غذاهای حاوی پروتئین بالا ممکن است سلامت قلب را در معرض خطر قرار دهند
ایسنای علوم پزشکی تهران – طبق یک مطالعه جدید که داده های هزاران نفر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده ، مصرف بیش از حد یک نوع اسید آمینه خاص – موجود در غذاهای غنی از پروتئین – با خطر قلبی بالاتری همراه است. به گزارش ایسنای علوم پزشکی تهران به نقل از وبسایت […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – طبق یک مطالعه جدید که داده های هزاران نفر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده ، مصرف بیش از حد یک نوع اسید آمینه خاص – موجود در غذاهای غنی از پروتئین – با خطر قلبی بالاتری همراه است.
به گزارش ایسنای علوم پزشکی تهران به نقل از وبسایت مدیکال نیوز ، بسیاری از افراد از رژیم های غذایی سرشار از پروتئین پیروی می کنند و این امر می تواند به کاهش وزن و ایجاد توده عضلانی کمک کند.
با این حال ، محققان این سوال را مطرح می کنند که آیا غذاهای غنی از پروتئین فواید کافی برای جبران خطرات احتمالی را ارائه می دهند یا خیر؟
در اکثر موارد ، مطالعات اخیر حاکی از آن است که غذاهای حاوی پروتئین بالا ممکن است بر سلامت قلب و سیستم قلبی عروقی تأثیر بگذارد.
به عنوان مثال ، پژوهشی تازه در مدل های حیوانی ، نشان داد رژیم های غذایی سرشار از پروتئین ممکن است مستقیماً مسئول مشکلات قلبی و عروقی مانند تصلب شراین باشند.
اکنون ، یک پژوهش جدید روی انسانها نشان می دهد بین خوردن غذاها با مقدار اسید آمینه گوگرد زیاد – به طور معمول غذاهای حاوی پروتئین بالا – و خطر افزایش حمله قلبی ارتباط وجود دارد.
یافته های این تحقیق که توسط دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا انجام شده در ژورنال EClinicalMedicine منتشر شده است.
پروتئین ها ترکیبات کوچکی به نام اسیدهای آمینه دارند که بخش های تشکیل دهنده متفاوتی دارند. برخی حاوی اتمهای عنصر گوگرد هستند که به آنها اسیدهای آمینه گوگرد می گوییم.
مشکلات قلبی عروقی
دو مدل از انواع اسید آمینه های گوگرد در مواد غذایی سرشار از پروتئین وجود دارند . نام آنها متونین ، یک اسید آمینه اساسی و سیستئین ، یک اسید آمینه نیمه ضروری است.
بدن انسان برای عملکرد خوب به این اسیدهای آمینه نیاز دارد و باید آنها را از یک منبع غذایی به دست آورد. بدن نمی تواند اسیدهای آمینه اساسی را تولید کند ، و نمی تواند به اندازه کافی انواع نیمه ضروری اسیدهای آمینه را بسازد.
با این حال ، مانند بسیاری از مواد مغذی دیگر ، اگر این اسید ها در مقادیر بیش از حد موجود باشند ، می توانند ضرر بیشتری نسبت به فایده شان داشته باشند.
این همان چیزی است که محققان دانشگاه پنسیلوانیا هنگام بررسی رژیم های غذایی و وضعیت سلامتی ۱۱ هزار و ۵۷۶ نفر دریافتند.
محققان با در نظر گرفتن الگوی ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در افراد مورد بررسی موفق شدند یک شاخص برای اندازه گیری خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، سکته مغزی و دیابت برای هریک از شرکت کنندگان ایجاد کنند.
برای انجام این کار ، آنها سطح نشانگر های زیستی بدن از جمله کلسترول ، تری گلیسیرید ، گلوکز (قند) و انسولین را در خون شرکت کنندگان اندازه گیری کردند که طی یک مرحله ۱۰-۱۷ ساعته صورت می گرفت .
پروفسور جان ریچی ، پژوهشگر این مطالعه بیان کرد: “این نشانگرهای زیستی نشان دهنده خطر ابتلای فرد به بیماری است ، همانطور که سطح کلسترول بالا یک عامل خطرناک برای بیماری قلبی عروقی محسوب می شود”.
پروفسور ریچی اضافه کرد: “بسیاری از این سطوح را می توان تحت تأثیر عادتهای غذایی طولانی مدت فرد در هفته های منتهی به این بررسی در نظر گرفت.”
محققان همچنین اطلاعات مربوط به عادتهای غذایی شرکت کنندگان را که شامل میزان دریافت مواد مغذی بود ، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها افرادی را که گزارش شده اسیدهای آمینه گوگرد بسیار کمی دریافت می کنند، از این پژوهش خارج کردند.
مترجم: مجید پوست چیان
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید