میزان افلاتوکسین در صنعت لبنیات آمریکا ۱۰ برابر بیشتر از میزان این سم در شیر ایران است
ایسنای علوم پزشکی تهران- رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: میزان افلاتوکسین در صنعت لبنیات آمریکا ۱۰ برابر بیشتر از میزان این سم در شیر ایران است و به دلیل استانداردهای سخت گیرانه موجود در کشور، این میزان در کشور هم اکنون معادل کشورهای اروپایی است و در وضعیت کاملا مطلوب و اطمینان بخش است. […]
ایسنای علوم پزشکی تهران- رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: میزان افلاتوکسین در صنعت لبنیات آمریکا ۱۰ برابر بیشتر از میزان این سم در شیر ایران است و به دلیل استانداردهای سخت گیرانه موجود در کشور، این میزان در کشور هم اکنون معادل کشورهای اروپایی است و در وضعیت کاملا مطلوب و اطمینان بخش است.
“محمدرضا قدیر” روز چهارشنبه در چهارمین جلسه شورای اداری استان در سالن کرامت استانداری قم، از شایعات اخیر که موجب تشویش اذهان عمومی شده است، انتقاد کرد و گفت: متاسفانه فضای نامناسبی ایجاد و موجب شده سرانه مصرف شیر در کشور کاهش یابد که در صورت تداوم خطرات جبران ناپذیری به سلامت افراد جامعه بویژه زنان و کودکان وارد خواهد کرد.
درمانگاه زخم جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مشاهده کنید
وی با بیان اینکه شیر به عنوان مواد غذایی پایه تامین کننده بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است، گفت: افلاتوکسین توسط قارچ ها تولید و در تمام دنیا وجود دارد، وقتی دامی علوفه کپک زده مصرف کنده این قارچ وارد بدن دام می شود و از طریق حبوبات و لبنیات وارد بدن انسان می شود.
قدیر، افزود: مصاحبه ای در شبکه سه سیما پخش شده است که کارشناس دعوت شده در آن بدون داشتن اطلاعات به روز و تحقیقاتی از صنعت غذایی و با استناد به پایان نامه ای متعلق به ۲۰ سال پیش، حرف هایی غیرمستند و غیرعلمی ارائه داده است.
وی با بیان اینکه احتمال آلودگی شیر به افلاتوکسین امری غیرقابل اجتناب در دنیا است گفت: استانداردهای سخت گیرانه ای در کشور پیرامون این موضوع وجود دارد به همین دلیل هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
قدیر گفت: دقت در واردات خوراک دام در سال های اخیر موجب شده تا محتوای افلاتوکسین در شیر کشور کاهش بسیار چشمگیری داشته است گفت: صنعت لبنی کشور یکی از صنایع پیشرو و مطرح در منطقه و جهان است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، ادامه داد: بعنوان یک متخصص تاکید می کنم که سرطان کبد ناشی از افلاتوکسین در ایران بسیار پایین و به اندازه انگشتان دست هم نیست و این به نوبه خود نشانه ای از سلامت شیر ایران در زمینه افلاتوکسین است.
درمان در منزل یکی از مقالات برتر را مشاهده کنید
وی تاکید کرد: عده ای عامدانه به دنبال ضربه زدن به صنعت شیر و حذف این ماده ارزشمند از سبد غذایی خانوارهای ایران است که این موضوع خطرهای جدی برای سلامت کشور به همراه خواهد داشت و به صنایع شیر و تولید ملی هم ضربه می زند.
قدیر ادامه داد: سرانه مصرف سالانه شیر کشور کمتر از ۷۰ لیتر است که این معادل مصرف نیم لیوان در روز است و این در حالی است که این میزان در اروپا ۲ لیوان در روز است که میزان مصرف شیر در کشور بسیار پایین و نگران کننده است.
وی گفت: دامن زدن به این مطالب کذب موجب تضعیف صنعت لبنی کشور شده و اطلاع رسانی های صورت گرفته تاکنون تنها ۳۰ درصد از تخریب صورت گرفته در افکار عمومی را ترمیم کرده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم، افزود: اگر فردی به دلیل اجتناب از مصرف شیر گرفتار بیماری شود به طور قطع آن کارشناس و مسئول صداو سیما گناهکار است و انتطار داریم که صدا و سیما از مجریان و کارشناسان خبره استفاده کند
راه اندازی سایت کلینیک پوست و مو جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران را مشاهده کنید
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید