تحریک مغناطیسی مغز به درمان بیماران سکته مغزی کمک می کند
ایسنا علوم پزشکی تهران – نتایج اولیه ارائه شده در کنفرانس بین المللی انجمن سکته مغزی آمریکا در لس آنجلس نشان می دهد تحریک مغناطیسی غیر تهاجمی می تواند فعالیت مغز را در بیماران سکته مغزی تقویت کند. امید است که این دستگاه بتواند سرعت بهبودی بیماران سکته مغزی را افزایش دهد و عملکرد حرکتی […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – نتایج اولیه ارائه شده در کنفرانس بین المللی انجمن سکته مغزی آمریکا در لس آنجلس نشان می دهد تحریک مغناطیسی غیر تهاجمی می تواند فعالیت مغز را در بیماران سکته مغزی تقویت کند. امید است که این دستگاه بتواند سرعت بهبودی بیماران سکته مغزی را افزایش دهد و عملکرد حرکتی را در این بیماران بهبود بخشد.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از اطلس نیوز ، در مطالعه مقدماتی ، ۳۰ بیمار سکته مغزی ایسکمیک مزمن به مدت سه ماه پس از وقوع سکته مغزی و با شرایط ناتوانی جسمی در یک طرف بدن مورد بررسی قرار گرفتند. این گروه از بیماران به طور تصادفی به دو دسته تقسیم شدند که یکی از آنها توسط دارونما ها مورد درمان قرار گرفتند و گروه دیگر تحریک مغناطیسی فعال دریافت کردند. این مطالعه در طی بیست جلسه انجام شد و هر جلسه ۴۰ دقیقه به طول انجامید و چهار هفته طول کشید.
این پژوهش نشان می دهد که این درمان موثر و بی خطر بدون هیچ گونه واکنش نامطلوب است. نتایج آزمایش MRI نشان داد که فعالیت مغزی در گروهی که محرک مغناطیسی دریافت کردند تقریباً نه برابر بیشتر در نزدیکی مناطق آسیب دیده بر اثر سکته مغزی رخ داده است.
دیوید چیو ، نویسنده اصلی این تحقیق می گوید: “قدرت افزایش فعالیت فیزیولوژیکی مغز شگفت آور بود. فقط با سی عدد نمونه مورد بررسی از نظر آماری تغییری چشمگیر در فعالیت مغز مشاهده شده است.”
از آنجا که این مطالعه محدود و مقدماتی بود ، توانایی ارزیابی اینکه آیا دستگاه تحریک مغز منجر به پیشرفت بالینی ملموس در عملکرد حرکتی می شود را ندارد. با این حال ، میزان بهبود عملکرد حرکتی افراد می تواند در داده های تست MRI فعالیت مغز مربوط به سرعت راه رفتن ، قدرت دست و سایر عملکردهای حرکتی بازو مشاهده شود.
میچل الکلیند ، رئیس انجمن قلب آمریکا و استاد عصب شناسی و اپیدمیولوژی دانشگاه کلمبیا نیویورک ، این مطالعه را هیجان انگیز توصیف می کند . اگرچه این پژوهش هنوز در مراحل اولیه خود است ، سادگی این دستگاه باعث می شود که بتوان آن را به راحتی در خانه بیمارانی که از سکته مغزی بهبود می یابند مورد استفاده قرار داد.
الکیند ، پژوهش دیگری که البته در تحقیقات جدید مشارکت نداشته می گوید: ” این یک موضوعی است که در طی سالهای متمادی در حال پیشرفت است و دیدن این که تا این مرحله رسیده بسیار هیجان انگیز است.” مزیت روش تحریک مغناطیسی این است که بیمار می تواند آن را در خانه با خود داشته باشد. حتما لازم نیست آنها به مراکز درمانی یا کلینیک پزشکی مراجعه کنند تا این نوع درمان بر روی آنها انجام شود. ”
در حال حاضر یک آزمایش گسترده تر برای ارزیابی دقیقتر کارایی دستگاه در بهبود عملکرد حرکتی در بیماران سکته مغزی انجام شده است. موسسه پزشکی سرایا ، شرکتی که ثبت اختراع دستگاه جدید را انجام داده است ، پشتیبانی از آزمایشات بزرگتر را انجام می دهد. دکتر چیو ، مدیر مرکز سکته مغزی اسکورلوک در بیمارستان هوستون تگزاس ، خوشبین است که این فناوری روشی که پزشکان برای درمان بیماران سکته مغزی استفاده می کنند را بهبود خواهد داد.
چیو افزود: “اگر این یافته ها در یک آزمایش چند مرکزی بزرگتر مورد تایید قرار گیرد، دستاوردهای عظیمی خواهد داشت.” این فناوری اولین درمان اثبات شده برای بهبود عملکرد حرکتی پس از سکته مغزی ایسکمیک مزمن است.
نتایج این تحقیقات جدید در کنفرانس بین المللی سکته مغزی ۲۰۲۰ در لس آنجلس ارائه شد.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید