نخستین بیوسنسور فراصوت قادر به ردیابی زنده تومور ساخته شد
ایسنا علوم پزشکی تهران – سونوگرافی به ابزاری ضروری برای نشان دادن ساختارهای داخلی بدن انسان تبدیل شده است، اما آیا این تکنولوژی می تواند تصویری پویاتر و دقیق تر در مورد نحوه پاسخ بدن انسان به داروها یا بیماری ارائه دهد؟ دانشمندان استرالیایی از این فناوری استفاده کرده اند تا آنچه را که آنها […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – سونوگرافی به ابزاری ضروری برای نشان دادن ساختارهای داخلی بدن انسان تبدیل شده است، اما آیا این تکنولوژی می تواند تصویری پویاتر و دقیق تر در مورد نحوه پاسخ بدن انسان به داروها یا بیماری ارائه دهد؟ دانشمندان استرالیایی از این فناوری استفاده کرده اند تا آنچه را که آنها اولین بیوسنسور سونوگرافی در جهان می نامند، به وجود آورند ، که به گفته آنها می توان برای نظارت بر تومور یا اثرات سکته مغزی استفاده کرد.
حسگرهای زیستی ریز و غیر سمی که در بدن کاشته می شوند ، می توانند به پزشکان و محققان دیدگاهی کاملاً جدید در مورد فرآیندهای مختلف بدن ارائه دهند. اینها می توانند باتری هایی باشند که زیر پوست زندگی می کنند تا بتوانند تنفس و ضربان قلب را با ردیابی حرکات ظریف ، رصد کنند یا نشان دهند که بدن چگونه با نظارت بر بافت های اطراف ، به پروتزهای کاشته شده واکنش نشان می دهد.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از اطلس نیوز ، دانشمندان طی تحقیقات جدید دانشگاه موناش استرالیا تصمیم به ایجاد یک حسگر زیستی گرفتند که می تواند از طریق سونوگرافی سطح داروها و مولکولهای بیولوژیکی بدن را کنترل کند. تکنولوژی تصویربرداری فراصوت امروزه متکی به مواد حاجبی است که از میکرو حباب های پر از گاز تشکیل شده است ، هرچند که اینها تنها تا حدود ۲۰ دقیقه کار می کنند ، بنابراین این تیم تلاشهای خود را روی یک محلول با قدرت بیشتر متمرکز کرده است.
این امر باعث شد تا آنها نانوذرات متشکل از یک هسته سیلیکا که در پلیمر اسید متاکریلیک پوشیده شده، تولید کنند و این باعث می شود ذرات به pH پاسخ دهند. اینها می توانند در اعماق بافت کاشته شوند ، جایی که تغییر در سطح pH متعاقبا منجر به ایجاد تغییر در سختی ذرات می شود و این می تواند توسط یک اسکنر فراصوت استاندارد در خارج از بدن جمع آوری شود. این پروسه در ژل های فانتوم شبیه سازی بافت بیولوژیکی، در بافت تشریح شده موش و همچنین در موش زنده نشان داده شد.
به گفته محققان ، نظارت بر سطح pH در تومورها از این طریق می تواند راهی غیر تهاجمی برای ردیابی نحوه پاسخ تومور به داروها به صورت آنی و لحظه ای باشد . این روش اجازه می دهد تا دوز کافی برای رفع نیازهای فردی بیمار تنظیم شود. پژوهشگران امیدوارند که این فناوری دستاوردهای بسیار بیشتر از این ارائه دهد . توجه داشته باشید که این نانوذرات می توانند برای ردیابی نشانگرهای زیستی پیچیده تر ، مانند اکسیژن، برای نظارت بر تاثیر سکته مغزی یا پروتئین های مرتبط با بیماری های دیگر نیز سازگار شوند.
دانشمندان اکنون آزمایش این فناوری را بر روی مدلهای واقعی بیماری حیوانات انجام خواهند داد. در نهایت ، آنها امیدوارند که این فناوری بتواند با وسیله ای مانند تلفن همراه کار کند ، نیاز به تجهیزات پیچیده بیمارستان یا آزمایشگاه را از بین ببرد و در هنگام معالجه بیماران در مناطق دور افتاده ، امکانات جدیدی را فراهم کند.
نتایج این تحقیق در ژورنال ACS Sensors منتشر شده است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید