همه چیز درمورد «کلروکین» داروی احتمالی کروناویروس
ایسنا علوم پزشکی تهران – در حالی که متخصصان بهداشت جهان برای یافتن درمان کروناویروس جدید مشغول رقابتی سخت هستند ، دو دارو به صدر خبرهای مطبوعات جهان راه پیدا کرده اند: کلروکین و هیدروکسی کلروکین. به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا داروهایی که […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – در حالی که متخصصان بهداشت جهان برای یافتن درمان کروناویروس جدید مشغول رقابتی سخت هستند ، دو دارو به صدر خبرهای مطبوعات جهان راه پیدا کرده اند: کلروکین و هیدروکسی کلروکین.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا داروهایی که برای درمان بیماری مالاریا استفاده می شود را تحت عنوان تغییر دهنده بازی توصیف کرده و بر همین اساس رقابت شدیدی بین شرکت های داروسازی برای تهیه داروی کروناویروس جدید ایجاد شده است.
اندرو کووومو فرماندار نیویورک گفت: نیویورک برای شروع آزمایشات، ۷۰ هزار دوز هیدروکسی کلروکین و ۷۵۰ هزار دوز کلروکین ، تهیه کرده است. علاوه بر این کمپانی بایر که یک شرکت داروسازی است ، ۳ میلیون دوز رسوچین ، که نام تجاری ثبت شده برای کلروکین است ، به دولت فدرال اهدا کرده است.
البته مقامات بهداشتی هنوز در این زمینه احتیاط می کنند. آنها می گویند تاثیر کلروکین نیاز به مطالعه بالینی بیشتری دارد و احتمالاً کلروکین آن داروی معجزه آسایی نیست که دوست دارید آن را مصرف کنید . مقامات ایالت لاگوس نیجریه نیز از سه مورد مسمومیت بر اثر مصرف بیش از حد کلروکین طی روزهایی که این دارو وارد گفتگوهای پیرامون بیماری همه گیر کووید ۱۹ شده ، خبر داده اند.
این دارو دقیقاً چیست و چه امیدواری به ما می دهد؟
این دارو برای نبرد با مالاریا حیاتی است. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا ، کلروکین برای درمان مالاریا و همچنین در شیمی درمانی استفاده می شود و داروهای جلوگیری از پیشرفت بیماری هستند. براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ، از سال ۲۰۰۶ ، به دلیل وجود مشکلات در رابطه با مقاومت این دارو در بدن ، به ویژه در منطقه اقیانوسیه استفاده از آنها برای درمان مالاریا توصیه نمی شود.
سازمان بهداشت جهانی آن را در لیست “داروهای ضروری” قرار داده است، به این معنی که باید در همه زمان ها مقرون به صرفه و در دسترس عموم باشد.
طبق اعلام یک شرکت داروسازی سوئیسی به نام Malaria Venture ، کلروکین مشتق کوین است و شیمیدانان فرانسوی که آن را در سال ۱۸۲۰ از پوست درخت سینکونا که در آمریکای جنوبی یافت می شود جدا کردند و از آن به عنوان درمانی برای تب استفاده می کنند.
این شرکت داروی سازی در ادامه اعلام کرد: دانشمندان آلمانی کلروکین مصنوعی را در سال ۱۹۳۴ به عنوان بخشی از دارو های ضد مالاریا تولید کردند . کلروکین و دی دی تی پس از جنگ جهانی دوم دو سلاح اصلی برای ریشه کن کردن مالاریا در برنامه سازمان بهداشت جهانی شدند.
هیدروکسی کلروکین همان چیزی است که به عنوان آنالوگ کلروکین شناخته می شود ، بدین معنی که این دو ساختار مشابه دارند اما از نظر خاصیت شیمیایی و بیولوژیکی متفاوت هستند. طبق مطالعات ، ماده آنالوگ کلروکین کمتر سمی در نظر گرفته شده است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده اعلام کرد این دارو به بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید ، لوپوس و اختلالات خونی داده می شود.
قرار نیست این داروها کسی را بکشند
بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ، دلیل اینکه ترامپ از این داروها استفاده می کند ، به این دلیل است که آنها در آزمایشگاه ها در برابر کرونا ویروس های شدید منجر به ایجاد سندرم حاد تنفسی از جمله ویروسی که باعث بیماری کووید ۱۹ می شود و سایر کروناویروس ها موثر هستند.
این مرکز در ادامه می افزاید ، بررسی اینکه آیا هیدروکسی کلروکین می تواند پس از آلودگی فرد به کووید ۱۹ از شروع بیماری جلوگیری کند در حال انجام است و در صورت موفقیت، استفاده از آن برای درمان مبتلایان کووید ۱۹ مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
ترامپ گفت : از آنجایی که این دارو سالهاست مورد استفاده قرار می گیرد ، احتمالاً خطرات کمتری نسبت به یک داروی تازه تولید شده دارد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده به مطالعه ای که در ژورنال Bioscience Trends منتشر شده ، اشاره می کند که کلروکین فسفات اثربخشی ظاهری و ایمنی قابل قبولی در برابر ذات الریه ناشی از بیماری کووید ۱۹ را در آزمایشات در چین نشان داده است.
این مرکز همچنین اعلام کرد بنابراین این دارو یک ضد ویروس توصیه شده برای درمان کروناویروس در چین به حساب می آید و چندین کشور هر دو دارو را برای بیماران بستری مبتلا به کووید ۱۹ توصیه می کنند.
کمپانی بایر در بیانیه خود اعلام کرد به نظر می رسد کلروکین خاصیت ضد ویروسی با طیف گسترده و تأثیر بر پاسخ ایمنی بدن دارد . در این بیانیه آمده است: داده های جدید از تحقیقات اولیه بالینی و تحولاتی که در چین انجام شده با وجود اینکه محدود است ، پتانسیل استفاده از داروی رسوچین برای معالجه بیماران مبتلا به عفونت کووید ۱۹ را نشان می دهد.
یک کارشناس گفت: شواهد در این زمینه فقط بر اساس داستان و روایت است. با توجه به ترکیب هیدروکسی کلروکین و آزیترومایسین آنتی بیوتیک که طبق توییت ترامپ “یکی از بزرگترین تغییر دهنده های بازی در تاریخ پزشکی می باشد ،اما مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها اعلام کرد تنها یک مطالعه محدود نشان می دهد که این دارو میتواند در برابر کروناویروس موثر باشد ، اما هنوز مزایای بالینی این ترکیب دارویی ارزیابی نشده است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها اعلام کرد این ترکیب می تواند فعالیت الکتریکی قلب را مختل کند و نسبت به تجویز داروهای مکمل برای فردی که شرایط پزشکی مزمن مانند نارسایی کلیوی یا بیماری کبدی دارد هشدار داد.
عوارض جانبی کلروکین شامل تشنج ، حالت تهوع ، استفراغ ، ناشنوایی ، تغییرات بینایی و فشار خون پایین است. مطابق با اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های امریکا ، هر دو داروی کلروکین و هیدروکسی کلروکین در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به خوبی تحمل می شوند.
با وجود تمام آنچه گفته شد ، دکتر آنتونی فاوسی ، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی که در چندین کنفرانس خبری در کنار ترامپ ظاهر شده در این باره گفت که شواهد اثربخشی داروها فقط حکایتی و بر اساس شنیده ها است.
وی گفت : با توجه به زنجیره ویروسی سارس، هیچگاه اثربخشی داروها در یک کارآزمایی بالینی مورد بررسی قرار نگرفته است.
فاوسی گفت : این داروها ممکن است در برابر کروناویروس جدید مؤثر باشد ، اما داده های بیشتری نیاز است تا ثابت کند این دارو برای مقابله با کووید ۱۹ واقعاً ایمن و مؤثر است.
به همین دلایل و با وجود ادعای ترامپ در روز پنجشنبه ، سازمان غذا و داروی آمریکا داروهای معالجه کروناویروس را تأیید نکرده است.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده در بیانیه ای اعلام کرد که با آژانس های دولتی و دانشگاه ها همکاری کرده تا دریابند آیا کلروکین می تواند علائم بیماری را کاهش داده و شیوع کووید ۱۹ را در افرادی که موارد خفیف تا متوسط دارند ، مهار کند.
استفان هان ، کمیسر سازمان غذا و داروی امریکا در این بیانیه گفت: ما همچنین باید اطمینان حاصل کنیم که این محصولات مؤثر هستند ؛ در غیر این صورت ، ما سلامت بیماران را با محصولی که ممکن است آنها را درمان نکند مورد تهدید قرار می دهیم در حالیکه میتوانستند روش دیگری را امتحان کنند.
در خلال جلسه کارگروه ویروس ، استفان هان خواستار انجام یک کارآزمایی بالینی بزرگ و عملگرا در جهت جمع آوری این اطلاعات و پاسخ به سؤالی بود که باید به آن پاسخ داده شود .
سازمان غذا و داروی ایالات متحده همچنین با تولیدکنندگان دارو در حال گفتگو هستند تا ظرفیت تولیدی خود را به منظور پاسخ به افزایش تقاضا بالا ببرند و اطمینان حاصل کنند افرادی که دارای شرایط تهدید کننده زندگی مانند لوپوس هستند همچنان به داروی مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
دکتر دبورا بیرکس ، مسئول هماهنگ کننده ستاد کروناویروس و دستیار معاون رئیس جمهور امریکا مایک پنس هفته گذشته در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: مردم نباید داروهای در حال توسعه در سایر کشورها را با داروهای اثر بخشی واقعی اشتباه بگیرند.
وی گفت: ما بسیار علاقه مندیم تا اطمینان حاصل کنیم که نوار قرمز را از بین برده ایم تا دارو از طریق پزشکان در دسترس عموم قرار گیرد و همزمان آن را بررسی کنیم. در همان زمان ، ما آزمایشهای بالینی را نیز انجام می دهیم.
داروی دیگر با خاصیت ضد ویروسی که توسط ترامپ ذکر شد، داروی رمدزویر است ، اما تاثیر آن نیازمند مطالعات و بررسی های بیشتری در آینده است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید