آیا شیر به همان اندازه که فکر می کنیم برای سلامتی مفید است؟
ایسنای علوم پزشکی تهران – بسیاری از افراد شیر را در رژیم غذایی خود قرار می دهند، اما تعداد کمی از آنها مقدار روزانه توصیه شده را می نوشند. اکنون کارشناسان از ما می خواهند که در مورد این توصیه ها تجدید نظر کنیم و توضیح دهیم که چرا شیر ممکن است آنقدر که فکر […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – بسیاری از افراد شیر را در رژیم غذایی خود قرار می دهند، اما تعداد کمی از آنها مقدار روزانه توصیه شده را می نوشند. اکنون کارشناسان از ما می خواهند که در مورد این توصیه ها تجدید نظر کنیم و توضیح دهیم که چرا شیر ممکن است آنقدر که فکر می کنیم سالم نباشد.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از مدیکال نیوز تودی، تصویری که از لبنیات در ذهن عموم نقش بسته کمی مخدوش است. مردم معمولا از جو ، بادام و شیر سویا به عنوان جایگزین های سازگار با محیط زیست استقبال می کنند.
اما برای بسیاری از افراد در سنین مختلف، شیر گاو همچنان به عنوان یک مکمل همراه قهوه ، یا به عنوان یک نوشیدنی در زمان خواب مصرف می شود.
دستورالعملهای غذایی ایالات متحده بین سالهای ۲۰۱۵-۲۰۲۰ توصیه می کند که افراد در سن ۹ سال و بالاتر ، روزانه معادل سه فنجان لبنیات بدون چربی و یا کم چرب (۱٪) مصرف کنند. طبق دستورالعمل وزارت بهداشت ، درمان و خدمات انسانی و همچنین وزارت کشاورزی ایالات متحده منظور از لبنیات شیر ، ماست ، پنیر و شیر سویا است.
با این حال متوسط میزان لبنیاتی که بزرگسالان ایالات متحده مصرف می کنند ، روزانه حدوداً ۱.۶ فنجان است که بسیار کمتر از میزان توصیه شده است.
آیا این بدان معنی است که همه ما باید به دنبال افزایش مصرف لبنیات باشیم؟
کارشناسان در مجله پزشکی نیوانگلند می نویسند که چنین چیزی ضرورت ندارد. در عوض ، آنها صحت شواهد بنیادین این توصیهها را زیر سوال می برند و استفاده از منابع جایگزین برای تأمین مواد مغذی لازم برای سلامتی ما را پیشنهاد می کنند.
بحث در مورد شیر در حقیقت موضوع جدیدی نیست. در سال ۲۰۱۴ ، کانی مک ویور ، استاد برجسته و مدیر سابق گروه علوم تغذیه ای دانشگاه پورود در وست لافایت ، مقاله ای را در ژورنال آمریکایی Journal of Clinical Nutrition نوشت که حاکی از عدم وجود شواهد مستند در حمایت از دستور العمل های فعلی مصرف لبنیات است. ویور در مقاله خود که بخشی از آن توسط مؤسسه بین المللی دانون تأمین شد ، به دلایل تاریخی اهمیت نوشیدن شیر در رژیم غذایی ما اشاره کرد.
غذاهای لبنی در اکثر توصیه های رژیم غذایی نقش اصلی را ایفا می کنند. آنها مجموعه ای از مواد مغذی ضروری و ترکیبات فعال زیستی را برای سلامتی انسان فراهم می کنند که تامین آنها با استفاده از رژیم های غذایی بدون محصولات لبنی دشوار است.
وی ادامه می دهد: “از زمان وقوع انقلاب کشاورزی ، یعنی هنگامی که منابع غذایی شکارچیان از غذاهای گیاهی سرشار از کلسیم جای خود را به غلات با کلسیم کم دادند، منبع اصلی تامین کلسیم در رژیم غذایی انسان شیر بوده است.”
شیر از زمان انتشار اولین دستورالعملهای رژیم غذایی ایالات متحده در سال ۱۹۱۷ همیشه مورد تاکید کارشناسان غذایی بوده است. هر ۵ سال ، کمیته مشورتی دستورالعملهای غذایی آمریکایی این راهنما را به روز می کند و شواهد موجود را نیز بررسی می کند.
پروفسور ویور در تحقیقات خود نشان می دهد که چگونه پیروی از یک رژیم غذایی بدون لبنیات به سبک آمریکایی ، نوجوانان ۹ تا ۱۸ ساله را برای دستیابی به میزان کلسیم مورد نیازشان با مشکل مواجه می کند.
مصرف روزانه مواد مغذی مانند شیر و پنیر به تامین “۳/۴۶٪ کلسیم ، ۶/۱۱٪ پتاسیم و ۹/۷٪ منیزیم مورد نیاز در رژیم غذایی آمریکایی ها کمک می کند.
با این حال ، وقتی صحبت از سلامتی به طور کلی می شود ، پروفسور ویور می نویسد: “صحت شواهد موجود در زمینه ارتباط مصرف لبنیات و سلامتی به دلیل عدم وجود آزمایشات کنترل شده تصادفی قابل استناد نیست.”
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید