معاون درمان وزارت بهداشت:اثرات سوء حضور دلالها در گردشگری سلامت باعث آسیب جدی به جامعه پزشکی و سرافکندگی حوزه سلامت کشور میشود
ایسنای علوم پزشکی تهران – دکتر قاسم جان بابایی در کنفرانس ویدئویی روسا و معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور گفت: در شرایط کنونی، ورود به عرصه گردشگری سلامت یک وظیفه ملی و یکی از راهکارهای مناسب اقتصاد بدون نفت برای ارزآوری به داخل کشور است. در این جلسه کشوری که با موضوع […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – دکتر قاسم جان بابایی در کنفرانس ویدئویی روسا و معاونان درمان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور گفت: در شرایط کنونی، ورود به عرصه گردشگری سلامت یک وظیفه ملی و یکی از راهکارهای مناسب اقتصاد بدون نفت برای ارزآوری به داخل کشور است.
در این جلسه کشوری که با موضوع توسعه گردشگری سلامت، شنبه ۷ دی ۹۸ بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، از یک سو دکتر قاسم جان بابایی معاون درمان، دکتر عسگری مدیرکل نظارت و اعتباربخشی و مهندس محمودی مشاور اجرایی معاون درمان وزارت بهداشت و از سوی دیگر روسا، معاونان درمان و مسئولین گردشگری سلامت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور حضور داشتند.
از دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، دکتر مهدی رضایی معاون درمان، دکتر مصطفی امینی مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستانها، دکتر محمدحسن شعبانی مشاور معاون درمان در گردشگری سلامت و دکتر معصومه عباسآبادی کارشناس گردشگری سلامت معاونت درمان در سالن کنفرانس ساختمان مرکزی دانشگاه حضور داشتند.
معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تأکید بر نقش صنعت گردشگری سلامت در بهبود اوضاع اقتصادی بیمارستانها گفت: در شرایط کنونی، ورود به عرصه گردشگری سلامت یک وظیفه ملی و یکی از راهکارهای مناسب اقتصاد بدون نفت برای ارزآوری به داخل کشور است. تلاش برای جذب بیمار خارجی نهتنها در درآمدزایی بیمارستانهای دولتی و خصوصی که در گسترش بخشهای دیگر اقتصادی کشور همچون میراث فرهنگی و صنایعدستی و … نقش بسزایی دارد.
وی در ادامه هدف از برگزاری این نشست را بررسی اقدامات دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در دو سال گذشته و چالشهای موجود در حوزه IPD خواند و افزود: بهزودی نحوه پرداخت حقالزحمه پزشکان بخش دولتی در حوزه گردشگری سلامت بازنگری و اصلاح خواهد شد. همچنین سقف تعرفه خدمات بخش خصوصی به گردشگران خارجی نیز در حال بررسی است که پس از تأیید ابلاغ میشود.
دکتر جان بابایی با تأکید بر ورود فعالانه دانشگاههای علوم پزشکی کشور در بحث صنعت گردشگری سلامت و حذف دلالها افزود: اثرات سوء حضور دلالها در این بخش باعث آسیب جدی به جامعه پزشکی و سرافکندگی حوزه سلامت کشور میشود. رقابت با کشورهای همسایه در جذب بیمار خارجی، ساماندهی و اسکان مناسب آن ها توسط شرکتهای تسهیل گر دارای مجوز IPD و پیگیری (Follow Up) بیماران در کشور خودشان پس از پروسه درمان از سوی بیمارستانها از مهمترین دغدغههای ما در این حوزه است. همچنین این موضوع باید بهگونهای مدیریت شود که در ارائه خدمات درمانی به بیماران داخلی خدشهای وارد نشود. دانشگاههای علوم پزشکی در جذب بیمار خارجی چه در بخش دولتی و چه خصوصی باید نقش حمایتی ایفا کنند.
وی در ادامه با اشاره به بازنگری سند درمان کشور، از روسای دانشگاهها خواست پیشنهادهای خود را در توسعه گردشگری سلامت به معاونت درمان وزارت متبوع اعلام کنند.
دکتر عسگری نیز با اشاره نقش مهم توسعه صنعت IPD در ارزآوری گفت: در حال حاضر این مهم باید برنامه اول دانشگاههایی علوم پزشکی برایی احیای منابع مالی حوزه سلامت شود. انتظار میرود دانشگاههای فعال در این حوزه حداقل سه اصل کلی وزارت بهداشت یعنی حضور کارشناس مسلط به زبان انگلیسی یا عربی، ثبت مشخصات بیمار در سامانههای آواب و سپاس و طراحی سایتی برای معرفی خدمات و پزشکان نامی بیمارستانها را رعایت کنند.
در ادامه تعدادی از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور گزارشی از اقدامات توسعهای خود در حوزه گردشگری سلامت را ارائه کردند.
در این راستا دکتر مهدی رضایی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در خصوص اقدامات انجام شده در بحث گردشگری سلامت دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای ظرفیتهای ویژهای برای جذب گردشگر سلامت است. در حال حاضر هفت بیمارستان دولتی و سه بیمارستان خصوصی تحت پوشش دانشگاه دارای مجوز IPD، سه بیمارستان دولتی هم در حال اخذ مجوز و دو بیمارستان امام خمینی (ره) و مرکز طبی کودکان هم دارای مجوز موردی در بخش پیوند عضو هستند. تشکیل کمیته دانشگاهی گردشگری سلامت به ریاست رئیس دانشگاه بهمنظور راهبری و سیاستگذاری و در ذیل آن تشکیل کمیته اجرایی با حضور مسئولین IPD بیمارستانهای خصوصی و دولتی تابعه برای اجرای مصوبات کمیته دانشگاهی همچنین فعالیتهایی تبلیغی همچون طراحی و چاپ کاتالوگ به زبان انگلیسی و راهاندازی سایت به زبان انگلیسی و عربی دانشگاه در کنار سایت بیمارستانها برای معرفی خدمات سلامت، حضور در نمایشگاههای بینالمللی داخلی و خارجی و تعامل با کشورهای همسایه با همکاری معاونت بینالملل، همچنین تولید تیزرهای تبلیغاتی برای هر یک از مراکز درمانی تابعه جهت پخش در نمایشگاهها و رسانههای معتبر کشورهای همسایه و در نهایت آموزش و توانمندسازی پزشکان و کارکنان حوزه IPD و برگزاری کلاس زبان عربی و انگلیسی بهطور رایگان برای ایشان ازجمله اقداماتی است که در حوزه گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال اجراست.
وی موضوع کاهش انگیزه کادر پزشکی برای ارائه خدمت به بیماران خارجی را بسیار مهم و زنگ خطری در توسعه IPD خواند و افزود: نقش پزشکان در رونق این صنعت غیرقابلانکار است و در حال حاضر به دلیل پرداخت پلکانی، پزشکان تمایل کمتری برای فعالیت در این بخشدارند. بهعلاوه موضوعی که اخیراً شرکتهای واسطه به آن دامن میزنند خروج پزشکان ایرانی برای درمان به کشورهای همسایه است که باید در این خصوص چارهاندیشی شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید