آموزش های نوین درمان زخم در جهاد دانشگاهی؛ گامی روبه جلو در عرصه دانش پزشکی کشور
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در خصوص عدم اطلاع کافی پرستاران و پزشکان از درمان های نوین زخم ( درمانگاه زخم)می گوید: از آنجا که درمان زخم یک دانش بین رشته ای در علوم پزشکی به حساب آمده و شامل بیش از ۲۰ رشته می شود بنابراین برای درمان زخم کرسی جداگانه تحصیلی […]
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در خصوص عدم اطلاع کافی پرستاران و پزشکان از درمان های نوین زخم ( درمانگاه زخم)می گوید: از آنجا که درمان زخم یک دانش بین رشته ای در علوم پزشکی به حساب آمده و شامل بیش از ۲۰ رشته می شود بنابراین برای درمان زخم کرسی جداگانه تحصیلی در غالب واحد تخصصی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ بسیاری از مردم در مواجهه با زخم های سطحی که در اثر خراشیدگی های معمول ایجاد شده است، اقدام به پانسمان های ابتدایی معمول کرده و از مراجعه به پزشک خودداری می کنند. چراکه این تلقی در اذهان عمومی جامعه مبنی بر خوب شدن زخم پس از چند روز همچنان وجود دارد و حتی در این زمینه پزشکان و پرستاران نیز از دانش و اطلاعات کافی برخوردار نیستند.
تلقی اکثر پزشکان از «زخم» آسیبی است که در آن پوست خراشیده، پاره، بریده، سوراخ یا دریده شود همچنین به علت یک تروما با وجود اینکه پوست سالم مانده ولی در زیر آن آثار قرمزی یا کبودی دیده شود.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در خصوص عدم اطلاع کافی پرستاران و پزشکان از درمان های نوین زخم می گوید: درمان زخم یک دانش بین رشته ای در علوم پزشکی به حساب آمده و شامل بیش از ۲۰ رشته می شود بنابراین برای درمان زخم کرسی جداگانه تحصیلی در غالب واحد تخصصی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور وجود ندارد.
دکتر سیدمهدی طبایی افزود: دلیل دیگر عدم آشنایی مطلوب پزشکان از درمان زخم به مسئله سودآور نبودن آن نسبت به سایر رشته های پزشکی بر می گردد. ضمن آن که در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان نیز درمان زخم را بیشتر آموزشی مهارتی به حساب می آورند تا یادگیری های مرسوم آکادمیک در رشته پزشکی، رشد چشمگیر جمعیت سالمندان و بیماران مبتلا به دیابت، خطر بروز زخم های مزمن را به شدت افزایش می دهد.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران ادامه داد: سیاست جهاد دانشگاهی به ویژه در واحد علوم پزشکی تهران همیشه به ورود در عرصه هایی استوار شده که کمتر نهاد و ارگانی حاضر به پذیرش ریسک فعالیت در آن زمینه ها، شده اند. به عنوان مثال در اواخر دهه ۷۰ که کشور با بحران سرطان پستان در میان خانم های ایرانی روبرو شد که به دلایل ضعف های فرهنگی در آن زمان، جمع کثیری از مبتلایان به سرطان پستان نیز حاضر به رفتن نزد پزشک و مطرح کردن بیماری خود نبودند. جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران به موضوع درمان سرطان پستان ورود کرد و خوشبختانه توانست تحول بی نظیری برای درمان این بیماری در جهت مصون شدن بانوان از بیماری سرطان پستان رقم زند.
دکتر سید مهدی طبایی افزود: در خصوص درمان زخم با توجه به جمعیت ۵ میلیون نفری بیماران مبتلا به دیابت و همچنین رشد چشمگیر سالمندان در جامعه که در نتیجه پیر شدن جمعیت فعلی ایران با آن مواجه هستیم، خطر بروز زخم های مزمن که حتی قابلیت فوت بیمار را دارند بسیار جدی مطرح است که این موضوع ایجاب می کند تا مدیریت درمان زخم به شکلی انسجام یافته در کشور برای جلوگیری از بروز سونامی بیماری های عفونتی ناشی از زخم، ایجاد شود.
این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی گفت: واحد علوم پزشکی تهران از سال ۱۳۹۰ تاکنون ۵ کنگره کشوری و بین المللی، برای شانساندن آخرین روش های نوین درمان زخم برگزار کرده و بیش از ۴۰۰ نفر از پرستاران و پزشکان توانسته اند دوره های نوین آموزش مهارتی درمان زخم مطابق با استانداردهای جهانی را فرا گیرند.
دکتر سید مهدی طبایی با اشاره به افزایش چشمگیر تقاضا در میان پزشکان و پرستاران برای شرکت در دوره آموزش های نوین مهارتی درمان زخم گفت: برهمین اساس تا کنون ۱۰ دوره آموزشی ویژه پرستاران در معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران برگزار شده است و از آذرماه سال جاری دوره آموزش مدیریت زخم ویژه پزشکان در کلینیک ترمیم بافت جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران برگزار شد که این دوره تا روز ۱۲ بهمن ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
عدم اطلاع کافی پزشکان و پرستاران شاغل در مراکز درمانی از پیچیدگی های درمان زخم
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در همین خصوص گفت: عفونت در زخم های مزمن مسئله ای پیچیده است، چراکه از یک سو باعث عدم ترمیم زخم مزمن شده و از طرف دیگر خود یک عارضه است. به همین منظور کنترل عفونت در کنار کاهش و یا رفع سایر علل آسیب زا می تواند در حفظ عضو بیماران نقش موثری داشته باشد.
دکتر سینا قاسمی افزود: زخم های مزمن می تواند دردناک باشد و در صورت درمان نشدن، درد شدت یافته و زخم بدبو می شود و بافت آن منطقه حالت له شدگی پیدا می کند.
وی تاکید کرد: درمان زخم هایی که در آنها اعصاب انتهایی بدن گرفتار می شود مانند زخم پای دیابتی و جذام یا زخم های بدن بیماری که دچار کاهش ایمنی بدن، کم خونی مزمن، ایدز و استرس های عصبی است یا در کسانی که داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، مشکل تر است.
دکتر قاسمی ادامه داد: کلینیک ترمیم بافت در جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران به همین دلیل دوره های مهارتی آموزش نوین درمان زخم برای پرستاران و پزشکان را برگزار می کند. چراکه متاسفانه اکثر پزشکان و پرستاران شاغل در مراکز درمانی کشور اطلاع کافی از پیچیدگی های درمان زخم ندارند به ویژه در میان بیماران مبتلا به دیابت و همچنین سالمندان که منجر به شیوع زخم های عفونی خطرناک شده که حتی در مواردی نیز منجر به فوت بیمار می شوند.
وی در پایان خصوص تاثیرات کلاس های آموزشی درمان زخم نیز تصریح کرد: پزشکان و پرستارانی که در کلاس های آموزشی درمان زخم جهاد دانشگاهی شرکت کرده اند هرگز ارتباط شان با ما قطع نمی شود و به طور مداوم درجریان روش های به روزرسانی شده در کشور و جهان برای درمان زخم قرار می گیرند و آنها هم می توانند به سایر همکاران خود آموزش های لازم را در این زمینه ارائه کنند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید