چگونه خطر انتقال ویروس آنفلوانزا راکاهش دهیم؟نکات متخصص بیماری های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایسنای علوم پزشکی تهران – دکتر اسداللهی امین تاکید می کند: پرهیز از تماس نزدیک با سایر افراد مانند اعضای خانواده و همکاران، استراحت مطلق، پوشاندن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه با ماسک یا دستمال، پرهیز از تماس دست با چشم ها بینی و دهان و ضدعفونی کردن وسایل و سطوحی که […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – دکتر اسداللهی امین تاکید می کند: پرهیز از تماس نزدیک با سایر افراد مانند اعضای خانواده و همکاران، استراحت مطلق، پوشاندن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه با ماسک یا دستمال، پرهیز از تماس دست با چشم ها بینی و دهان و ضدعفونی کردن وسایل و سطوحی که بیمار مبتلا به آنفلوانزا با آنها تماس داشته می تواند خطر انتقال این بیماری را کاهش دهد.
به گزارش ایسنا، کنفرانس هفتگی گروه چشم پزشکی دانشگاه با حضور اعضای هیئت علمی و دستیاران این گروه صبح دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۸ در این بیمارستان برگزار شد.
در این کنفرانس دکتر علی اسدالهی امین، متخصص بیماری های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به شیوع آنفلوانزا در کشور توصیه هایی را برای پیشگیری و کاهش خطر ابتلا به این بیماری ارائه کرد.
آنفولانزا یک بیماری تنفسی واگیردار است
دکتر اسداللهی امین با اشاره به اینکه آنفولانزا یک بیماری ویروسی و واگیردار است گفت: این بیماری مجاری تنفسی مانند گلو، بینی و ریه ها را درگیر میکند. آنفلوانزا در برخی موارد ممکن است خفیف و گاهی شدید باشد که در موارد شدید حتی می تواند منجر به مرگ شود. به همین دلیل گروه های پرخطر مانند کودکان، سالمندان و بیماران قلبی ریوی در مواجهه با این بیماری در معرض خطر بیشتری قرار میگیرند. آنفولانزا دارای انواع A , B, C و D است که نوع A و B آن در انسان اهمیت بیشتری پیدا میکند. آنفلوانزایی که در حال حاضر در کشور ما شیوع پیدا کرده نوع A این بیماری است.
طبق آماری که سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۸ منتشر کرده همه گیری آنفلوانزا در کشور ما بین ۰ تا ۱۰ درصد بوده است. این در حالی است که در سال ۲۰۱۹ این آمار به بالای ۳۰ درصد رسیده است. طبق بررسی هایی که از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ روی ۹ تا ۴۹ میلیون بیمار مبتلا به آنفلوانزا در سطح جهان انجام شده، میزان بستری در این بیماران بین ۱۴۰ تا ۹۶۰ هزار مورد و مرگ بین ۱۲ تا ۷۹ هزار نفر گزارش شده است.
علائم آنفلوانزا به صورت ناگهانی ظاهر میشوند
وی با بیان اینکه آنفولانزا می تواند در ۹۵ درصد موارد علائم خفیف مانند سرماخوردگی ایجاد کند افزود: باید به این نکته توجه کرد که علائم این بیماری به صورت ناگهانی ظاهر میشوند. معمولاً در آنفلوانزا بدن از بالا تا پایین درگیر می شود. تب و لرز، سرفه خشک، گلو درد، آبریزش بینی، درد عضلانی شدید، ضعف و خستگی شدید و اسهال و استفراغ از علائم این بیماری هستند. البته در مواردی ممکن است بیمار دچار تب نباشد ولی علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ غالب باشد.
باید از تماس نزدیک با بیمار پرهیز کرد
دکتر اسدالهی امین تماس نزدیک با بیمار را یکی از راه های انتقال آنفلوانزا دانست و اظهار داشت: این بیماری اغلب از طریق پخش شدن قطرات ناشی از عطسه، سرفه و صحبت کردن منتشر می شود. لمس سطوح آلوده به ویروس و تماس دست با دهان، بینی و چشم ها نیز میتواند باعث انتقال ویروس آنفلوانزا شود. پس ضروری است که در درمانگاه ها و اتاق های عمل از تماس نزدیک با وسایل بیمار مانند تخت، لباس و پرونده بیمار خودداری کنیم . شستشوی دستها با آب و صابون پس از معاینه بیمارانی که مشکوک به آنفلوانزا هستند ضروری می باشد. متاسفانه بر خلاف تمام توصیه هایی که برای توجه به این موضوع مطرح می شود هنوز شاهد هستیم که این موارد رعایت نمی شود.
دوره انتقال ویروس آنفلوانزا از طریق افرادی که دستگاه ایمنی ضعیف تری دارند طولانی تر است
عضو هیئت علمی دانشگاه دوره انتقال ویروس این بیماری را از ۲۴ ساعت پیش از شروع درد شدید عضلانی تا سه یا چهار روز پس از آن برشمرد و گفت: معمولاً بیمارانی که با علائم آنفلوانزا به مراکز درمانی یا بیمارستان ها مراجعه می کنند تا ۷ روز ایزوله تنفسی می شوند. دوره انتقال ویروس این بیماری از طریق بچه ها و افرادی که دستگاه ایمنی ضعیف تری دارند طولانی تر است زیرا این افراد ویروس را به مدت طولانی تری دفع می کنند. پرهیز از تماس نزدیک با سایر افراد مانند اعضای خانواده و همکاران، استراحت مطلق، پوشاندن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه با ماسک یا دستمال، پرهیز از تماس دست با چشم ها بینی و دهان و ضدعفونی کردن وسایل و سطوحی که بیمار مبتلا به آنفلوانزا با آنها تماس داشته می تواند خطر انتقال این بیماری را کاهش دهد.
اصلی ترین راه پیشگیری از آنفلوانزا تزریق واکسن است
دکتر اسدالهی امین با اشاره به اینکه اصلیترین راه پیشگیری از این بیماری واکسیناسیون سالیانه است افزود: واکسن آنفلوانزا خطر ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد. نباید به شایعاتی که در زمینه عوارض این واکسن به وجود آمده توجه کرد. به همین دلیل به کارکنان مراکز درمانی به ویژه پزشکان و پرستاران توصیه می شود تا پیش از شروع فصل اپیدمی این بیماری نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند. زیرا زمان اثر این واکسن دو هفته و رسیدن به نقطه حداکثر اثر آن دو ماه است. آن دسته ازکارکنان درمانی که موفق به تزریق واکسن در زمان مناسب نشدهاند نیز باید به صورت مرتب دست های خود را با آب و صابون شسته و در زمان مواجهه با بیمار از ماسک استفاده کنند و در سریعترین زمان ممکن واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند. افراد بالای ۶۵ سال، افراد با بیماری های قلبی-ریوی، دیابت یا بیماری های نورولوژیک، زنان باردار، کودکان زیر پنج سال (به ویژه زیر دو سال)، افراد زیر ۱۹ سال که آسپیرین مصرف می کنند، بیماران با سیستم ایمنی ضعیف مانند مبتلایان به HIV یا ایدز، بیماران سرطانی و افراد چاق با BMI بالای ۴۰ نیز باید پیش از شروع همه گیری آنفلوانزا برای تزریق واکسن اقدام کنند.
وی در پایان مراجعه به موقع به پزشک در زمان مشاهده علائم این بیماری را ضروری دانست و گفت: افراد با مشاهده علائمی مانند تنگی نفس، احساس فشار در قفسه سینه، سرگیجه ناگهانی و استفراغ شدید و ادامه دار باید به سرعت به پزشک مراجعه کنند. اگر پس از بهبود علائم آنفولانزا دوباره علائمی همچون تب، سرفه یا تنگی نفس در فرد مشاهده شد نیز باید به پزشک مراجعه شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید