اسراف مواد غذایی در جهان دو برابر تخمین های قبلی است
ایسنا علوم پزشکی تهران – براساس مطالعه جدیدی که در مجله PLOS One منتشر شده است ، دو برابر بیشتر از آنچه قبلاً تخمین زده می شد – یا یک سوم از کل مواد غذایی موجود برای مصرف انسان – هدر می رود ، در حالی که مردم کشورهای ثروتمند بیش از این مقدار غذا […]
ایسنا علوم پزشکی تهران – براساس مطالعه جدیدی که در مجله PLOS One منتشر شده است ، دو برابر بیشتر از آنچه قبلاً تخمین زده می شد – یا یک سوم از کل مواد غذایی موجود برای مصرف انسان – هدر می رود ، در حالی که مردم کشورهای ثروتمند بیش از این مقدار غذا اسراف می کنند.
به گزارش ایسنا علوم پزشکی تهران به نقل از سی ان ان ، محققان به بررسی ارتباط بین اسراف مواد غذایی و میزان ثروت پرداختند و دریافتند بین این دو عامل ارتباط مستقیمی وجود دارد. آنها همچنین دریافتند که مردم کشورهای فقیر با بدست آوردن پول بیشتر ، مواد غذایی بیشتری را نیز هدر می دهند.
در این مطالعه زباله های مواد غذایی با استفاده از هزینه های مصرف کننده تخمین زده شده و مشخص شد که در سطح جهان ، مردم در سال ۲۰۱۱ به اندازه ۷۲۷ کالری در روز غذا ، یا ۲۵٪ کالری موجود برای مصرف انسان ، در مقایسه با ۳۵۱ کالری در روز در سال ۲۰۰۳ غذا دور ریخته اند. اگرچه محققان اعلام کردند که آمار مربوط به سال ۲۰۰۳ شامل پسماندهای غذایی برخی از بزرگترین کشورها از جمله ایالات متحده نمی شود بنابراین آنها با اصلاح شیوه تحلیل داده ها ، مقدار پسماند مواد غذایی را برای سال ۲۰۰۵ برابر با ۵۲۶ کالری در روز محاسبه کردند.
پژوهشگران اعلام کردند که اسراف مواد غذایی “مشکلی در بین قشر ضعیف جامعه” یا در کشورهای در حال توسعه نیست و به اصطلاح “خاصیت ارتجاعی” یا رشد پسماند غذایی با افزایش درآمد افراد ایجاد می شود.
خاصیت انعطاف پذیری اسراف مواد غذایی مفهوم جدیدی در این مطالعه است که بیان می کند وقتی درآمد افراد افزایش می یابد ابتدا اسراف مواد غذایی در این خانواده ها به سرعت افزایش پیدا می کند،اما بعد از مدتی با ثبات وضعیت این افراد میزان اسراف مواد غذایی کاهش می یابد.
محققان این پروژه تخمین زده اند که در کشورهای فقیر و با درآمد متوسط ، مصرف کنندگانی که درآمد آنها حداقل به ۶.۷۰ دلار در روز افزایش یابد شروع به اسراف مواد غذایی می کنند.
نویسندگان این مطالعه افزودند که بدون دخالت هیچ عامل بیرونی ، نحوه اسراف مواد غذایی در کشورهای فقیر با کشورهای توسعه یافته ثروتمندتر در یک راستا قرار دارند.
اگر این اقتصادهای در حال رشد از همان الگوی کشورهای توسعه یافته پیروی کنند ، ما به زودی شاهد شیوه یکسان اسراف مواد غذایی در این کشورها نیز خواهیم بود.
این مطالعه از سیاستگذاران کشورهای در حال توسعه می خواهد تا از طریق برنامه های آگاهی بخش مصرف کننده و آموزش های ضروری به مصرف کنندگان ، از بروز این مشکل پیشگیری کنند.
کارشناسان محیط زیست زباله های غذایی را به عنوان یکی از مهمترین مشکلات محیط زیستی در سراسر جهان شناسایی کرده اند و آژانس محیط زیست سازمان ملل متحد هدف بلند پروازانه از بین بردن نیمی از کل زباله های مواد غذایی تا سال ۲۰۳۰ را در دستور کار خود دارد.
این آژانس در وب سایت خود آورده است: در سطح جهان ، اگر میزان زباله های مواد غذایی را به عنوان یک کشور مستقل در نظر بگیریم، این کشور تبدیل به سومین انتشار دهنده گازهای گلخانه ای پس از کشورهای چین و ایالات متحده خواهد بود. منابع مورد نیاز که برای تولید این حجم از مواد غذایی از بین می روند ، حدود ۳.۳ میلیارد تن دی اکسید کربن تولید می کنند و اثرات جبران ناپذیر زیست محیطی بر جای می گذارند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید