عضو کمیته کشوری بیماری های واگیر درگفت وگو با ایسنا: ۲میلیون مبتلا به هپاتیت B در کشور وجود دارد/ این بیماری قابل درمان است
ایسنای علوم پزشکی تهران – عضو کمیته کشوری بیماری های واگیر با تشریح علائم و راه های پیشگیری از بیماری هپاتیت، گفت: با پیشرفت های دارویی در سال های اخیر این بیماری به بیماری قابل درمان تبدیل شده است. مسعود مردانی متخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته کشوری بیماری های واگیر در گفتگو با […]
ایسنای علوم پزشکی تهران – عضو کمیته کشوری بیماری های واگیر با تشریح علائم و راه های پیشگیری از بیماری هپاتیت، گفت: با پیشرفت های دارویی در سال های اخیر این بیماری به بیماری قابل درمان تبدیل شده است.
مسعود مردانی متخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته کشوری بیماری های واگیر در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران اظهارکرد: هپاتیت به التهاب کبد اطلاق می شود و این بیماری ممکن است توسط ویروس ها، باکتری ها یا قارچ ها ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه عوامل خود ایمنی نیز می تواند موجب هپاتیت شود، گفت: آنچه که بیشتر مردم را تهدید می کند هپاتیت های ویروسی هستند که شامل هپاتیت های نوعA و E و هپاتیت های B و C می شوند.
مردانی با بیان اینکه گروه هپاتیت A وE کاملا با گروه هپاتیت B و C متفاوت هستند، خاطرنشان کرد: هپاتیت A یک بیماری خوش خیم است که راه انتقال آن ها از طریق مدفوعی و دهانی است و با گذشت ۶ تا ۸ هفته حتی بدون درمان دارویی خود به خود بهبود مییابد.
این متخصص بیماری های عفونی ادامه داد: افراد در تماس با بیمار مبتلا به هپاتیت A نیز احتمالا از طریق مواد غذایی آلوده به این بیماری مبتلا میشوند. البته این نوع هپاتیت تا حدی شایع است که بسیاری از کودکان فرم بدون یرقان آن را میگیرند.
این عضو کمیته کشوری بیماری های واگیر بیان کرد: واکسن هپاتیتA وجود دارد ولی بسیار گران قیمت است و برای عموم مردم در دسترس نیست البته نیازی هم در شرایط عادی به آن وجود ندارد. اما برای برخی افراد به خصوص کسانیکه به عتبات عالیات سفر می کنند ضروری است چون این افراد معمولا با بیماری هپاتیتA به کشور باز می گردند.
هپاتیت C در میان معتادان تزریقی شایع تر است
وی با اشاره به اینکه هپاتیت B و C از طریق تزریق خون یا فرآورده های خونی و یا استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی ایجاد می شود، گفت: ابتلا به هپاتیت C به دلیل استفاده از سرنگ مشترک در میان معتادان تزریقی شایع تر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: از سال ۱۳۷۲ در ایران تزریق واکسن های هپاتیت B در کشور جزو واکسنهای طرح گسترش ایمن سازی قرار گرفت و طی آن کلیه کودکان تازه متولد شده، رایگان واکسینه میشوند.
وی افزود: در حال حاضر همه نوزاردانی که در ایران به دنیا می آیند بر علیه هپاتیت B واکسینه می شون و به جرات می توان گفت افراد پایین تر از سن ۲۶ سال در کشور بر علیه این نوع هپاتیت واکسینه هستند و به همین دلیل در سال های اخیر موارد ابتلا به آن در کشور به نحو چشمگیری کاهش پیدا کرده است.
مردانی افزود: 95 درصد بیماران در هپاتیت Bبهبود پیدا می کنند و ۵ درصد به هپاتیت بی مزمن گرفتار می شوند که این دسته از افراد نیز بعدا تحت درمان دارویی قرار می گیرند و درمان می شوند.
عضو کمیته کشوری بیماری های واگیر تصریح کرد: داروهای درمان هپاتیت B مزمن در کشور به سهولت و ارزان در دسترس مردم قرار دارد و افرادی که مبتلابه این نوع هپاتیت می شوند می توانند از این دارو ها برای درمان استفاده کنند.
این متخصص بیماری های عفونی گفت: مبتلایان به هپاتیت Bیک و نیم تا دو درصد و چیزی حدود ۱ و نیم تا ۲ میلیون نفر از جمعیت کشور را تشکیل می دهند اما در هپاتیت C، درصد مبتلایان کمتر است و به یکصدم درصد جعیت یعنی 150 تا ۱۸۰ هزار نفر می رسد.
هپاتیت C طی سه ماه درمان می شود
عضو کمیته کشوری بیماری های واگیر اظهارکرد: در سال های اخیر درمان های دارویی موثر برای هپاتیت C در دسترس قرار گرفته است که در طول سه ماه درمان، با احتمال ۹۶ درصد بیماران بهبود پیدا می کنند و امید داریم که با این روند مناسب در روند درمان این بیماران وجود دارد در آینده نزدیک هپاتیت های B و C در کشور ریشه کن شوند.
علائم هپاتیت چیست؟
وی در خصوص علائم بیماری هپاتیت اظهارکرد: این بیماری با علائم آنفولانزا شروع ی شود و به بدن درد، تب و بی اشتهایی منجر می شود. بی اشتهایی در این بیماری به حدی است که فرد هیچ غذایی نمی خورد و به تدریج دچار تهوع و استفراغ می شود و مدفوع او کمرنگ و ادرارش پررنگ خواهد شد. با گذشت زمان ملتحمه فرد زرد رنگ و در نهایت زردی چشم پدیدار می شود و بعد از اینکه زردی چشم پدیدار شد تب از بین می رود.
راه های پیشگیری از ابتلا به هپاتیت
این فوق تخصص بیماریهای عفونی گفت: واکسیناسیون، اجتناب از رفتارهای پر خطر، عدم استفاده از سرنگ مشترک، روابط جنسی حفاظت شده و استریلیزاسیون در تزریقات برخی از مهمترین راههای پیشگیری از ابتلا به انواع هپاتیت است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید