برگزاری هفتادمین جلسه نشست علمی مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی
هفتادمین نشست علمی روز چهار شنبه ۳ مرداد ماه سال جاری با موضوع “نمایش فاژی: مفاهیم و کاربردها” در سالن جلسات معاونت پژوهشی برگزار گردید. به گزارش خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ راحله تویسرکانی (دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی پزشکی) خاطرنشان کرد: باکتریوفاژها به عنوان ویروس های باکتریایی، به دلیل ماهیت ژنوم خود […]
هفتادمین نشست علمی روز چهار شنبه ۳ مرداد ماه سال جاری با موضوع “نمایش فاژی: مفاهیم و کاربردها” در سالن جلسات معاونت پژوهشی برگزار گردید.
به گزارش خبرنگار ایسنا از دفتر جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران؛ راحله تویسرکانی (دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی پزشکی) خاطرنشان کرد: باکتریوفاژها به عنوان ویروس های باکتریایی، به دلیل ماهیت ژنوم خود و از طرفی ساختاری خاص با حضور انواعی از پروتئین های پوششی در سطح خود، قالب های ساختاری مناسبی را جهت نمایش عوامل گوناگون پروتئین، پپتید و آنتی بادی فراهم می آورند.
وی یاد آور شد: فاژ M13 به علت سادگی ژنوم، سهولت در دست ورزی ژنتیکی و نیز هزینه های پایین کشت و تکثیر در مقایسه با سایر فاژها به طور گسترده در تکنولوژی نمایش فاژی به کار گرفته می شود.
این دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی پزشکی بیان کرد: تکنولوژی نمایش فاژی امروزه به عنوان ابزاری قدرتمند در حوزه های مختلف علوم زیستی از جمله کشف داروهای پپتیدی، جداسازی اشکال مختلف آنتی بادی های درمانی و تشخیصی، طراحی واکسن های نوین، جایگزینی آنتی بیوتیک تراپی با فاژ تراپی و نیز طراحی تست های تشخیصی نوین مبتنی بر فاژ مطرح می باشد.
راحله تویسرکانی افزود: امکان جداسازی پپتیدها و آنتی بادی های درمانی وتشخیصی علیه طیف وسیعی از اهداف مانند پروتئین ها، کربوهیدرات ها، سلول، بافت و حتی موجود زنده بواسطه تکنولوژی نمایش فاژی امکان پذیر است. علاوه بر این، فاژها قابلیت حمل قطعات کد کننده کاندیدهای واکسن علیه انواعی از آنتی ژن های عفونی و سرطانی را نیز در ژنوم خود داشته و با عرضه آن ها در سطح خود به عنوان حامل واکسن عمل می کنند.
ایشان در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به گسترش جهانی مقاومت آنتی بیوتیکی نیاز به یافتن جایگزین آنتی بیوتیک ها به شدت احساس می شود؛ بر همین اساس چندین مطالعه بالینی در حال بررسی عملکرد فاژها علیه چندین باکتری عفونی در جمعیت های انسانی هستند و انتظار میرود در آینده ای نزدیک فاژ ها به طور گسترده در مبارزه علیه انواعی از عوامل عفونی به کار گرفته شوند.
گفتنی است نشست علمی مرکز تحقیقات لیزر پزشکی هر دو هفته یکبار چهارشنبه ها در سالن جلسات معاونت پژوهشی واقع در خیابان انقلاب – خیابان ابوریحان – نبش خ وحید نظری – پلاک ۶۶ ط سوم – برگزار می گردد و حضور برای علاقمندان آزاد می باشد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید