پیشگیری از ابتلا به کرونا/ حداقل دو هفته به کسانی که سفرهای خارج از کشور رفتند، نزدیک نشوید
ایسنای علوم پزشکی تهران – یک متخصص ریه در مورد راهکارهای پیشگیرانه ابتلا به کرونا ویروس جدید گفت: باید سعی کنیم حداقل تماس را با کسانی که به سفرهای زیارتی یا کشورهای آسیایی مثل چین رفته اند، داشته باشیم. در سال ۲۰۱۲ هم ویروس همه گیری به کشور وارد شد و منشأ آن کشور عربستان […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – یک متخصص ریه در مورد راهکارهای پیشگیرانه ابتلا به کرونا ویروس جدید گفت: باید سعی کنیم حداقل تماس را با کسانی که به سفرهای زیارتی یا کشورهای آسیایی مثل چین رفته اند، داشته باشیم. در سال ۲۰۱۲ هم ویروس همه گیری به کشور وارد شد و منشأ آن کشور عربستان و شهر مکه اعلام شد بنابراین باید سعی کنیم حداقل دو هفته از تماس با کسانی که از سفر بازگشتند، اجتناب کنیم.
دکتر احتشام در گفت وگو با ایسنای علوم پزشکی تهران، در مورد ماهیت کرونا ویروس گفت: کرونا ویروس های قبلی تنها بین حیوانات منتقل می شد و احتمال انتقال حیوان به انسان کم بود، اما نسل جدید این کرونا ویروس ها از حیوان به حیوان و انسان به انسان انتقال می یابد؛ انتقال این ویروس بین انسان به انسان در حال گسترش است و هنوز نوع ژن این ویروس جدید را کامل آنالیز نکردند و در حال بررسی RNA آن هستند.
وی در مورد خطرات نسل تازه کرونا ویروس گفت: کرونا ویروس ها همیشه سرماخوردگی های ساده بودند که در فصل زمستان و بهار شیوع بیشتری داشتند، ولی نسل جدید کرونا ویروس ها در نهایت به بیماری ریه با نام علمی ARDS یا سندرم دیسترس تنفسی بالغین منجر می شود و احتمال مرگ و میر مبتلایان به این بیماری بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد است.
دکتر احتشام در مورد علایم بیماری نسل تازه کرونا ویروس، اظهار کرد: علایم این بیماری شبیه سرماخوردگی ساده، همراه با سرفه، تب، آبریزش بینی و تنگی نفس است؛ معمولاً کرونا ویروس ها تا همین حد علایم دارند و باید ظرف چند روز بهبود یابند، ولی کرونا ویروس هایی که پیشرفته تر شوند به سمت علایم شبه ذات الریه می روند، یعنی درد قفسه سینه، تب های شدید و بسیار طولانی، خلط های چرکی و در نهایت اگر ریه بیش از حد درگیر شود و علایم تنفسی فوقانی، کاملاً سیستم تحتانی تنفس را درگیر کند، علاوه بر علایمی که بیان کردم، علایم ARDS نیز بروز می کند یعنی فرد مبتلا، به سختی تنفس می کند و اکسیژن بدن پایین می آید که بیمار نیاز به اقدامات پیشرفته مثل لوله گذاری و… دارد.
این متخصص ریه احتمال خطر ابتلا افراد مستعد به کرونا ویروس را بالاتر دانست و تصریح کرد: به طور کلی یکسری افراد در معرض خطر بیشتر هستند، همانطور که این افراد در بیماری های قبلی مثل آنفولانزا احتمال داشت که زودتر و به صورت حادتر به این بیماری مبتلا شوند، این افراد شامل اطفال، زنان باردار، زنان و مردان مسن است.
وی ادامه داد: به طور کلی کسانی که سیستم ایمنی ضعیف داشته باشند، چه بیماران سرطانی که شیمی درمانی می شوند و بیماران نارسایی کلیه که دیالیز می شوند، بیماران دیابتی و بیماری های مزمن و انسداد مزمن ریه بیشترین افراد در معرض خطر هستند که به این ویروس ها مبتلا می شوند و می توانند مراحل بالای درگیری تنفسی در میان آنان رخ دهد.
این متخصص ریه در مورد راهکارهای پیشگیرانه ابتلا به کرونا ویروس جدید گفت: باید پیشگیری و مراقبت های لازم را به عمل آوریم. باید سعی کنیم حداقل تماس را با کسانی که به سفرهای زیارتی یا کشورهای آسیایی مثل چین رفته اند، داشته باشیم. در سال ۲۰۱۲ هم ویروس همه گیری به کشور وارد شد و منشأ آن کشور عربستان و شهر مکه اعلام شد بنابراین باید سعی کنیم حداقل دو هفته از تماس با کسانی که از سفر بازگشتند، اجتناب کنیم.
دکتر احتشام افزود: مراقبت های اولیه مثل شست وشوی مداوم دست ها، پرهیز از دست دادن و روبوسی مخصوصاً با افرادی که علایم سرماخوردگی دارند، ضروری است. در اماکن عمومی اگر تماسی با شیء داشتیم حتماً دست ها را بشوییم، محیط کار خود را استریل و تمیز کنیم؛ این اقدامات پیشگیرانه بسیار کمک می کند که حداقل تماس را با این ویروس داشته باشیم.
دکتر احتشام در پایان خاطرنشان کرد: این ویروس بر خلاف آنفولانزا هیچ درمان خوراکی ندارد و تنها می توان اقدامات حمایتی انجام داد بنابراین تشخیص به موقع این بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن بسیار به ما کمک می کند. لازم است افرادی که از کشورهای مبتلا به این ویروس به کشورمان سفر کردند، کاملاً در قرنطینه قرار گیرند تا تیپ جدید این ویروس وارد کشور نشود چرا که این ویروس کشنده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید