مصرف لیتیوم می تواند جلوی پیشرفت آلزایمر را بگیرد
ایسنای علوم پزشکی تهران – مطالعات تازه بر روی موش ها نشان داده که داروی لیتیوم می تواند به درمان بیماری آلزایمر کمک کند. یک مطالعه جدید بر روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که مصرف یک دوز اندک از این ترکیب دارویی می تواند پیشرفت بیماری آلزایمر را حتی در مراحل پیشرفته آن […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – مطالعات تازه بر روی موش ها نشان داده که داروی لیتیوم می تواند به درمان بیماری آلزایمر کمک کند. یک مطالعه جدید بر روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که مصرف یک دوز اندک از این ترکیب دارویی می تواند پیشرفت بیماری آلزایمر را حتی در مراحل پیشرفته آن متوقف کند.
در سال ۲۰۱۷ ، وب سایت مدیکال نیوز تودی گزارشی ارائه داد که نشان می دهد داروی لیتیوم تثبیت کننده خلقی ممکن است به جلوگیری از بیماری زوال عقل نیز کمک کند.
به گزارش ایسنای علوم پزشکی تهران به نقل از وبسایت مدیکال نیوز تودی ، در این مطالعه مشخص شد افرادی که در معرض آب آشامیدنی با غلظت بالاتر لیتیوم قرار دارند ۱۷٪ کمتر از افرادی که آب آشامیدنی بدون لیتیوم می نوشند دچار زوال عقل می شوند.
از آن زمان ، سایر مطالعات اپیدمیولوژیک و بالینی نشان داده اند که مصرف مقدار اندکی لیتیوم می تواند با تأثیرگذاری بر مکانیسم های کلیدی آسیب شناختی موثر در شرایط عصبی ، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.
نتایج یک پژوهش در این زمینه در مجله روانپزشکی Translational Psychiatryمنتشر شده است. این مطالعه نشان می دهد که غلظت لیتیوم به مقدار صد برابر کمتر از آنچه پزشکان معمولاً برای شرایط روانپزشکی مانند اختلال دو قطبی تجویز می کنند می تواند به درمان علائم اولیه بیماری آلزایمر در موش های آزمایشگاهی کمک کند.
دکتر کلودیو کویلو عضو گروه داروسازی و درمانی در دانشگاه مک گیل در کبک ، کانادا نویسنده ارشد این مطالعه بود.
حال ، دکتر کویلو و تیم تحقیقاتی او تصمیم گرفته اند بررسی کنند که آیا میکرودوز لیتیوم در مراحل پیشرفته بیماری آلزایمر نیز دارای همان اثرات مفید است یا خیر.
محققان یافته های جدید خود را در مجله بیماری آلزایمر منتشر کرده اند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید