تصور غلط مفید بودن همیشگی آنتی بیوتیک ها
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مصرف آنتی بیوتیک در افراد مبتلا به مونونوکلئوز عفونی نه تنها به نفع بیمار نیست که به ضرر بیمار هم تمام می شود و تمام بدنش پر از جوش می شود. دکتر داوود یادگاری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، […]
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مصرف آنتی بیوتیک در افراد مبتلا به مونونوکلئوز عفونی نه تنها به نفع بیمار نیست که به ضرر بیمار هم تمام می شود و تمام بدنش پر از جوش می شود.
دکتر داوود یادگاری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، عنوان کرد: بیماری مونونوکلئوز عفونی یک بیماری ویروسی مسری است که معمولا به افراد جوان اختصاص دارد و عامل آن EBV یا (ابشتین بار ویروس) است که سبب علائم سیستمیک می شود.
این متخصص بیماری های عفونی، یادآور شد: راه انتقال این بیماری از راه تماس با ترشحات تنفسی فرد مبتلا است. معمولا بوسیدن و تماس های نزدیک در بین افراد خانواده، انتشار بیماری را سبب می شود و اسم دیگر این بیماری، بیماری (بوسه) است.
وی افزود: معمولا دو تا سه هفته بعد از تماس، فرد دچار علائم بیماری می شود. علائم معمولا شامل تب، درد بدنی، گلودرد، بی اشتهایی، سردرد، ضعف عمومیتورم غدد قدامی لنفاوی گردن و پشت گردن است. پیشرفت به مرور این بیماری سبب تورم لوزه ها و گاهی در مخاط لوزه ها پرده سفید رنگ دیده می شود که مشخصه بیماری است.
یادگاری خاطرنشان کرد: مونونوکلئوز، بیماری طول کشنده ای است که گاهی اوقات چهار تا شش هفته ممکن است طول بکشد و چون ویروسی است هیچ آنتی بیوتیکی روی آن اثر ندارد. متاسفانه در افرادی که تشخیص به خوبی انجام نمی شود به دنبال تجویزو مصرف آنتی بیوتیک ها به دنبال مصرف خودسرانه افراد، کل بدن دچار جوش می شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه افراد دائم به پزشکان مختلف مراجعه می کنند و تمایل دارند که آنتی بیوتیک های مختلف مصرف کنند که در نتیجه، دچار عوارض خاص می شوند. تصور غلط وجود دارد که این ضایعات چرکی است و باید آنتی بیوتیک مصرف کنند در صورتی که این طور نیست و خود به خود بعد از طول دوره، بهبودی حاصل می شود.
این متخصص بیماری های عفونی درباره عوارض این بیماری گفت: انسداد گلو و مشکلات تنفسی، عفونت های ریوی ناشی از آسیب به پرده های سفید مخاطی ایجاد شده در گلو، کاهش پلاکت و کم خونی های خاص دیده می شود.
وی افزود: علاوه بر این ها، در طول بیماری سیستم لنفاوی این بیماران گرفتار است چرا که این بیماران طحال بزرگ شده دارند که این طحال حساس به ضربه است. گاهی به دنبال ضربه یا فشار زیاد طحال پاره می شود که منجر به شوک بیمار می شود. نادر اما خطرناک است به همین دلیل ما می گوییم که دو تا چهار هفته بعد از بهبودی افراد نباید ورزش های شدید کنند تا طحال به وضعیت عادی برگردد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یادآور شد: سال ها است که در دنیا میزان عفونت های گلو ناشی از میکروب استرپتوکوک منجر به رماتیسم قلبی کاهش پیدا کرده است اما بیشترین موارد مراجعه کننده به علت گلودرد به خصوص در افراد جوان، ناشی از مونونوکلئوز عفونی است.
یادگاری از مردم خواست این بیماری را بشناسند و گفت: این بیماری، یک بیماری ویروسی خود محدود شونده با علائم مشخص است. برای درمان این بیماری بهتر است بیمار استراحت در بستر داشته باشد و از انجام فعالیت سنگین خودداری کند. همچنین خوردن تب بر و مایعات فراوان می تواند به روند بهبودی بیمار کمک کند.
وی در پایان توصیه کرد:افراد جامعه بدانند که حتما نباید آنتی بیوتیک مصرف کنند. بیمار مبتلا نباید با افراد دیگر به خصوص جوانان، زیاد در تماس باشد و به خصوص از تماس های نزدیک و بوسیدن خودداری کند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید