کرونا ویروس چه زمانی ریشه کن می شود؟
ایسنا علوم پزشکی تهران – بیش از یک ماه از زمانی که سازمان بهداشت جهانی شیوع کروناویروس جدید را به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین المللی اعلام کرد می گذرد. از زمان آغاز شیوع بیماری ، بیش از ۹۰ هزار نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده اند و […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – بیش از یک ماه از زمانی که سازمان بهداشت جهانی شیوع کروناویروس جدید را به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین المللی اعلام کرد می گذرد. از زمان آغاز شیوع بیماری ، بیش از ۹۰ هزار نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده اند و بیش از ۳۱۰۰ مورد مرگ ناشی از این ویروس رخ داده است.
راه اندازی سایت کلینیک پوست و مو جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مشاهده کنید
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان، از آنجایی که مقامات و مسئولان بهداشتی برای متوقف کردن شیوع ویروس در تلاش هستند ، حتما این سوال برایتان پیش می آید که در آینده برای این ویروس چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ اینکه کروناویروس چه موقع و چگونه پایان خواهد یافت؟ در اینجا نگاهی به آنچه در هنگام شیوع عفونت های مشابه دیگردر گذشته رخ داده نگاهی میندازیم.
ویروس ابولا
دانشمندان معمولا در هنگام شیوع یک ویروس با واکسن و داروهای ضد ویروسی به مبارزه با آن می روند.
سازمان بهداشت جهانی طی بیانیه ای در مارس ۲۰۱۶ اعلام کرد: این قضیه در سال ۲۰۱۴ هنگامی که ویروس ابولا در آفریقای غربی شیوع پیدا کرده بود صورت گرفت تا زنجیره انتقال این بیماری قطع شود.
دکتر پیتر هوتز استاد و رئیس دانشکده ملی داروهای گرمسیری در کالج پزشکی بیلور در این باره گفت: شیوع ویروس ابولا پس از یک واکنش هماهنگ بین المللی پایان یافت.
هنگامی که این بیماری بار دیگر در سال ۲۰۱۸ شیوع پیدا کرد ، دو روش درمانی که از اولین شیوع پیدا شده بود به کلیه بیماران در جمهوری دموکراتیک کنگو ارائه شد.
دکتر هوتز گفت: در هر دو بار مداخله و تلاش انسانی بود که در کنترل ویروس ابولا تفاوت را رقم زد. در حال حاضر هیچ واکسن یا درمان ضد ویروسی خاصی برای مهار کروناویروس جدید وجود ندارد، اما تلاشهای بسیاری در این زمینه در حال انجام است.
وی گفت: من بسیار خوش بین هستم که یک داروی موثر و پروتکل ضد ویروسی خوب در هفته ها و ماه های آینده داشته باشیم.
بر اساس اظهارات تدروس آدانوم، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۲۰ واکسن کروناویروس در حال تولید هستند و اولین آزمایش بالینی یک داروی ضد ویروسی جدید نیز در حال انجام است.
در حالی که تیم هوتز یکی از کسانی است که بر روی توسعه واکسن کروناویروس کار می کند ، وی اظهار داشت که خوشبین نیست داروی این ویروس در مدت زمان اوج شیوع آن کشف شود. وی گفت: ابتدا واکسن ها باید مورد راستی آزمایی بالینی قرار گیرند، سپس باید مورد تأیید قرار بگیرند و با توجه به آزمایشات طاقت فرسا در زمینه ایمنی واکسن ها، به احتمال زیاد بعید است که واکسن کرونا پیش از شیوع گسترده آن و به موقع در دسترس عموم مردم قرار گیرد.
درمانگاه زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مشاهده کنید
سارس
جان نیکولز، استاد بالینی آسیب شناسی در دانشگاه هنگ کنگ گفت: شیوع ویروس SARS در ژوئیه ۲۰۰۳ با استفاده از اقدامات بهداشتی موثر مانند شستشوی مکرر دست ها به اضافه عوامل محیطی مانند درجه حرارت بالا و رطوبت ماه های تابستان به پایان رسید.
بیماری SARS نوعی دیگر از کروناویروس است که در سال ۲۰۰۳ بیش از ۸۰۰۰ نفر را در سراسر جهان آلوده کرد. دکتر هوارد مارکل ، مدیر مرکز تاریخ پزشکی دانشگاه میشیگان گفت: تا ماه مه همان سال ، ویروس سارس ریشه کن شد.
چگونه یک بیماری ویروسی ریشه کن می شود؟ دکتر مارکل گفت : گاهی اوقات به این دلیل است که وضعیت هوا تغییر می کند و بعضی اوقات به این دلیل است که تعداد زیادی از افراد آلوده می شوند و در نتیجه جامعه در برابر آن ایمن می شود.
مارکل گفت: اگر مجبور شوم در باره کروناویروس هم پیش بینی کنم ، باید بگویم که به احتمال بسیار زیاد تا مه یا ژوئن یا ژوئیه این ویروس ریشه کن خواهد شد. اما ، این بدان معنا نیست که برای همیشه از بین می رود.
آنفلوانزای H1N1
شیوع ویروس می تواند همراه فصول تغییر کند. شیوع آنفولانزای H1N1 در سال ۲۰۰۹ باعث ایجاد یک بیماری همه گیر شد و اکنون به یک ویروس فصلی تبدیل شده است.
هوتز گفت که ویروس های فصلی در تمام طول سال دیده می شوند ، اما در نیمکره شمالی پیک شیوع آن در ماه های سردتر مانند زمستان رخ می دهد و با فرا رسیدن گرما افت می کند. وی گفت که درک دقیقی از دلیل این ماجرا وجود ندارد ، اما میزان رطوبت و مدت زمان صرف شده در فضاهای سرپوشیده شلوغ دلایل احتمالی شیوع آن هستند.
هوتز گفت که نمی داند آیا سر و کله کروناویروس در سالهای آتی دوباره پیدا خواهد شد یا خیر زیرا اکنون شواهد یا زمان کافی برای پیش بینی دقیق در این باره وجود ندارد.
درس های مهم
دکتر هوتز اظهار کرد چیزی که مسلم است این که شیوع کروناویروس جدید ، درس های آموخته شده از بیماری های اپیدمی قبلی را یادآوری می کند.
در ابتدای این مسیر یک جاده پر پیچ و خم وجود دارد ولی بعد از مدتی کارشناسان بهداشتی دسته بندی های جدید انجام می دهند زیرا می آموزند که این پاتوژن چگونه رفتار می کند و از چه طریقی به افراد آسیب پذیر سرایت می کند.
مارکل گفت: محتمل ترین راه حل، فراموشی جهانی است. کروناویروس بالاخره بعد از مدتی فروکش می کند و مردم به زندگی عادی خود برمی گردند و دیگر به شیوع آن فکر نمی کنند. اما این ممکن است مشکل ساز باشد چون مردم باید هوشیار و آماده بمانند.
درمان در منزل یکی از مقالات برتر را مشاهده کنید
وی گفت: درس اصلی این است که ما در عصر جدیدی از بیماریهای عفونی زندگی می کنیم و از این به بعد سر و کله زشت آنها به طور مرتب پیدا خواهد شد. درسی که هنوز به خوبی نیاموخته ایم این است که باید برای این امر به خوبی آماده شویم.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید