عواملی که انتقال کرونا ویروس بین انسان ها را افزایش می دهند
ایسنای علوم پزشکی تهران – مختصص بیماری های عفونی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) در مورد راه انتقال بیماری کرونا ویروس میان انسان ها، گفت: راه انتقال بیماری کرونا ویروس از انسان به انسان، ترشحات تنفسی است که در محیط های بسته در فاصله یک تا دو متری می تواند انتقال […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – مختصص بیماری های عفونی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) در مورد راه انتقال بیماری کرونا ویروس میان انسان ها، گفت: راه انتقال بیماری کرونا ویروس از انسان به انسان، ترشحات تنفسی است که در محیط های بسته در فاصله یک تا دو متری می تواند انتقال پیدا کند. سرما و زندگی تجمعی که در فصول سرد و فضای بسته است نیز ریسک انتقال این بیماری را افزایش می دهد.
دکتر حسینی در گفت وگو با ایسنای علوم پزشکی تهران، درباره ماهیت کرونا ویروس اظهار کرد: کرونا از خانواده ویروس هایی است که از نظر ژنومی RNA ویروس هستند. در حقیقت کرونا ویروس جزو ویروس های عفونت های تنفسی هستند. از نظر همه گیری و مخزن بیماری نیز، بیشتر مخازن حیوانی مانند خفاش، شتر، مار و گربه سانان دارند.
این مختصص بیماری های عفونی ادامه داد: انسان ها در این زنجیره به شکل اتفاقی مبتلا می شوند و علاوه بر ابتلا می تواند به عنوان یک منبع انتشار بیماری هم باشد، یعنی گسترش بیماری در جامعه انسانی به شکل موقت ناشی از مخازن و منابع انسانی است. علایم تنفسی، کرونا ویروس مانند ویروس آنفولانزاست، ولی دوره نهفته این بیماری مقداری طولانی تر از ویروس های تنفسی و آنفولانزاست و از دو روز تا چهارده روز، به طور متوسط حدود ۵ تا ۷ روز طول می کشد.
دکتر حسینی در مورد راه های انتقال کرونا ویروس گفت: راه انتقال این بیماری از انسان به انسان، ترشحات تنفسی است که در محیط های بسته در فاصله یک تا دو متری می تواند انتقال پیدا کند. سرما و زندگی تجمعی که در فصول سرد و فضای بسته است، ریسک انتقال این بیماری را افزایش می دهد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) افزود: علایم بالینی کرونا ویروس، می تواند علایم کریزا یا سرما خوردگی ساده باشد حتی بعضاً گفته شده است که می تواند بدون علامت هم مخصوصاً در سنین پایین باشد. ولی علایم اصلی شامل تب بالا و سر درد و علایم گوارشی و تهوع و استفراغ است.
وی در مورد خصوصیت بیماری کرونا، گفت: اطفال کمتر به کرونا ویروس مبتلا می شوند، میانگین سنی مبتلایان به کرونا ویروس چهارده سال به پایین است به همین دلیل تاکنون ابتلا افراد به کرونا با سنین پایین تر را کمتر شاهد بودیم این در حالی است که بسیاری از اطفال به سایر ویروس ها مثلاً به ویروس آنفولانزا مبتلا می شوند.
دکتر حسینی گفت: براساس گزارشات و مقالات چین، میانگین سنی مبتلایان به کرونا ویروس ۴۵ تا ۵۰ سال بوده و بیشتر مبتلایان به دلیل تماس های محیطی از جنس مذکر هستند. همچنین مواردی نسبتاً زیادی از ابتلا به کرونا ویروس در میان سالمندان نیز گزارش شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید