محققان کالج سلطنتی لندن موفق شدند:تشخیص بیماریها با کیت آزمایش شخصی
ایسنای علوم پزشکی تهران – محققان کالج سلطنتی لندن با استفاده از نمونه خون بیمار موفق به رشد دیواره عروق خونی و کیت آزمایش شخصی شدهاند که در تشخیص، درمان و علل بیماریهای مختلف موثر است. به گزارش پایگاه خبری ساینسدیلی، در این روش با استفاده از نمونه عروق خونی بیمار، دیواره رگهای خونی در […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – محققان کالج سلطنتی لندن با استفاده از نمونه خون بیمار موفق به رشد دیواره عروق خونی و کیت آزمایش شخصی شدهاند که در تشخیص، درمان و علل بیماریهای مختلف موثر است.
به گزارش پایگاه خبری ساینسدیلی، در این روش با استفاده از نمونه عروق خونی بیمار، دیواره رگهای خونی در محیط آزمایشگاهی پرورش مییابند، سپس با استفاده از این عروق یک کیت شخصی ساخته میشود که میتواند برای آزمایش داروهای مختلف و اطلاع از پیشرفت درمان و همچنین علل بیماریهایی نظیر سکته مغزی، حمله قلبی و دمانس عروق استفاده کرد.
در این روش نمونه خون داوطلبان گرفته و سلولهای پیشرو (precursor cells) ایزوله میشود. در آزمایشگاه این سلولها به دو نوع سلول تشکیلدهنده عروق خونی به نام سلولهای درونرگی (endothelial cells) و سلولهای ماهیچه صاف (smooth muscle cells) تبدیل میشوند. سلولهای درون رگی در لایه داخلی رگ قرار میگیرند و یک پوشش غیرچسبنده فراهم میکنند که از لختهشدن خون و آسیب رگهای خونی محافظت میکند. سلولهای ماهیچه صاف بخش مکانیکی دیواره عروق را تشکیل میدهند و جریان خون را کنترل میکنند. با استفاده از سلولهای پیشرو میتوان عروق خونی بیمار را در محیط آزمایشگاهی رشد داد و بستری برای آزمایش دارو و علل بیماریها فراهم کرد.
محققان امیدوارند با استفاده از این روش بتوانند در آیندهای نزدیک موفق به رشد عروق خونی اختصاصی شوند.
نتایج این مطالعات در نشریه FASEB منتشر شده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید