کروناویروس: پنج دلیلی که باعث می شوند امیدوار باشیم
ایسنا علوم پزشکی تهران – آمار کشته شدگان کروناویروس کووید ۱۹ در جهان رو به افزایش است و همچنین تعداد کل مبتلایان نیز بسیار زیاد است. در مواجهه با این بیماری همه گیر جهانی ، احساس غرق شدن در اطلاعات منفی موجود یک واکنش طبیعی است. اما محققان به سختی در تلاش هستند تا بیماری […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – آمار کشته شدگان کروناویروس کووید ۱۹ در جهان رو به افزایش است و همچنین تعداد کل مبتلایان نیز بسیار زیاد است. در مواجهه با این بیماری همه گیر جهانی ، احساس غرق شدن در اطلاعات منفی موجود یک واکنش طبیعی است. اما محققان به سختی در تلاش هستند تا بیماری کرونا ویروس جدید را بشناسند ، درمان کنند و از گسترش آن جلوگیری کنند. ما نگاهی به برخی از نتایج پژوهش های آنها می اندازیم.
از دیروز ، تعداد کشته شدگان ناشی از COVID-19 در سراسر جهان از ۱۰ هزار نفر فراتر رفته است. در حال حاضر ، تعداد کل موارد COVID-19 تأیید شده در سراسر جهان ۲۴۴۰۰۰ نفر است. این اعداد می توانند احساس بیقراری و نگرانی را القا کنند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی ، اهمیت رعایت اقدامات احتیاطی و ایمنی در طول این بیماری همه گیر جهانی بر هیچ کس پوشیده نیست ، اما بررسی برخی تحقیقات تازه که می تواند راه را برای معالجه و پیشگیری از این بیماری در آینده فراهم کند ، نیز مفید است. در این مقاله ، برخی از این شواهد را که به تازگی ارائه شده است ، مرور می کنیم.
اقدامات کنترل آلودگی موثر هستند
پژوهشگران هنگ کنگ تأثیر شیوع این بیماری در ۴۳ بیمارستان عمومی این کشور را ارزیابی کرده اند. آمار و ارقام دلگرم کننده است: در ۶ هفته اول از آغاز شیوع بیماری ، ۴۱۳ کارمند بهداشت و درمان به ۴۲ مورد تایید شده از ابتلا به کووید ۱۹ رسیدگی کردند. از این تعداد کارمندان ، ۱۱ نفر بدون محافظ در معرض ویروس جدید قرار گرفته بودند.
در نتیجه اجرای بهترین روشهای کنترل شیوع ویروس ، هیچ یک از کارکنان بهداشت و درمان در طی دوره مطالعه مبتلا به این ویروس نشدند. علاوه بر این ، هیچ نمونه ابتلا به ویروس که نیاز به مراجعه به بیمارستان داشته باشد نیز رخ نداد.
دکتر وینسان چنگ ، از گروه میکروبیولوژی در بیمارستان کوین مری هنگ کنگ به همراه همکارانش نتیجه گرفتند: اقدامات مناسب جهت کنترل شیوع ویروس در بیمارستان می تواند از انتقال کروناویروس در محیط های بیمارستانی جلوگیری کند. هوشیاری در عمل شستشوی دست ، پوشیدن ماسک های جراحی در بیمارستان و استفاده مناسب از تجهیزات محافظت شخصی حین مراقبت از بیماران، اقدامات کلیدی کنترل شیوع بیماری و جلوگیری از انتقال ویروس در بیمارستان هستند.
مبتلا شدن به کرونا ویروس می تواند افراد را در برابر آلودگی مجدد محافظت کند
نتایج یک پژوهش در این زمینه نشان داد که ابتلای به کروناویروس SARS-CoV-2 افراد را در برابر ابتلاهای بعدی محافظت می کند. دانشمندان در این مطالعه دو عدد از چهار میمون مورد بررسی را ۲۸ روز پس از ابتلا به عفونت مجدداً دوباره به ویروس آلوده کردند.
آنها گزارش دادند که “نتیجه ۹۶ سواب نازوفارنکس و مقعد پس از تجدید آلودگی به کروناویروس SARS-CoV-2 منفی بوده است.” اتانازی و نفروپس یکی از دو میمون این نتایج را تأیید کرد.
پژوهشگران این مطالعه نتیجه گرفتند: درمجموع نتایج بررسی ما نشان داد که ابتلای اولیه به ویروس SARS-CoV-2 می تواند فرد را در برابر دفعات بعدی که در معرض ویروس قرار می گیرد محافظت کند. این یافته پیامدهای اساسی برای روند تولید واکسن و پیش گیری از بیماری به ارمغان می آورد.
مارتین باخمان ، استاد واکسینولوژی موسسه جنر دانشگاه آکسفورد در انگلستان ، در رابطه با موضوع گسترده تر COVID-19 و ایجاد ایمنی در برابر ویروس به وب سایت ما گفت: می توانم به شما بگویم اگر کرونا گرفتید و واقعاً بیمار شدید ، مطمئن هستم که در نتیجه این اتفاق بدن شما آنتی بادی تولید می کند که ماندگار خواهد شد.
پروفسور باخمان ، که همچنین مدیر گروه ایمونولوژی دانشگاه برن سوئیس است ، افزود: اما ، اگر مبتلا به این ویروس هستید و فقط تعداد کمی از آن در بدن شما تکثیر شود و هرگز به غدد لنفاوی نرسد ، پس شاید بدن شما واکنش آنتی بادی مورد نیاز برای مقابله با کروناویروس را تولید نکند. که در این صورت شما واقعاً بیمار نشده اید. اما در میان افرادی که واقعاً بیمار شده اند ، من متعجب می شوم اگر فردی را پیدا کنم که پاسخ آنتی بادی مناسب را نداشته باشد.
واکسن تحت آزمایش قرار گرفته است هم اکنون اولین آزمایش واکسن بالقوه کروناویروس SARS-CoV-2 برای اولین بار بر روی انسان در حال انجام است.
موسسه ملی بهداشت (NIH) این پروژه را که در مؤسسه تحقیقاتی بهداشت Kaiser Permanente واشنگتن در سیاتل در حال انجام است ، پشتیبانی مالی کرده است.
در این کارآزمایی ، ۴۵ داوطلب سالم واکسنی دریافت می کنند که حاوی بخشی از کد ژنتیکی است که از SARS-CoV-2 کپی شده است. از آنجا که واکسن در واقع حاوی ویروس SARS-CoV-2 نیست ، شرکت کنندگان مبتلا به کووید ۱۹ نمی شوند.
مقامات دولتی هشدار داده اند که ممکن است ۱۲ تا ۱۸ ماه زمان ببرد تا این واکسن به بازار برسد و بیان کرده اند که هدف اصلی این پروژه این است که مطمئن شویم واکسن هیچ گونه عوارض جانبی جدی نداشته باشد.
با این حال ، تلاش های زیادی برای تهیه واکسن های جدید در حال انجام است. در این مقاله ، ویرایشگر مقاله ما دکتر یلا مارتین ، چندین پروژه را که با هدف بالقوه تولید واکسن و درمان برای SARS-CoV-2 در حال انجام هستند ، گردآوری کرده است.
یک روش قدیمی می تواند با COVID-19 مبارزه کند
پزشکان ممکن است بتوانند از یک روش قدیمی که تحت عنوان “آنتی بادی ضد انفعالی” برای معالجه COVID-19 استفاده کنند، مجله تحقیقات بالینی استفاده از این روش را پیشنهاد می دهد. محققانی که این مقاله را تألیف کرده اند می گویند استقرار این گزینه نیازی به تحقیق و توسعه ندارد ، زیرا این روش از دهه ۱۹۳۰ میلادی آغاز شده است.
این روش شامل گرفتن خون از شخصی است که ویروس داشته و از آن بهبود یافته است. با استفاده از سرم بخشی از خون فرد که حاوی آنتی بادی های ضد عفونی است دریافت می شود. محققان امیدوارند که بتوانند این آنتی بادی ها را به فرد دیگری تزریق کنند تا از بروز عفونت جلوگیری کنند و هم از این روش برای مقابله با کروناویروس کمک بگیرند.
دکتر آرتورو کازادوال ، استاد دانشکده بهداشت عمومی جان هاپکینز بلومبرگ در بالتیمور و نویسنده مقاله جدید گفت: تمام این کارها قابل انجام است ؛ اما برای انجام آن ، نیاز به تلاش ، سازماندهی ، منابع و افرادی داریم که از این بیماری بهبود یافته اند و می توانند خون اهدا کنند.
سیستم ایمنی بدن ما می تواند ویروس را از بین ببرد
یک مطالعه جدید ، که در مجله Nature Medicine منشر شده ، پرونده یک بیمار مبتلا به کووید ۱۹ را که ظرف چند روز از این بیماری بهبود یافته ، مستند کرده است. این بیمار زنی ۴۷ ساله بود که در ووهان چین به ویروس مبتلا شده بود و محققان پاسخ ایمنی بدن او را در تلاش برای درک چگونگی روند بهبودی بررسی کردند.
پروفسور کاترین کدزیرسکا ، رئیس آزمایشگاه سلول تی انسانی در گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی انستیتوی Doherty در ملبورن استرالیا به همراه همکارانش مشاهده کردند که ایمونوگلوبولین ها – رایج ترین نوع آنتی بادی – در نمونه های خون زن افزایش یافته اند. دانشمندان همچنین ۷ تا ۹ روز پس از شروع علائم تعداد زیادی سلول ایمنی کلیدی مانند سلولهای تخصصی یاور T ، سلولهای T قاتل و سلولهای B را پیدا کردند.
وی گفت: این یک گام باورنکردنی رو به جلو برای درک آنچه باعث بهبودی بیمار مبتلا به کروناویروس می شود ، است. مردم می توانند از روشهای ما برای درک پاسخهای ایمنی در گروههای COVID-19 بزرگتر استفاده کنند و همچنین درک کنند که چه کمبودی در بدن کسانی که دچار پیامدهای کشنده این ویروس می شوند، وجود دارد.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید