حوادث طبیعی تأثیری در تعیین جنسیت فرزندان ندارد
ایسنا علوم پزشکی تهران – همه ما خانواده هایی را می شناسیم که صاحب فرزندان پسر متعدد می شوند. بعد از اینکه اولین پسرشان به دنیا می آید یکی پس از دیگری پسران بعدی پشت سر هم به دنیا می آیند! آیا برخی خانواده ها واقعا مستعد به دنیا آوردن یک جنسیت خاص از فرزندان […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – همه ما خانواده هایی را می شناسیم که صاحب فرزندان پسر متعدد می شوند. بعد از اینکه اولین پسرشان به دنیا می آید یکی پس از دیگری پسران بعدی پشت سر هم به دنیا می آیند!
آیا برخی خانواده ها واقعا مستعد به دنیا آوردن یک جنسیت خاص از فرزندان هستند؟
برخی دانشمندان تصور می کنند اینکه شما در آینده صاحب یک فرزند دختر یا پسر می شوید از طریق پدر به ارث می برید، اگرچه کسی چنین ژنی را شناسایی نکرده است.
برخی دیگر ابراز داشته اند که وقتی صحبت از فرزند آوری می شود، این امر به صفات وراثتی ارتباط دارد که می تواند منجر به برتری سیر تکاملی یک جنس نسبت به جنس دیگر شود. به عنوان مثال مطالعات حاکی از این است که والدین بلند قد پسرهای بیشتری دارند یا والدین زیبا دختران بیشتری دارند اگرچه این نظریه مورد مخالفت قرار گرفته است. فرضیه دیگر این است که هورمون های والدین در لحظه لقاح تأثیر گذار هستند.
با این حال، یک مطالعه جدید که تمام جمعیت سوئد را از سال ۱۹۳۲ مورد بررسی قرار می دهد، می گوید که جنسیت فرزندان کاملاً وابسته به شانس است.
دکتر برنان زیتچ ، عضو دانشکده روانشناسی دانشگاه کوئینزلند نویسنده اصلی این مقاله که در ژورنال Proceedings of the Royal Society B منتشر شده گفت: ما دریافتیم که والدین تمایل ذاتی به داشتن فرزندان از نوع یک جنسیت خاص ندارند، در عوض، جنسیت فرزندان آنها اساسا تصادفی است.
زیتچ گفت: اگر پسر و دختر زیادی در خانواده خود دارید، این فقط یک اتفاق تصادفی است.
محققان با استفاده از اطلاعات مربوط به زاد و ولدهای کشور سوئد، این امکان را بررسی کردند که آیا خواهر و برادر شانس بیشتری برای داشتن فرزندان با جنسیت مشابه دارند. تجزیه و تحلیل آماری آنها این احتمال را که خصوصیات والدین در احتمال داشتن پسر یا دختر تاثییر می گذارند، رد کرد.
دکتر زیتچ افزود: از آنجا که خواهر و برادرها ۵۰٪ از ژنتیک مشابهی برخوردا هستند، اگر زمینه ژنتیکی در تعیین جنسیت فرزندان تاثیرگذار باشد، بنابراین در تعیین جنسیت فرزندان شاهد ارتباط بین خواهر و برادر خواهیم بود. با این حال ، خواهران و برادران مورد مطالعه فرزندان با جنسیت مشابه نداشتند. احتمال دختر دار شدن افراد به این بستگی ندارد که خواهر و برادر او فرزند دختر داشته باشند یا پسر.
زیتچ بیان کرد که حجم عظیمی از داده های مورد استفاده – ۴.۷ میلیون تولد – به این معنی است که آنها با اطمینان از این یافته ها صحبت می کنند. او گفت ما داده های تمام سوئدی ها متولد شده پس از سال ۱۹۳۲ را در این پژوهش تجزیه و تحلیل کردیم.
او گفت: تحقیقات دیگر در مورد این موضوع از جامعه آماری بسیار کوچکتری استفاده کرده اند که می تواند مثبت کاذب ایجاد کند.
به عنوان مثال ، یک مطالعه در سال ۲۰۰۸ بر روی ۹۲۷ شجره نامه که ۵۵۶۳۸۷ نفر را از سال ۱۶۰۰ در بر می گرفت ، نشان داد که اگر مرد صاحب فرزندان پسر بیشتری میشد، این پسرها به احتمال زیاد در آینده فرزندان پسر بیشتری می آورند. این مطالعه حاکی است که یک ژن کشف نشده تعیین می کند که آیا اسپرم مرد حاوی تعداد بیشتری کروموزوم ایکس است یا وای، که بر جنسیت فرزندان او تأثیر می گذارد. پسران معمولاً دارای کروموزوم X و Y هستند و دختران دارای دو کروموزوم X هستند.
پژوهشگران دیگر دریافتند که وقتی کمبود غذا وجود دارد ، زنان بیشتر صاحب فرزندان دختر می شوند. مطالعه ای در سال ۲۰۱۲ قحطی Great Leap Forward در چین را که یکی از فاجعه بار ترین قحطی های تاریخ بود را مورد تجزیه و تحلیل قرار داد و نشان داد که در این مدت تعداد نوزادان پسر متولد شده افت شدیدی پیدا کرد، اگرچه دلیل این کاهش شدید مشخص نیست.
برخی دانشمندان فکر می کنند که تغییرات آب و هوایی می تواند نسبت نوزادان زن و مرد را تغییر دهد با این توضیح که در مناطق گرمسیر پسرهای بیشتری متولد می شوند.
دکتر زیتچ در پایان گفت: ما نمی توانیم این احتمال را رد کنیم که حوادث شدید زیست محیطی، مانند قحطی، می توانند نسبت های جنسیتی فرزندان را تحت تاثیر قرار دهند، اما می توانیم با اطمینان بگوییم که حوادث طبیعی که سوئدی ها متولد شده پس از سال ۱۹۳۲ تجربه کرده اند، تاثیری در به دنیا آوردن پسر یا دختر آنها ندارد.
مترجم : مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید