لمینیت دندان و انواع آن
یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی گفت: برای زیبایی، درمان و ترمیم دندان لمینیت ها در انواع مختلف سرامیکی و کامپوزیتی ارائه می شوند که با توجه به موقعیت دندان ها و نیاز بیمار یکی از آن ها انتخاب می شود. دکتر لادن رنجبرعمرانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: لمینیت دندان ترمیمی است […]
یک متخصص دندانپزشکی ترمیمی گفت: برای زیبایی، درمان و ترمیم دندان لمینیت ها در انواع مختلف سرامیکی و کامپوزیتی ارائه می شوند که با توجه به موقعیت دندان ها و نیاز بیمار یکی از آن ها انتخاب می شود.
دکتر لادن رنجبرعمرانی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: لمینیت دندان ترمیمی است که به منظور زیبایی، پوشش بد رنگی، بستن فواصل، شکستگی، پریدگی و یا منظم سازی دندان ها استفاده می شود.
وی در ادامه افزود: بسیاری از افراد به اشتباه تصور می کنند که لمینیت دندان و کامپوزیت دندان واژه های متفاوتی هستند که شامل تکنیک های مجزایی می باشند، اما به طورکلی عمل زیبایی دندان، مرتب کردن آن ها و اصلاح طرح لبخند با استفاده از روکش های نازک دندان را لمینیت می گویند.
این متخصص دندان پزشکی ترمیمی خاطر نشان کرد: افرادی که در قسمت دندان های قدامی(جلویی) نامنظمی خفیف دارند با استفاده از لمینیت درمان می شود اما اگر نامنظی شدید باشد ابتدا باید از طریق ارتودنسی درمان کنند و در مرحله بعد از ونیر سرامیکی و یا ونیر کامپوزیتی استفاده شود.
رنجبرعمرانی با اشاره به اینکه لمینیت دو نوع تراش خورده و بدون تراش دارد، بیان کرد: در نوع تراش خرده بعد از تراش، قالب دندان ها گرفته و با ارسال قالب به لابراتور لمینیت های متناسب با دندان تهیه می شود؛ سپس سایر مراحل نصب توسط دندان پزشک زیبایی با دقت و مهارت زیاد انجام می شود.
تفاوت لمینیت سرامیکی با لمینیت کامپوزیتی
این متخصص دنداپزشکی ترمیمی درباره تفاوت لمینیت سرامیکی با لمینیت کامپوزیتی توضیح داد: در لمینیت سرامیکی دندان تراش داده می شود اما لمینیت کامپوزیتی بدون تراش است که با استفاده از مواد همرنگ دندان در مطب انجام می شود و هزینه آن کمتر است.
وی در ادامه افزود: لمینیت سرامیکی دارای ضخامت کم و استحکام بالایی است. همین ویژگی باعث می شود تا دچار شکستگی و مشکلات کمتری شود. همچنین احتمال تغیر رنگ در لمینیت سرامیکی به مراتب کمتر از لمینیت کامپوزیتی می باشد.
رنجبرعمرانی اظهار داشت: در انجام لمینیت های کامپوزیتی مهارت دست دندان پزشک بیشتر و رفت و آمد بیمار کمتر است چون به لابراتوار فرستاده نمی شود. همچنین مدت ماندگاری لمینیت کامپوزیتی بین ۵ تا ۱۰ سال است اما تحقیقات نشان می دهند اگر لمینیت سرامیکی درست کار گذاشته شود بین ۱۵ تا ۲۰ سال دوام دارد.
آیا لمینیت برای دندان ها مضر است؟
این متخصص دنداپزشکی ترمیمی درباره عوارض استفاده از لمینیت بیان کرد: در یک کلمه نمی توان گفت لمینیت برای دندان مضر است یا نیست بستگی به موارد استفاده آن دارد ولی اگر در مطب های معتبر و با تکنیک مناسب انجام شود درمان مناسبی محسوب می شود.
وی در ادامه اضافه کرد: لمینیت عاملی برای پوسیدگی و خرابی دندان ها نیست، اما اگر بدون دقت و توسط پزشکی که مهارت لازم را ندارد انجام شود عوارضی مانند التهاب لثه، تحلیل لثه، حساسیت دندانی و پوسیدگی دندان را به همراه دارد.
رنجبر عمرانی تاکید کرد: مهمترین نکته لمینیت دندان این است فردی که لمینیت انجام می دهد حتما باید کاندید درمان لمینیت باشد. متاسفانه مشکلی که امروزه داریم استفاده بی رویه از لمینیت است یعنی در موارد بسیار زیادی بدون آنکه برای دندان کاربرد لازم را داشته باشد به کار می رود.
این متخصص دندان پزشکی ترمیمی با اشاره به جلو آمدن فک بعد از انجام لمینیت کردن دندان، اظهار داشت: علت جلوآمدن فک این است که دندان تراش داده نمی شود و برای اصلاح آن در موارد خفیف دندان را تراش می دهند اما در مواردی که این جلو آمدگی شدید باشد لازم است قبل از انجام لمینیت ارتودنسی انجام شود.
مزایای لمینیت دندان
رنجبرعمرانی تصریح کرد: یکی از مهم ترین مزایای لمینیت های دندانی سفیدی و درخشندگی دندان ها است که می تواند تاثیر بسزا و بزرگی در چهره داشته باشد. همچنین لمینیت می تواند فواصل دندانی را اصلاح نماید و در بعضی موارد خفیف جایگزین ارتودنسی است.
مراقبت های بعد از انجام لمینیت
این متخصص دندان پزشکی ترمیمی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد بعد از انجام لمینیت نگران حفظ بهداشت و مراقبت از دندان ها می باشند، گفت: فردی که لمینیت انجام می دهد مثل همه افراد باید بهداشت معمول را به خوبی رعایت کند یعنی از نخ دندان استفاده کند و بعد از هر وعده غذایی مسواک بزند.
وی در ادامه افزود: بعد از خوردن مواد خوراکی حاوی رنگ حتما از مسواک استفاده و به طور مداوم توسط دندانپزشک معاینه شود تا اگر پوسیدگی رخ داد سریع درمان شود، در صورت رعایت این موارد دندان سفید و درخشان باقی خواهد ماند.
رنجبر عمرانی با تاکید بر اینکه مناسب ترین سن برای انجام لمینیت بعد از ۱۸ سالگی است بیان کرد: لمینیت اگر در سنین پایین یعنی زیر ۱۸ سال انجام شود می تواند عوارضی به همراه داشته باشد چون رشد لثه کامل نشده که با افزایش سن فرد، لثه بالا می رود و باعث می شود لبه ترمیم لمینیت مشخص شود و این مسئله از نظر ظاهر و زیبایی دندان خوشایند نیست.
وی در پایان با اشاره به اینکه تمایل به انجام لمینیت زیاد شده است به عموم مردم توصیه کرد: با توجه به اینکه بیشتر موارد استفاده از لمینیت درمان های زیبایی است تنها برای کمی زیبا تر شدن و یا سفید تر شدن، دندان های خود را زیر لایه ای از مواد و فشار قرار ندهند که خواه ناخواه عوارضی به همراه دارد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید