ارتقاء کیفیت مراقبت از بیمار، از مهم ترین اهداف دومین همایش بین المللی ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت
دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری دفتر ثبت بیماریها درنظردارند تا دومین همایش بین المللی ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت را در۲۰ تا ۲۲ آذرماه سال جاری برگزار کنند. دکترآذین نحویجو دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی ثبت بیماری […]
دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی ثبت بیماری ها و پیامد های سلامت گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با همکاری دفتر ثبت بیماریها درنظردارند تا دومین همایش بین المللی ثبت بیماریها و پیامدهای سلامت را در۲۰ تا ۲۲ آذرماه سال جاری برگزار کنند.
دکترآذین نحویجو دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی ثبت بیماری ها و پیامدهای سلامت در گفت و گو با خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: اهداف اصلی همایش، رجیستری بیماری ها و پیامدهای سلامت آشنایی با تجربیات و آخرین دستاوردهای علمی افراد، سازمان ها و کشورهای مختلف در زمینه راه اندازی برنامه های رجیستری، بررسی چالش ها، راهکارها و هم اندیشی در خصوص تدوین پروتکل ها و دستورالعمل های یکسان در این حوزه است.
وی یادآور شد: علیرغم افزایش تقاضا در بخش سلامت، این حوزه با کمبود منابع روبرواست. ازطرفی، پیش شرط مدیریت خوب در این شرایط، وجود یک نظام اطلاعات کار او موثر است که اطلاعات معتبر و با کیفیت را در زمان مناسب در دسترس مدیران قرار دهد.
مسئول ثبت بیماری های دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: امروزه می توان بسیاری از دستاوردهای دانش پزشکی را مدیون آنالیز وداده کاوی دادههای جمع آوری شده از سیستم های ثبت بیماری ها و پیامدهای سلامت دانست. چراکه این سیستم ها زمینه ارائه خدمات مراقبت سلامت بهتر به بیماران، کمک به مدیران برای تصمیم گیری و برنامه ریزی و تسهیل پژوهشهای حوزه سلامت را فراهم می کنند.
وی اظهارکرد: رجیستری، جمع آوری نظام مند داده های یک نوع بیماری خاص(مانندسرطان،ایدز)، قرار گرفتن در معرض مواد یا وقایع پرخطر(مانند مواد شیمیایی)، یا تروما و درمان(مانند کاشت ابزارهای پزشکی) است.
نحوی جو با بیان اینکه داده های جمع آوری شده، روش های جمع آوری داده، گزارشات ایجاد شده واستفاده از آنها برحسب نوع رجیستری متفاوت است، افزود: جیستری ها ممکن است برحسب هدف، مکان، سطح پوشش و نوع سازمان ایجاد کننده آن متفاوت باشند. با توجه به اهمیت موضوع، مسئولین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی از چندی پیش برنامه ریزی جهت توسعه رجیستری بیماری ها و پیامدهای سلامت را شروع کردند.
وی در ادامه افزود: با توجه به گستردگی و پیچیدگی موضوعات مرتبط با این حوزه و تنوع برنامه های رجیستری، مشکلات و سوالات حل نشده زیادی در این خصوص وجود دارد که جهت رفع این مشکلات نیاز به خرد جمعی و تشریک مسائل تخصصی نو پژوهشگرانی است که در این حوزه صاحب نظر هستند.
دبیر اجرایی این همایش تاکید کرد: با توجه به اینکه موفقیت اغلب برنامه های رجیستری منوط به اقدام هماهنگ مسئولین و یکپارچگی داده های جمع آوری شده می باشد، معرفی برنامه ها و فعالیت های انجام شده یا در حال انجام در داخل و خارج از کشور و آشنایی مسئولین برنامه های ثبت از این برنامه ها بسیارارزشمند خواهد بود.
نحویجو در پایان گفت: علاقه مندان برای ارسال اصل مقالات خود تا ۱۵ آبان ماه سال جاری وقت دارند. همچنین اعلام نتایج داوری مقالات ۲۵ آبان ماه سال جاری است.
«امید است برگزاری این برنامه بتواند زمینه ساز خدمات مراقبت سلامت بهتر به بیماران در کشور باشد.»
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید