درمان بیماری های آسم و آلرژی با به روز ترین خدمات درمانی و تشخیصی/ بیماران مبتلا به آلرژیک زندگی بهتری را تجربه خواهند کرد/ ۲۰ درصد مردم کشور از آلرژی فصلی رنج میبرند؛مدیر مرکز آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی درگفت وگو با ایسنا
ایسنای علوم پزشکی تهران – مدیر مرکز آسم و آلرژی با بیان اینکه در مرکز آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی انواع تست های تشخیصی به طور همزمان برای بیمار انجام می شود، گفت: همه خدمات در کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی به روز هستند و درمانی و تشخیصی نیست که پزشکان توانایی یا تخصص […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – مدیر مرکز آسم و آلرژی با بیان اینکه در مرکز آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی انواع تست های تشخیصی به طور همزمان برای بیمار انجام می شود، گفت: همه خدمات در کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی به روز هستند و درمانی و تشخیصی نیست که پزشکان توانایی یا تخصص آن را نداشته باشند. در این مرکز تقریباً تمام اقداماتی که باید، برای تشخیص بیماری آلرژی و بحث پاسخ به درمان و وضعیت تنفسی بیمار مبتلا به آسم و… انجام می شود.
احتمال ابتلا به بیماری های آلرژی در زندگی افراد بهداشتی بسیار شایع تر است
دکتر ذاکر در گفت وگو با خبرنگار ایسنا واحد علوم پزشکی تهران، درباره ضرورت تأسیس و تشکیل کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی گفت: با توجه به اینکه نوع زندگی مردم، آب و هوا و تغذیه تغییر کرده، احتمال ابتلا به بیماری آلرژی و آسم افزایش یافته است، نکته جالب اینکه این بیماری ها در زندگی های بهداشتی بیشتر است چون مواجهه این افراد با میکروب ها کمتر است و بزرگ شدن در محیط استرلیزه باعث می شود به یکباره نتوانند با مساله بیرونی مقابله کنند. ولی این بیماری ها حتی در حد کم، فرد را کلافه و بازدهی او را کاهش می دهد. در مورد کودکان نیز چون سیستم ایمنی بدن آنها با آلرژی درگیر است، نمی تواند به خوبی با بیماری ها مبارزه کند.
اولویت علم بر تجارت در کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی
وی ادامه داد: بعضی از مراکز که در این زمینه خدماتی ارایه می دادند، خصوصی بودند و خدمات آنان به جای اینکه بر پایه علم باشد، بیشتر براساس تجارت بود لذا برای همه بیماران یک نوع درمان تجویز می کردند. ما با توجه به اینکه سعی کرده ایم اصول علمی را رعایت کنیم اساتید دانشگاه را دعوت کرده ایم و اصل را بر این اساس گذاشتیم که همه چیز بر اساس اصول علمی و کتابی انجام شود تا بتوانیم نتیجه خوبی داشته باشیم. ما تبلیغات آنچنانی نداشتیم ولی وقتی مرکزی خوب کار کند بیمار که نتیجه می گیرد مرکز را معرفی می کند و بیماران دیگر نیز مراجعه می کنند.
مراجعه ۸۰ تا ۹۰ درصد از بیماران به دلیل نتیجه گرفتن از درمان ها
مدیر مرکز آسم و آلرژی افزود: به جرات می توانم بگویم ۸۰ تا ۹۰ درصد از بیماران ما با معرفی سایر بیماران و مراجعین قبلی ما به مرکز می آیند. و تبلیغی در سطح شهر یا تیزر تلویزیونی نداشتیم. ضمن اینکه در این مرکز هر کسی به عنوان پزشک پذیرفته نشده است و بحث اعتبار علمی لحاظ شده و قبل از جذب، به فعالیت های پژوهشی و بالینی پزشک توجه شده است.
خدماتی که در کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی ارایه می شود
دکتر ذاکر به خدماتی که در کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی ارایه می شود، اشاره و اظهار کرد: آسم و آلرژی در طب در کل دنیا موضوعی نوپاست و به چند دهه اخیر بر می گردد و قدمت چندانی ندارد. قبلاً متولی امور آن پزشکان متخصص داخلی یا نهایتاً فوق تخصصین ریه در میان پزشکان داخلی و اطفال بودند؛ ولی این طب در دنیا پیشرفت کرد و این پیشرفت به ایران نیز رسیده است و تعداد زیادی فوق تخصص آسم و آلرژی هم از تخصص کودکان و هم از تخصص داخلی می توانند در این رشته تخصصی ادامه تحصیل دهند. شهر تهران از لحاظ خدمات درمانی از همه شهرهای ایران جلوتر است. ولی خلاء این موضوع در داخل تهران نیز احساس می شد.
دکتر ذاکر ادامه داد: در کلینیک فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران معاینات بالینی و آزمایشگاهی مورد لزوم برای تشخیص و درمان انواع بیماریهای آلرژیک مانند آزمایشهای خراش جلدی (skin prick test) و نیز skin patch test برای آلرژی های مختلف، تست تنفسی (spirometry) برای بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی آلرژیک مانند آسم انجام آزمایش های بررسی های بالینی و آزمایشگاهی مورد لزوم برای تشخیص و درمان انواع بیماریهای نقص ایمنی مانند تستهای جلدی با dt .ppd و کاندیدا؛ ایمونوتراپی: تقویت سیستم ایمنی در بیماران دارای نقص ایمنی با استفاده از ایمنوگلوبولین انسانی (ivig)؛ حساسیت زدایی در بیماران آلرژیک خاص با استفاده از واکسن های خاص ضد آلرژی با توجه به جدیدترین منابع و مستندات علمی. فارماکوتراپی: ترجیحاً استفاده از فراورده های طبیعی &ndash گیاهی و سپس استفاده از داروهای متعارف در درمان عوارض آلرژی و ناهنجاریهای ایمونولوژیک انجام می شود.
مشاوره و تشیخص، پیش از اقدامات درمانی
وی افزود: همچنین در این مرکز خدمات مشاوره ای جهت تشخیص بیماران مشکوک به نقص ایمنی و یا آلرژی ارجاعی از سوی سایر مراکز درمانی کشور و خدمات آموزشی در دستور کار است، از آنجا که آموزش و شناخت بیماریهای آلرژیک و راههای پیشگیری از آنها نقش بسزایی در کنترل و درمان دارد لذا کاربرد روشهای مناسب و صرف وقت در آگاهی بخشیدن به بیماران مفید بوده و درمان ایشان را سهل تر می سازد که این امر توسط پرسنل فنی انجام پذیر خواهد بود.
درمان بیماران آسم و آلرژی های فصلی، سینوزیت مزمن، اگزما، کهیر و حساسیت های مزمن
دکتر ذاکر گفت: در زمانی که بیمارستان ها شلوغ و نوبت دهی طولانی بود و کلینیک های خصوصی نیز در دسترس همه نیست و هزینه های سرسام آوری دارد. آن زمان آقای دکتر قبادی فوق تخصص نگرفته بودند ولی به ذهن ایشان رسید که چنین موضوعی پتانسیل کار دارد و علاوه بر آن می توان کارهای پژوهشی و تحقیقاتی را انجام داد چون اینجا جهاد دانشگاهی است و پتانسیل انجام فعالیت های علمی را داراست. در سال ۱۳۸۹ با تلاش های ایشان این بخش تاسیس و مجوز آن اخذ شد. همان زمان از اساتید دانشگاه تهران و مرکز طبی کودک دعوت شد و شروع به کار کردند و بسیار زود نتیجه گرفتیم و در حال حاضر بیماران آسم و آلرژی های فصلی و سینوزیت مزمن و اگزما و کهیر و حساسیت های مزمن و… تحت درمان قرار می گیرند.
مراجعه ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ بیمار در ماه به کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی
دکتر ذاکر خاطرنشان کرد: در مرکز آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی انواع تست های تشخیصی به طور همزمان برای بیمار انجام می شود. تا قبل از اینکه نوسانات ارز به وجود آید، مرکز مواد اولیه را تامین می کرد و قیمت های ما بسیار مناسب بود ولی نوسانات ارز امروز ما را در تهیه مواد اولیه با مشکلات بسیاری روبه رو کرده است ولی همچنان سطح قیمت ما نسبت به مراکز خصوصی پایین تر است چون این کلینیک خود گردان است و بودجه ای از جهاد و دولت نمی گیرد و ما مجبوریم برای تامین هزینه ها قیمت تست ها را کمی بالا ببریم. هر سال تعداد مراجعین ما از سال های قبل بیشتر بوده است و امروز تقریباً در ماه متوسط بین ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ نفر مراجعه داریم. حدوداً از ۷-۸ ماه پیش تست های جدید و به روز دنیا به کارهای تشخیصی خدمات ما اضافه شد لذا قبلاً نوبت دهی به روز بود، اما امروز نوبت دهی به هفته رسیده است.
دکتر ذاکر به تست های جدید کلینیک آلرژی در سال گذشته اشاره و یادآور شد: کلینیک آلرژی جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۹۷ تست های جدیدی را که شامل تست اتولوگوس، پچ تست، تست متاکولین، تست NO و تست ورزش را شروع نموده است. در تست متاکولین، تست NO و تست ورزش ظرفیت تنفسی و حساسیت های شخص به مواد بیهوشی و مواد دندانپزشکی و… مشخص می شود. پچ تست نیز تست پیشرفته پوستی است که حساسیت های مختلف را مشخص می کند و مخصوص آلرژی است.
همه خدمات در کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی به روز هستند
مدیر مرکز آسم و آلرژی افزود: همه خدمات در کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی به روز هستند و درمانی و تشخیصی نیست که پزشکان توانایی یا تخصص آن را نداشته باشند. در این مرکز تقریباً تمام اقداماتی که باید، برای تشخیص بیماری آلرژی و بحث پاسخ به درمان و وضعیت تنفسی بیمار مبتلا به آسم و… انجام می شود.
دکتر ذاکر در پاسخ به اینکه این مرکز برای مراجعین به کلینیک برنامه آموزشی ویژه ای در دستور کار دارد؟ گفت: یک قسمت از ویزیت، کار پرستار است که به بیمار آموزش می دهد که اولاً از داروهای خود چطور استفاده کنند و بعد تست تنفس نیز آموزش می خواهد و پرستار و پزشک به بیمار آموزش می دهند در بحث پژوهشی نیز تازه کار شروع شده است و دکتر سیف وارد این کار شده اند چون ما پرونده ها و اطلاعات زیاد و خوبی داریم. البته قبل از این هم با دانشگاه همکاری داشتیم و از دانشگاه مراجعه می کنند و به عنوان پایان نامه و تز فوق تخصص پرونده ها را در اختیار می گیرند و در مقالات چاپ شده از مرکز ما نیز نام برده می شود. این مساله از ابتدای شروع به کار مرکز ما بود. در مورد آزمایشگاه نیز برنامه تجهیز در دستور کار است و تصمیم به خرید دستگاهی داشتیم که در مرکز بحث سلولوژی های خونی را خود انجام بدهیم که به بحث تحریم ها خوردیم و نتوانستیم دستگاه را وارد کنیم. ولی در فکر این هستیم و جای آن تدارک دیده شده و وسایلی خریده ایم.
مدیر مرکز آسم و آلرژی افزود: از مراکز استانهای دیگر برای آموزش می آیند تا کارهای تشخیصی را یاد بگیرند ولی اینکه کاری مدون وجود داشته باشد و یا در برنامه ما باشد هنوز تعریف نشده است. مگر اینکه مراکز علوم پزشکی دیگر از ما بخواهند که قطعا ورود می کنیم و کمک خواهیم کرد.
پوشش بیمه ای مرکز آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی بسیار گسترده است
وی به قراردادهای بیمه ای کلینیک آسم و آلرژی اشاره و خاطرنشان کرد: پوشش بیمه ای مرکز آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی بسیار گسترده است و تقریباً قسمت اعظمی از پرداخت های ما با تاخیر انجام می شود چون بحث بیمه ها است و تا پول مرکز از بیمه ها از جمله بیمه مراکزی مثل شهرداری و بانکها و… برگردد زمان می برد. در کل هر جایی که جهاد با آن قرارداد ببندد به ما ابلاغ می شود.
وی درخصوص اینکه در حال حاضر به طور میانگین چه تعداد از بیماران مبتلا به آسم، کودکان هستند؟ گفت: درصد نگرفته ایم و من آمار دقیقی ندارم ولی اکثر بیماران آسم، بزرگسال هستند. کودکان ابتدا به متخصصین کودک مراجعه می کنند ولی اگر به مراحل پیشرفته آلرژی و آسم برسد به ما ارجاع داده می شوند.
۲۰ درصد مردم کشور از آلرژی فصلی رنج میبرند
دکتر ذاکر تصریح کرد: به گفته کارشناسان هماکنون ۲۰ درصد مردم کشور از آلرژی فصلی رنج میبرند، همچنین آمارها نشان میدهد که از هر ۱۰فرد مبتلا به آسم ۸ نفر مبتلا به آلرژی فصلی هستند. بروز حالت آلرژیک در درازمدت احتمال ابتلا به آسم را تا ۴ برابر افزایش میدهد. متاسفانه درصد قابل توجهی از مردم مبتلا به آلرژی هستند و بسیاری از بیماری خود مطلع نیستند. این نوع بیماری ها کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد و با توجه به مزمن بودنشان، هزینه کلانی را بر بیماران تحمیل می کند. بر این اساس آموزش، پیشگیری و درمان بیماری های آلرژیک در کشور ما، خصوصا کلان شهر ها بسیار مهم است.
مدیر مرکز آسم و آلرژی گفت: متاسفانه در کشور ما تنها چند مرکز انگشت شمار به صورت تخصصی در حوزه درمان بیماران آسم و آلرژی فعالیت می کنند و اغلب درمان های تجاری برای این دسته از بیماران در نظر گرفته می شود که این امرمنجر به سردرگمی بیماران ورها کردن درمان درنیمه راه می شود. لذا جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۸۹ در صدد بر آمد تا با همکاری مرکز آسم و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران کلینیکی فوق تخصصی افتتاح کند تا بتواند پاسخگوی این بیماران باشد و خدمات تخصصی مورد نیاز را به آنها ارائه دهد.
دکتر ذاکر در پایان اظهار کرد: کلینیک فوق تخصصی آلرژی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران افتخار دارد با بهره گیری از پزشکان فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی بالینی و درپیش گرفتن یک رویکرد علمی به این بیماری ها و درمان صحیح و مطابق با اندیکاسیون های مندرج در منابع معتبر علمی و پرهیز از درمان های تجاری و عرفی، زمینه را برای «کمک به بیماران آلرژیک برای زندگی بهتر» تامین نماید.
انتهای پیام
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید