کرونا ویروس در چین توسط «انتقال پنهان» شیوع یافته است
ایسنا علوم پزشکی تهران – در یک مطالعه جدید که در ژورنال Science منتشر شده است ، پژوهشگران روند شیوع ویروس کرونا یا SARS-CoV2 را در سراسر چین ردیابی کرده و نتیجه گرفتند که ۸۶ درصد از عفونت های اولیه ناشناخته هستند و جایی ثبت نشده اند. محققان می گویند افزایش شدید تست کرونا و […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – در یک مطالعه جدید که در ژورنال Science منتشر شده است ، پژوهشگران روند شیوع ویروس کرونا یا SARS-CoV2 را در سراسر چین ردیابی کرده و نتیجه گرفتند که ۸۶ درصد از عفونت های اولیه ناشناخته هستند و جایی ثبت نشده اند. محققان می گویند افزایش شدید تست کرونا و روند شناسایی موارد غیر مستند برای کاهش سرعت انتشار ویروس بسیار حیاتی است.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از اطلس نیوز، در این مطالعه که با همکاری دانشمندان دانشگاه کلمبیا ، امپریال کالج لندن ، یوسی دیویس و دانشگاه هنگ کنگ انجام شد، از یک مدل رایانه ای برای شبیه سازی شیوع و گسترش اسپاتوتومورال ویروس مبتنی بر موارد گزارش شده در ۳۷۵ شهر چین بین ۱۰ تا ۲۳ ژانویه استفاده کردند. نهایتا مشخص شد که نرخ شیوع ویروس در سراسر چین در ژانویه تنها با در نظر گرفتن موارد تایید شده قابل توضیح نیست. در واقع ، این مدل نشان می دهد که ۸۶ درصد از موارد ابتلا به کروناویروس در طی این دوره زمانی شناسایی و ثبت نشده اند.
جفری شامان ، از دانشکده Mailman University Columbia و یکی از نویسندگان این مطالعه جدید می گوید: انفجار موارد COVID-19 در چین عمدتا توسط افراد با علائم خفیف ، محدود و بدون علائم کشف نشده انجام شده است. بسته به مسری بودن و تعداد آنها ، موارد شناسایی نشده می توانند بخش بزرگی از جمعیت را در معرض خطر ویروس قرار دهند. ما دریافتیم که موارد بسیار زیادی از مبتلایان به COVID-19 در چین شناسایی نشده اما همچنان مسری هستند. این زنجیره انتقال پنهان همچنان به عنوان یک چالش اساسی در روند مهار این شیوع ادامه خواهد یافت.
این مطالعه نشان داد که این موارد غیر مستند به اندازه موارد تایید شده کرونا مسری نیستند و برآوردها نشان می دهد که آنها تقریباً به شدت نیمی از افراد تایید شده مسری هستند. با این حال ، این گزارش نشان می دهد که این موارد خفیف و تایید نشده اصلی ترین عامل ایجاد ۷۹ درصد از موارد تایید شده کرونا ویروس هستند.
شبیه سازی ثانویه ردیابی عفونت از ۲۴ ژانویه تا ۸ فوریه ، به دنبال اجرای اقدامات کنترل دقیق چین ، کاهش قابل توجهی در موارد ناشناخته کروناویروس را نشان داد. این امر تأکید بر اهمیت پرهیز از حضور در تجمعات عمومی و انجام تست گسترده در کل جامعه دارد.
وی افزود: افزایش آگاهی از شیوع بیماری ، استفاده بیشتر از اقدامات حفاظتی شخصی و محدودیت سفر باعث کاهش قدرت کلی این ویروس شده است. با این حال ، مشخص نیست که آیا این کاهش قدرت برای مهار کامل ویروس کافی خواهد بود یا خیر.
این اولین مطالعه ای نیست که نشان می دهد حجم زیادی از موارد COVID-19 کشف نشده اند. یک مطالعه توسط امپریال کالج لندن در ماه فوریه تخمین زد که دو سوم موارد ابتلا به کروناویروس در سراسر جهان ممکن است ناشناخته مانده باشند. گرچه این بدان معناست که تعداد زیادی از افراد ممکن است بهCOVID-19 مبتلا شوند و فقط دچار علائم خفیف یا حتی غیر قابل تشخیص شوند ، اما این عامل کنترل ویروس و ردیابی آن را نیز بسیار دشوار می کند.
در جدیدترین نشست مطبوعاتی سازمان بهداشت جهانی ، دکتر تدروس آدانوم مدیر کل WHO مجدداً تأکید کرد که دو مورد مهم در حال حاضر برای هر فرد این است که مسافت اجتماعی را رعایت کند و کشورها نیز باید آزمایشات کرونا را تا حد ممکن گسترش دهند. تست گسترده پیام اصلی مدیرکل تدروس در این جلسه توجیهی بود و در دو نوبت وی این عبارت را تکرار کرد ، “تست ، تست ، تست!”
“ما یک پیام ساده برای همه کشورها داریم: هر مورد مشکوک COVID19 را آزمایش کنید.
اگر تست آنها مثبت شد ، قبل از بروز علائم آنها را از دیگران جدا کنید و بدانید با چه کسانی در تماس تنگاتنگ بوده اند و آنها را نیز آزمایش کنید.
مدیر کل بهداشت جهانی افزود: … مؤثرترین راه برای جلوگیری از آلودگی و نجات جان افراد ، شکستن زنجیره های انتقال COVID-19 است. برای انجام این کار ، شما باید مورد آزمایش قرار گیرید و از دیگران جدا شوید. شما نمی توانید با چشمان بسته به جنگ بروید. اگر متوجه نشویم چه کسی آلوده است ، نمی توانیم این بیماری همه گیر را متوقف کنیم.
سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر آزمایش افرادی که با موارد تأیید شده ابتلا به کرونا ویروس ارتباط نزدیکی داشته اند توصیه می کند حتی اگر این افراد علائمی نداشته باشند.
نتایج مطالعه جدید در مجله Science منتشر شده است.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید