این مساله آن را به دیگران منتقل کنند.
یک مطالعه دیگر ، این بار در ژورنال JAMA ، نشان داد که یک نفر که هیچ علائمی از عفونت نداشت ، در واقع ویروس را به پنج نفر دیگر منتقل کرده است.
به همین دلایل ، محققان معتقدند که فاصله گذاری اجتماعی ، مؤثرترین اقدام برای گسترش شیوع کرونا ویروس جدید است. هر کسی که ارتباط اجتماعی خود را محدود کند ، می تواند زنجیره انتقال ویروس کرونا را قطع کند. اجرای اقدامات فاصله گذاری اجتماعی قوی تنها راه جلوگیری از انتشار ویروس است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید